Skönhet och välbefinnande

Förbättra sömnen med Rituals

Med inspiration från det kinesiska tankesättet Jing, som främjar lugn, stillhet och sinnesro, har Rituals skapat The Ritual of Jing. En kollektion som hjälper dig att skapa en personlig oas där du kan fly vardagens hektiska tempo. Utforska den här kollektionen som innehåller två serier: Relax & Sleep. Låt dem prägla dina dagliga rutiner så blir det enklare att slappna av, skapa ro i själen och förbättra din sömnkvalitet. Det är viktigt att kunna skapa ett inre lugn eftersom ditt själsliga mående kan påverka sömnens kvalitet.

The Ritual of Jing by Rituals

Serien Relax från Rituals ger total avslappning med de blommiga och varma dofttonerna från eteriska oljor extraherade från Helig Lotus och Jujuber. Den djupa doften av skira blommor i kombination med mildheten från trä och mysk ger ett lugn och en stillhet. Slappna av i både kropp och själ med den här rogivande doften som varar hela dagen. 

En lugn start på dagen med Rituals

Visst finns det något magiskt med ögonblicket precis innan dagen ska ta fart. Det är en kort stund av stillhet, en chans att njuta av den enkla glädjen en god natts sömn ger och ta in de kommande timmarnas potential. Här nedanför hittar du en rutin som Rituals har skapat för att guida dig genom den här stunden och bädda för en stressfri dag.     

Börja din dagliga rutin med ett duschskum med avslappnande Helig Lotus och Jujuber. Inom traditionell kinesisk medicin används fröna från Jujuber för att dämpa stress och ge ro i själen. Ta chansen att komma i kontakt med ditt inre, stäm av läget i kropp och själ. Nästa steg handlar om att varsamt väcka din hud med hjälp av en uppiggande kroppsskrubb som innehåller ultra-fina partiklar från bambu i en lyxig krämbas.

Stimulera din blodcirkulation med långa, cirklande rörelser medan du polerar och exfolierar din hud. Känn hur mjuk och len din hud blir efteråt, och andas in den lugnande doften från Helig Lotus och Jujuber. Avsluta duschen med kallt vatten för att känna dig fräsch och redo för dagen. Klappa dig torr, applicera därefter kroppskrämen över hela kroppen. Tänk igenom dina intentioner för dagen, och föreställ dig att du bekräftar och förankrar dem med hjälp av doftsprayen. Doften varar i flera timmar och hjälper dig att minnas den här stunden under dagen.

The Ritual of Jing by Rituals

En lugn paus under dagen

Halvvägs genom din dag är det dags för en lugnande paus för att slappna av och återknyta kontakten med ditt inre. Här finner du fem enkla steg för att skapa en stunds vila i din 9 till 5-rutin.

Den lättanvända relaxing serum-rollern ger på tio sekunder lindring i din stressiga dag med hjälp av kinesisk Pepparmynta och avslappnande Jujuber. För att ändra din sinnesstämning och bli helt avslappnad, tänd ett lugnande doftljus. Fokusera på ljusets låga och andas långsamt in och ut, samtidigt som du riktar uppmärksamheten mot dina hjärtslag. Ett annat perfekt sätt att mota bort stressen på, är att brygga dig en kopp te – närsomhelst under dagen. Ta dig tid att njuta av örterna i teet, släpp all stress och eventuella oroskänslor som kan ha byggts upp. The Ritual of Jing teet innehåller Kamomill och Verbena som hjälper dig att få ro i själen.

Medan du varvar ned, unna dig en handmassage. Massera omsorgsfullt in en vårdande hand lotion över knogar och nagelband. Med hjälp av pekfingret och tummen, applicera ett fast tryck på området mellan tummen och pekfingret på andra handen. Massera den här akupressurpunkten i fem sekunder samtidigt som du andas långsamt och med djupa andetag. Detta skingrar blockeringar i chi-energin, vilket gör det lättare att koppla av. Ett sista sätt att finna lugn är att använda den rogivande doftsprayen från Relax-serien. Ta en stund och lägg märke till att det är samma doft som du använde när du lämnade hemmet på morgonen. Det skapar en rogivande, röd tråd genom din dag.

