DRYCK

Plantation Rum Single Cask 2023

Plantation Rum Single Cask 2023 är äntligen tillbaka med en efterlängtad kollektion. Med sex distinkta produkter som erbjuder en unik smakupplevelse, är detta ett släpp som romälskare inte får missa. Varje flaska är ett mästerverk i sig och bär på sin egen unika karaktär. Denna sensationella romkollektion gör den speciell.

Plantation Rum - First Class Magazine

Sex västindiska öar ger sex olika smaker

I årets Plantation Rum Single Cask-release kommer du att upptäcka rom från sex olika handplockade fat, alla från olika västindiska öar. Varje ö har sin egen historia, kultur och smakprofil, och det återspeglas i de fantastiska rommarna i denna kollektion. Här är de sex utsökta varianterna:

Plantation Rum Barbados 10 yo Arran cask


Barbados 10 yo Arran cask har en frisk doft av citrus, persika, päron, vanilj och karamell med örtiga toner av koriander och milda kryddor. I smaken hittar vi toner av frisk citronverbena i en perfekt balans mellan den citrusaktiga ö-malten och den tropiska romen.

 • Art. nr 4148001
 • Pris: 949 kr / 700 ml
 • 246 Buteljer
Plantation Rum Barbados 10 yo Arran cask

Plantation Rum Fiji 2017 Ironroot Promethean bourbon cask


Fiji 2017 har en mjuk och kryddig doft med toner av vanilj och honung. Fruktiga toner av banan, päron, dadlar, fikon och mandel harmoniserar med en hint av fernissa. Smaken har en rik träig karaktär där vi också hittar citrusskal, aprikosmarmelad och kvitten tillsammans med pekannötter, ingefära och kakao.

 • Art. nr 4148301
 • Pris 899 kr / 700 ml
 • 276 Buteljer
Plantation Rum Fiji 2017 Ironroot Promethean bourbon cask

Plantation Rum Guyana 2011 Big Peat cask


Guyana 2011 har en intensiv och kryddig karaktär där man anar havsbris, torv och rökig melass med toner av kanel, hasselnöt, peppar och bär. Smaken är intensiv med antydan av torv, rökig melass, peppar och bär.

 • Art. nr 4148401
 • Pris 1099 Kr / 700 ml
 • 740 Buteljer
Plantation Rum Guyana 2011 Big Peat cask

Plantation Rum Jamaica 2012 Calvados cask


Jamaica 2012 har en intensiv och mycket fruktig doft med toner av limeskal, äpple, päron, ananas, stjärnfrukt, banan, jasmin och vanilj. Smaken är frisk och oljig med örtiga toner, tropiska frukter och fernissa.

 • Art. nr 4148201
 • Pris 999 kr / 700 ml
 • 222 Buteljer
Plantation Rum Jamaica 2012 Calvados cask

Plantation Rum Belize 2015 Cherry Liqueur cask


Belize 2015 har en rik och komplex doft med toner av körsbär, balsamvinäger, choklad, nötter och en härlig rökighet som harmoniserar perfekt tillsammans med kokos, kanel, peppar, vanilj, mandel och honung. Smaken är intensiv och fruktig med inslag av grönt äpple, körsbär, plommon och tobak.

 • Art. nr 4147701
 • Pris 1 149 kr / 700 ml
 • 180 Buteljer
Plantation Rum Belize 2015 Cherry Liqueur cask

Plantation Rum Trinidad 2016 Koch Mezcal cask


Doften på Trinidad 2016 är färsk, gräsaktig och fruktig med toner av persika, grönt äpple, färska örter och tropiska frukter, med en mild antydan av vanilj, trä och rök. Smaken är rik och komplex med inslag av kakao, peppar och rök, samt fruktiga element som ananas, lime och plommon.

 • Art nr 4147801
 • Pris 899 kr / 700 ml
 • 222 Buteljer
Plantation Rum Trinidad 2016 Koch Mezcal cask

Tillgänglig i begränsad upplaga

Denna exklusiva romkollektion kommer att finnas tillgänglig i Systembolagets beställningssortiment från och med den 25 november. Det är viktigt att notera att dessa produkter är i begränsad upplaga, så det är bäst att vara snabb för att säkra din flaska och uppleva Plantation Single Cask 2023 själv. Antal buteljer avser den svenska marknaden.

Mästaren bakom Plantation Rum Single Cask 2023

Bakom Plantation Single Cask 2023 står ingen mindre än Master Blender Alexandre Gabriel. Hans förmåga att handplocka de bästa faten och skapa smakkombinationer som överraskar och förtrollar är enastående. Han har inte bara använt Plantations kända dubbellagringsteknik, utan även lagt till en exklusiv tredje lagring där rommen mognar några extra månader på fat som tidigare innehållit vin, öl eller annan spritsort. Detta tillför ytterligare djup och komplexitet till varje rom, vilket framhäver dess unika karaktär.

Plantation Single Cask-release har sedan sin första lansering 2011 visat Alexandre Gabriels djärva experimentella sida. Det är en kollektion av unika produkter med helt nya smakupplevelser som kommer att utmana och förföra dina smaklökar.

Sammanfattning av Plantation Rum Single Cask 2023

Plantation Single Cask 2023 är en extraordinär kollektion av rom som kommer från sex olika västindiska öar. Med enastående kreativitet och expertis från Master Blender Alexandre Gabriel, erbjuder varje flaska en unik smakupplevelse. Dessa limiterade produkter är eftertraktade och kommer att finnas tillgängliga från och med den 25 november. Missa inte chansen att utforska de oväntade smakkombinationerna som denna kollektion har att erbjuda. Beställ din flaska idag och ta del av en smakresa som du sent kommer att glömma.

Här hittar du några tips på drinkar med Plantation Rum.

Här har vi samlat fler artiklar inom dryck.

Foto: Press
To Top
Translate »