Allt för hemmet

Gör du din hemmapool mer användbar med pooltak

Att ha en egen hemmapool i trädgården är något som många drömmer om – men för att verkligen kunna ta till vara på poolen och få ut det mesta av din investering, är det viktigt att göra poolen mer användbar. Läs vidare för att ta del av några tips och idéer som kan göra din pool i trädgården till en plats där du och din familj kan koppla av och spendera de varmare månaderna på.

Detta är en betald artikel.

hemmapool - First Class Magazine

Pooltak för att förlänga säsongen

En av de viktigaste investeringarna för att göra din hemmapool mer användbar, är att införskaffa ett pooltak. Genom att du väljer en pool med pooltak, kan du förlänga säsongen – detta gör att du kan fortsätta ta del av din pool även när det börjar bli kallare ute eller regnar. Det finns flera olika modeller och varianter att välja mellan när det kommer till pooltak, till exempel kan du välja låga pooltak, pooltak i box och många fler. Detta gör att du själv kan välja vilken modell eller variant som du mest tycker om passar för dina personliga behov.

Förutom att ett pooltak förlänger badsäsongen, hjälper det även till att hålla poolen renare och minskar behovet av att rengöra den regelbundet. Med ett pooltak blir även säkerheten högre, eftersom det gör det svårare för obehöriga att få tillgång till poolen. Genom att du väljer att införskaffa en pool med ett pooltak, kan du få större användning för din hemmapool och även ta del av resterande fördelar. Detta gör att du kan fortsätta bada och njuta av din hemmapool, utan att behöva tänka på att ta hänsyn till väderförhållanden eller säsonger.

Bygg en poolbar eller ett utomhuskök

Att investera i en poolbar eller ett utomhuskök, gör att du kan få mer användning av din hemmapool – detta gör att du kan få tillgång till en gemensam plats där du kan ta del av soliga dagar med en kylande dryck och tillaga middagar. En poolbar är ett populärt val när det kommer till hemmapooler, och kan antingen vara i form av några enkla barstolar eller genom att skapa en plats där du införskaffar diskbänk, grillplats och kylskåp. Många väljer även att lägga till vattenkylare och annan utrustning för att få mer användning för poolen.

Ett utomhuskök är ett annat tillägg till ditt poolområde som ger dig en möjlighet att kunna laga mat och bjuda in till middagar under de varma månaderna. Med ett utomhuskök kan du till exempel grilla och samtidigt umgås med dina gäster runt poolen, och du kan antingen välja att ha en enkel grillplats eller ett komplett utomhuskök med ugn, spis, diskbänk och utrymme för att laga mat. Oavsett om du väljer att bygga en poolbar eller ett utomhuskök, kommer det att vara ett tillskott som gör att du får mer användning för din hemmapool.

Inred poolområdet med loungemöbler

Att inreda ditt poolområde med loungemöbler, kan göra att din trädgård blir till en inbjudande plats för att njuta av solen och samtidigt ta del av poolen. Genom att du väljer rätt typ av loungemöbler, kan du skapa en stilfull och bekväm miljö där du och dina gäster kan få semesterkänsla utan att behöva lämna hemmet. En populär möbel för poolområdet är solstolar, eftersom de gör att du kan ligga och sola i närheten av poolen – dessutom finns det solstolar i olika material och designs, där du kan välja de som passar bäst för din trädgård.

hemmapool - First Class Magazine

Förutom solstolar, kan du även överväga att lägga till en hängmatta, soffor och sittgrupper beroende på hur mycket plats du har vid din hemmapool, eftersom detta gör det enklare att umgås runt poolområdet i trädgården. Det kan även vara en bra idé att införskaffa en pergola eller ett parasoll, som gör att du kan få mer användning av ditt poolområde under varma dagar för att skydda när solen är som starkast. Genom att välja att inreda poolområdet med loungemöbler, kan du vara säker på att du kan få större användning av din hemmapool.

Använd din hemmapool som en träningsplats

Att använda din hemmapool som en träningsplats, gör att du kan få ännu mer användning av poolområdet. Till exempel finns det flera träningsövningar som du kan utföra i vattnet, som bland annat hjälper dig att hålla dig i form och förbättra din kondition. När du simmar eller gör vattengympa tränar du hela kroppen på ett skonsamt sätt, samtidigt som du får tillgång till ett roligare sätt att träna på och använda din hemmapool. Du kan till exempel simma i olika längder och utmana dig själv – genom ett pooltak, kan du dessutom träna under flera säsonger.

Det finns flera sätt som gör att du kan få mer användning för din pool i trädgården, vilket gör det till en långvarig investering. Genom att du till exempel väljer att införskaffa ett pooltak, kan du förlänga säsongen och samtidigt hålla poolen renare. Dessutom kan du överväga att bygga en poolbar eller ett utomhuskök, inreda området med loungemöbler och använda poolen som en träningsplats. Genom att du tar del av dessa tips och idéer, kan du få ännu större användning av din hemmapool och anpassa platsen efter dina behov.

Här har vi samlat fler artiklar om hur du kan ta hand om ditt hem.

Foto: Press
To Top
Translate »