The Ritual of Jing by Rituals

Sleep från Rituals

Den andra serien är Sleep, som hjälper dig att hitta vägen till inre ro lagom till läggdags. Basen i serien utgörs av lugnande eteriska oljor från Lavendel och Sandelträ som hjälper dig att få en bättre sömnkvalitet. Till att börja med känner du friska citrusnoter som övergår i en elegant och exklusiv hjärtnot av lavendel. Det hela avslutas med en välbalanserad basnot av trä och mysk. Avsluta din dag med den här varma, rofyllda doften och förbered dig inför sömn med hjälp av en lugn och fridfull rutin. 

Varva ned på kvällen

När dagen börjar gå mot sitt slut är det dags att börja varva ned och ta en stund för dig själv. Följ de här tre stegen för att förbereda ditt hem – och dig själv – på en dos stillhet med hjälp av produkterna i Sleep-serien från The Ritual of Jing. 

Dofter betyder allt. Vår hjärna gör associationer med hjälp av dofter och skapar nya beteenden utifrån den input den får. Så se till att ditt hem är anpassat till vila genom att låta en mjuk väldoft hälsa dig när du äntligen kommer hem. Sprid den lugnande sinnligheten från Sandelträ och Lotus genom ditt hem med hjälp av tända doftljus på utvalda platser. Den ljuva doften från Rituals massageljus ger en avslappnad stämning medan det mjukt dansande ljusskenet värmer och ger avkoppling. Det lyxiga ljuset innehåller vårdande och fuktgivande eteriska oljor som lugnar huden och höjer kvaliteten på din sömn.

The Ritual of Jing by Rituals

Gör dig redo för en lång och djup sömn med en kopp The Ritual of Jing sleep-te som innehåller speciellt utvalda örter av bästa kvalitet för att hjälpa dig att varva ned efter en lång dag. Drick teet före sänggående, inte mindre än två timmar innan, och låt örter som Lavendel och Valeriana hjälpa dig att koppla av och känna lugnet.   

The Ritual of Jing by Rituals

En god natts sömn med Ritual

Till slut kommer vi till dagens viktigaste ögonblick – rutinen före läggdags. Gör de här enkla stegen innan du ska lägga dig, så kan du lämna den jäktiga omvärlden bakom dig och förbereda dig för söta drömmar. 

Skölj bort dagens stress, släpp eventuell press och oro. Den intensivt återfuktande duscholjan med innehåll av Sandelträ och sömnfrämjande Lavendel, blir till ett sammetslent skum i kontakt med vatten. Sen när du är ren är det dags att verkligen skämma bort dig själv. Tappa upp ett bad med de lugnande badkristallerna med Magnesium 90 minuter innan du tänker släcka lampan för dagen. Denna ljuvliga och välbalanserade blandning har Lavendel och Sandelträ som huvudingredienser ihop med Magnesium för att ge dig en omedelbar avslappning. När du sen har torkat dig så fortsätter vi lyxen med den härliga torroljan, från fingertopparna ut till hårtopparna. Oljan absorberas fort och hjälper dig att koppla av och gör dig redo för sängen.

Har du någonsin provat en fotmask? Dina fötter har ju fått jobba hårt för dig hela dagen. Ge dem en stunds uppskattning genom att applicera den tjocka krämen samtidigt som du masserar fötterna: tryck, kläm och knåda försiktigt. Sen är det äntligen dags att lägga sig. Gör dig redo för en riktigt god natts sömn genom att spraya doftsprayen över lakanen. Låt sprayen sjunka in en stund, sen är det bara att lägga sig. Den skira, örtiga doften kommer att ge dig ro och varsamt guida dig till drömmarnas land. God natt och sov så gott!

The Ritual of Jing by Rituals

Kollektionen The Ritual of Jing finns tillgänglig i alla Rituals Cosmetics butiker, på utvalda varuhus och på Rituals webbsida  från mars 2020. 

Här hittar du fler artiklar om skönhet och välbefinnande.

Foto: Press
To Top
Translate »