Portugal

Grand House i Portugal – ett måste

Grand House är ett fantastiskt Belle Époque-hotell. En återupplivad Grand Dame som fick ett nytt liv i den historiska staden Vila Real de Santo António. Det tidigare femstjärniga boutiquehotellet i Vila Real de Santo Antônio och har nu restaurerats. Nya Grand House bibehåller det maximala av originaldetaljer, såsom fasaden av jugendstilslinjer och inslag av barock. Och självklart sin femstjärniga status.

Grand House Portugal
Grand House’s fasad är imponerande och vittnar om en storhetstid.

Äkthet, exklusivitet och enkelhet. Det finns en själ varje detalj på hotellet. Hotellets personalen gör sitt yttersta  för att ge unika och minnesvärda upplevelser till varje gäst. Därför är äktenskapet mellan Grand House och den portugisiska inredningsarkitekten White & Kaki perfekt.

De 30 rummen och sviterna har sin egen identitet, möbler och unika dekorativa bitar gjorda av naturliga och organiska element utgör miljöerna, blandar det gamla, det koloniala och det samtida, i en överraskande och mysig harmoni i vita och beige toner, en slående kännetecknande för verk signerade av White & Kaki.

Grand House Portugal
Grand House Portugal

Lyx på hög nivå

Grand Salon är ett konstverk i sig, här serveras hemlagad frukost med diskret sofistikering i variationen och kvaliteten på färska ostar och bakverk eller i äggmenyn. På natten lyfter ljuskronornas halvljus upp den gastronomiska upplevelsen på internationell nivå, ett varumärke för den utvalda listan över hotell som har Relais & Chateaux-tätningen. Kocken Jan Stechemesser specialiserar sig på portugisiska rätter och här njuter man av middagar med säsongsbetonade menyer som är inspirerade av lokala smaker och aromer.

I närheten finns Grand Beach Club som är perfekt för att njuta av solen och det bästa av Algarve-köket i en avslappnad loungemiljö. Grand Beach är ett exklusivt alternativ för gästerna som vill njuta av den fina sandstranden och den varma Atlanten.

Grand House Portugal Beach
Grand House Portugal Beach

Grand House Portugal Drinks
Grand House Portugal Food

Och om du skulle mot förmodan bli trött på det så erbjuder Grand House diverse utflykter i regionen, alla skräddarsydda efter gästernas önskemål.

Grand house - First Class Magazine
Att strosa runt i staden och besöka de lokala caféerna eller restaurangerna är en ren glädje.

Är inte livet bra? Det är motto för Grand Dame. Vi kan bara hålla med.

Här har vi samlat fler artiklar om Portugal.

Här hittar du mer information om Grand House.

Foto: Adriana Lage Toma samt press
To Top
Translate »