RESTAURANGER

Restaurang Karamell i Stockholm

Restaurang Karamell är den senaste pärlan i Stockholms blomstrande kulinariska scen, belägen på Skeppsbron i Stockholm. När man stiger in genom dörrarna till denna restaurang, möts man av en färgsprakande explosion av intryck som kittlar alla sinnen. Restaurangen, som slog upp sina dörrar i maj, erbjuder en meny inspirerad av det mångfacetterade Medelhavet, där varje rätt är en hyllning till regionens rika gastronomiska arv och kombineras omsorgsfullt med utvalda drycker.

Restaurang Karamell - First Class Magazine

Skeppsbron är ett livligt område som pulserar av liv och rörelse. Längs kajens promenadstråk samsas restauranger med båtar som exempelvis Djurgårdsfärjan och nyfikna fotgängare, allt medan vattnets mjuka kluckande skapar en avkopplande bakgrundsmelodi. Här, i hjärtat av detta vibrerande område, ligger Karamell som en juvel och bjuder in sina gäster att njuta av en avkopplande lunch på den soliga uteserveringen eller en stämningsfull middag när kvällens mörker sakta sänker sig över staden.

Filosofin bakom Restaurang Karamell

Namnet Karamell är noggrant valt för att symbolisera restaurangens filosofi – att erbjuda något för alla. Här möts sött, surt och salt i en ljuvlig symfoni av smaker och färger. Denna konceptuella mångfald återspeglas både i de raffinerade rätterna och de livliga drinkarna från den fantasifulla cocktailbaren. Smakerna tar dig som gäst på en gastronomisk resa som förenar Medelhavets värme med Skandinaviens fräschör – en sann smällkaramell för alla sinnen.

Mat och dryck på restaurang Karamell

Medelhavets kulinariska traditioner är rika på variation och djup, och Karamell tar dessa influenser och förvandlar dem till något unikt och oemotståndligt. Här kan du njuta av allt från små snacks blandade charkuterier med ost och oliver till förrätter som exempelvis burrata med basilikagremolata och surdegskrisp. Ibland varmrätterna hittar du exempelvis röding med grön sparris och ett flertal olika pastarätter. Varje rätt är skapad med stor omsorg, där de färska, lokala råvarorna får stå i centrum och varje tugga avslöjar en ny nyans av smak. Prisnivån anser vi ligga på en medelnivå. Förrätterna startar från 165 kronor, en pastarätt kostar i snitt 235 kronor och övriga varmrätter och varmrätterna ligger mellan 225 till 395 kronor.

Restaurang Karamell - First Class Magazine
Restaurang Karamell - First Class Magazine
Restaurang Karamell - First Class Magazine

Cocktailbaren på Karamell är en destination i sig själv. Här blandas klassiska drinkar med innovativa skapelser, alla med en unik twist som speglar restaurangens kärlek till smaker och färger. Från fruktiga sangrias till eldiga margaritas, varje drink är en explosion av smaker som perfekt kompletterar den kulinariska resan.

Restaurang Karamell - First Class Magazine

Restaurangens atmosfär

Den visuella upplevelsen på Karamell är lika förtrollande som den kulinariska. Restaurangens interiör är en konstnärlig sammansmältning av modern design och traditionella medelhavselement. De varma färgtonerna, de rika texturerna och de subtila detaljerna skapar en inbjudande och samtidigt sofistikerad atmosfär. Varje element i inredningen är noggrant utvalt för att spegla den smakrika mångfald som finns på tallriken.

Restaurang Karamell - First Class Magazine

Uteserveringen på Karamell är som en förlängning av restaurangens inbjudande atmosfär. Den rymliga uteserveringen erbjuder en betagande utsikt över det glittrande vattnet, vilket gör det till en idealisk plats för att njuta av en härlig måltid eller en uppfriskande drink i sällskap av goda vänner. Under sommarens varma dagar och ljumma kvällar förvandlas detta område till en livfull mötesplats där skratten och samtalen blandas med ljudet av kluckande vågor. Denna uteservering är indelad i två sektioner – en restaurangdel och en bardel. Gemensamt för dessa är den behagliga atmosfären i en medelhavsmiljö i kombination med utsikten över Gröna Lund, Af Chapman och de olika färjorna som avgår och ankommer kajen. Här möts verkligen Medelhavet och Sverige på alla sätt.

Karamell har snabbt blivit en älskad destination för både stockholmare och turister, tack vare sin unika kombination av läcker mat, utsökta drycker och en atmosfär som inbjuder till både fest och avkoppling. Oavsett om du söker en plats för att fira en speciell händelse eller bara vill njuta av en utsökt måltid i trevligt sällskap, är Karamell ett utmärkt val som lovar en oförglömlig upplevelse.

Restaurang Karamell håller öppet alla dagar i veckan med start från klockan 11.30. Fredag och lördag stänger man klockan 24.00, övriga dagar klockan 23.00.

Adress: Skeppsbron 25, Tullhus 2, Gamla Stan Stockholm.

Här har vi samlat fler artiklar om restauranger vi besökt.

Foto: First Class Magazine samt press
To Top
Translate »