Polkaglögg gjord på Grythyttans Skogsglögg är ett annorlunda och mycket trevligt sätt att servera glöggen. En perfekt glöggdrink för julen 2023.

Här finner du ett recept på 8 drinkar för polkaglöggen på Grythyttas Skogsglögg
- 75 cl Grythyttans Skogsglögg
- Skalet av 3 citroner
- 10 g kanelstång
- 8 cl Plantation Stiggins’ Fancy Pineapple Rum (kan bytas ut mot Plantation Grande Reserve eller exkluderas helt)
- 3 dl vispgrädde
- 2 msk malen polkagris (detta gör man genom mortla eller köra ett par polkagrisar i kryddkvarn)
- Hallonpulver eller malen kanel för dekoration (kan uteslutas)
Citronzest- och kanelinfuserad Skogsglögg
Börja med att göra en citronzest- och kanelinfuserad Skogsglögg. Häll glöggen i en kastrull och lägg i citronskalet och kanelstången. Låt helst stå och dra över natten, innan du värmer glöggen.
Polkagrisgrädde
Vispa grädden tills den är lagom tjock. Tänk på att inte göra den för hård, den ska vara flytande och luftig. Blanda i den malda polkagrisen, smaka av så det verkligen smakar polkagris.
Montering av glöggdriken polkaglöggen
När det är dags att montera drinken, värmer man upp glöggen tills den är rykande varm och häller upp på ett glas som tål värme. Tillsätt 1 cl Plantation Stiggins’ Fancy Pineapple Rum till varje drink och lämna lite utrymme för gräddlocket. Skikta på grädden med en sked, och strö hallonpulver eller malen kanel över.
Njut och låt polkaglöggen väl smaka!
Här hittar du även drinktips på Plantation Rum.
Foto: Press
