Utvalt för dig

Fotograf Erik Johansson

Fotograf Erik Johansson växte upp på en gård i Götene tillsammans med föräldrar och två yngre syskon.

Sedan barnsben har han varit intresserad av teckning, kanske ett arv från hans egen mormor som var målare. Som barn av 80-talet fick han också tidigt upp intresset för datorer och när han vid femton års ålder fick sin första digitalkamera föll bitarna på plats, eller snarare var det väl det de inte gjorde – de flätades samman.

Fotograf Erik Johansson

Eftersom han var van att teckna kändes det plötsligt lite konstigt att ta en bild med kameran och sedan var allt klart, så vad göra? Erik la ihop sina intressen för teckning, fotografering och datorer – han började experimentera med sina fotografier på datorn och upptäckte en helt ny värld.

Under tiden han utbildade sig i datateknik vid Chalmers i Göteborg väcktes hans intresse för bildretuschering och efter att ha publicerat några av sina bilder på nätet började förfrågningar om beställningsjobb att komma in. I dag arbetar han på heltid med olika projekt och skapar fantastiska bilder som får fantasin att flöda.

Fotograf Erik Johanssons verk 2014

Erik Johansson är idag bosatt i Berlin och hans nästa stora projekt är att påbörja arbeten inom filmindustrin. First Class Magazine har fått äran att publicera några av Eriks verk. Vi uppmanar er att studera detaljerna i vad vi kallar konstverk med barnets öga och den vuxnes intellekt.

Här hittar du mer från Fotograf Erik Johansson

För mer information om Fotografen Erik Johansson

Här har vi samlat fler utvalda artiklar för dig.

Foto: Press
To Top
Translate »