RESTAURANGER

Sjöstaden Skybar i Stockholm – väl värt ett besök

Den 13 maj 2021 öppnade Sjöstaden Skybar med Stockholms mest oslagbara utsikt från våning 28, högst upp i Sthlm 01, Hammarby Sjöstad. Restaurangen som ligger på 102 meter över havet har en fantastisk utsikt över Stockholm. Är detta en resa till högre höjder frågar vi oss?

Sjöstaden Skybar är indelat i olika sektioner som matsal, bar, chambre separée, vardagsrum och takterrass i västerläge. Denna terass har en fantastisk utsikt över Stockholm!

Sjöstaden Skybar, Stockholm
Chambre separée även kallat Red Room av förklarliga skäl.

Sjöstaden Skybar blir ett exceptionellt tillskott i Hammarby Sjöstads skyskrapa Sthlm 01 med god mat och dryck, umgänge och en urban pulserande känsla. Restaurangen ligger på 28:e våningen och bjuder på sceniska vyer över Årstaviken och Söder.

Sjöstaden Skybar och inredningskonceptet

Inredningskonceptet för Sjöstaden Skybar är hämtat med inspiration från 70-talet. Detta med klassiska färger och inredningsdetaljer som mixas med moderna inslag av egen design såsom bar- och matsalsstolar, pendlade armaturer, väggarmaturer och väggpaneler. Några klassiska exempel är en glasbetongvägg, lampan Bumlingen och Ericofon (den så kallade kobratelefonen) som här istället fungerar som belysning samt kakel i tidstypiska färger som delar in rummen i olika miljöer. Välkända personer med stort inflytande samt stillbildskonst stärker känslan av en modern tolkning av decenniet. 

Sjöstaden Skybar
Sjöstaden Skybar


Här erbjuder man någonting för alla, och de serverar dagligen lunch, middag och dryck i baren eller på terrassen. Rätterna på menyn är inspirerade av södra Europa, Mellanöstern samt Syd- och Nordamerika och det mesta tillagas i rökeriet eller på kolgrillen.

Vi har lagt ner stor energi på att forma ett koncept där såväl mat som design och konst får ta plats och skapa harmoni med huset samt bli en lättillgänglig helhetsupplevelse. Vi vill bli det självklara och prisvärda valet för boende och arbetande i närområdet som söker en skön miljö för umgänge, god mat och dryck, säger Niklas Ahlbom, grundare Sjöstaden Skybar som även äger Restaurang Göteborg samt Restaurang Himlen.

Intresset är stort fortsätter Niklas att berätta, vi har väldigt många bokningar den närmsta tiden. Dock väljer vi att ha bord tillgängliga för gäster som kommer in spontant så att ingen ska bli besviken.

På frågan om vi tror att detta blir en resa till högre höjder så är vårt svar ja. Utsikten, detaljerna i inredningen och maten imponerar. Framför allt så tror vi att takterassen blir en succé i sommar.

Sjöstaden Skybar Terass
Takterassen tror vi blir en riktig succé!

Här hittar du fler artiklar om restauranger.

Här hittar du mer information om Sjöstaden Skybar.

Foto: Press Anja Callius samt First Class Magazine
To Top
Translate »