DRYCK

Afternoon tea på Grand Hotel

Grand Hotel i Stockholm, beläget vid vattnet vid Strandvägen, är inte bara en av de äldsta lyxhotellen i världen utan också en plats där tradition möter modernitet på ett sublimt sätt. Att njuta av afternoon tea på Grand Hotel blir en resa genom både historien och de mest utsökta smakupplevelserna.

Ett mästerverk av elegans

Eftermiddagen på Grand Hotel inleds i en atmosfär av elegans. Gästerna välkomnas av en smakfullt inredd miljö där varje detalj är noggrant utvald för att skapa en känsla av tidlös lyx. Den magnifika utsikten över Stockholms ström och Kungliga Slottet gör det till en plats där historiens vingslag förenas med nutidens glamour.

En tidsresa genom smaker vid afternoon tea på Grand Hotel

Att delta i Afternoon tea på Grand Hotel blir inte bara en njutning för smaklökarna utan också en tidsresa genom historien. Det är en tradition som har överlevt århundraden och som fortfarande står stark i sin förmåga att förena människor genom en gemensam kärlek för te och god mat.

Teet, som är själva hjärtat i afternoon tea, presenteras i en konstfull symfoni av dofter och smaker. En bred samling av de finaste tesorterna, från klassiskt Earl Grey till friskt grönt te, erbjuds för att tillfredsställa varje gästs unika preferenser. Varför inte prova Grand Hôtel’s Finest Tea Blend som är precis som namnet säger – hotellets egna blandning. Detta blir en resa genom världens kulturer och smaknoter.

Afternoon tea på Grand Hotel

Små delikatesser – en kulinarisk upplevelse

Vid Afternoon tea på Grand Hotel är det inte bara teet som imponerar utan också de små delikatesserna som serveras. På ett vackert upplagt fat möter gästerna en konstfull blandning av salta och söta smaker. Smöriga scones, krämiga små tårtor och utsökta finger sandwiches blir till en palett av kulinariska höjdpunkter. Varje tugga är en smakresa där noggrant utvalda ingredienser och passion för matlagning förenas.

Köket på Grand Hotel är en plats där mästerkockar skapar konstverk av mat. Varje delikatess är ett resultat av noggrant hantverk och en passion för att föra vidare den kulinariska arvet från tidigare generationer. Det är inte bara en måltid – det är en presentation av gastronomisk expertis där varje smak är en hyllning till det bästa av matkonst.

Personlig service i världsklass

På Grand Hotel strävar man inte bara efter att tillfredsställa gästernas smaklökar utan också att överträffa deras förväntningar när det kommer till service. Den vänliga och professionella personalen är dedikerad till att skapa en minnesvärd upplevelse för varje gäst. Deras uppmärksamhet på detaljer, från att hålla tekopparna varma till att ge personliga rekommendationer, gör att varje besök känns som en exklusiv behandling.

Afternoon tea på Grand Hotel

Afternoon tea på Grand Hotel i Stockholm blir en helhetsupplevelse där historiens elegans, nutidens gastronomiska mästerverk och en utsökt service smälter samman till en minnesvärd stund. Det är en plats där varje kopp te och varje tugga av delikatess blir en resa genom kultur och kulinarisk njutning. Att avsluta eftermiddagen på detta historiska hotell blir inte bara en tradition utan också en ritual av ren lycka och förtjusning. Det är en resa genom tid och smak som för varje gäst blir en personlig berättelse om passion för det goda i livet.

Traditionellt Afternoon tea på Grand Hotel kostar 595 kronor, och önskar man ett glas champagne så startar priset från 775 kronor. Detta serveras dagligen mellan klockan 14.00 till 16.30 i Cartierbaren.

Här hittar du en artikel om Afternoon tea på några av Världens främsta hotel.

Här kan du läsa mer om Afternoon tea på Grand Hotel.

Visste du att…

Historien om Afternoon tea går tillbaka till 1800-talets England, där Anna, hertiginna av Bedford, är känd som den som introducerade denna charmiga tradition. Under denna tid var det vanligt att endast äta två måltider om dagen – en kraftig frukost och en sen middag. Hertiginnan kände dock ett gap i dagens schema och införde därför en lätt måltid bestående av te och små läckerheter under eftermiddagen.

Afternoon tea på Grand Hotel - First Class Magazine

Traditionen spreds snabbt bland societeten och utvecklades till vad vi nu kallar Afternoon tea. I Sverige gjorde Afternoon tea sitt intåg i början av 1900-talet och har sedan dess varit synonymt med en sofistikerad stund av avkoppling och social samvaro.

Här har vi samlat fler artiklar inom dryck.

Foto: Press
To Top
Translate »