MAT OCH RECEPT

Matmarknader i London du bör besöka

London är fullt av saker du kan se och göra, så street food är antagligen inte det första du kommer att tänka på när du hör namnet. Men staden är fullt av fantastiska matmarknader som erbjuder delikata läckerheter från hela världen. Här tipsar vi om matmarknader i London värda att besöka.

Camden Market

Camden är känt för två saker – alternativ kultur och marknader. Dessa världar kolliderar på Camden Market, som håller öppet från 10 till sent varje dag. Här finns bodar med mångskiftande, spännande mat och dryck (bland annat Camden-märkt kaffe och pizza), så Camden Market. Denna matmarknad är ett måste för matälskare. Titta på Amy Winehouse-statyn, sug i dig stämningen och njut av något av Londons bästa mat.

Matmarknader i London
Camden-märkt kaffe rekommenderas verkligen.

Borough Market

När man talar om matmarknader i London är det svårt att inte nämna Borough Market. Här har man handlat från bodar i över 1000 år, vilket gör detta till Londons äldsta marknad. Men det är inte en nostalgitripp: Borough Market uppdaterar konstant och gör nya innovationer för att förbli relevanta. Om du besöker marknaden idag hittar du ett brett urval street food med toppkvalitet, i stort sett allt från veganska smårätter till autentisk mat från hela världen.

Maltby Street Market

Maltby Street Market är en av många matmarknader i London, och den är komplett vilket betyder att bara det bästa av det bästa kan få en plats här. Från gourmetchokladkakor till saftiga biffar har den här matmarknaden något för varje smak, och det finns till och med möjlighet att köpa vin, hantverksöl och gin i begränsade serier!

The Kitchens, Old Spitalfields Market

The Kitchens är en samling av 10 olika matställen, alla under samma tak på Old Spitalfields Market. Här visar man visar upp ett brett urval rätter och kulturer, från Flanks ekologiskt hållbara tolkning av det moderna brittiska köket till Dumpling Shacks kinesiska snabbmat. Detta är den perfekta platsen att ge dina smaklökar något helt oväntat. En fantastisk plats ibland alla matmarknader i London.

Kerb Street Food 

På olika gator och torg runt om i London på olika veckodagar hittar du Kerb – en av många matmarknader i London, som är stolta över sin expertis inom street food. Här finns ett rullande urval av talangfulla kockar och innehavare, så det känns alltid som ett tidsbegränsat erbjudande att äta på  Kerb. Du hittar hela listan med återförsäljare online, eller så kan du bara ta dig till någon av de platser som listas och låta dig överraskas.

MATMARKNADER I LONDON - First Class Magazine

Boxpark Shoreditch

Boxpark Shoreditch  byggdes av ombyggda fraktcontainrar, och var något av en innovation för gallerior när den invigdes 2011. Här finns några av Londons bästa gatumatsförsäljare, som serverar dig läckerheter från hamburgare till fluffiga våfflor och allt däremellan.

Boxpark Shoreditch Hamburger
Vad sägs om en väl tilltagen hamburgare serverad på Boxpark Shoreditch?

Broadway Market

Varje lördag håller man Broadway Market , helgens höjdpunkt i Hackney. Med över 100 bodar att välja bland går det att tillbringa hela dagen med att köpa på sig retrokläder, lokala matvaror och nybakat. Och när hungern gör sig påmind är du naturligtvis omgiven av street food i världsklass, inklusive det kritikerrosade veganska matstället Biff’s Jack Shack.

Pop Brixton

Det började som ett samhällsprojekt mitt i södra London, där Pop Brixton förvandlade outnyttjad mark till en levande samlingspunkt för nystartade företag. Detta innefattar ett urval gourmetrestauranger och gatumatsförsäljare, som serverar mat med toppkvalitet som inspirerats av lokal och internationell kultur. På Pop Brixton finns allt från jamaicansk kyckling till alpin raclette-ost att sätta tänderna i.

Flat Iron Square

Inklämd bakom London Bridge Station ligger Flat Iron Square  som är en av matmarknader i London. Denna plats har blivit stamställe för de lokala kontorsarbetarna. Innovation och kreativitet är nyckelbegrepp för matställena här, vilket skapar en färgrik, spännande stämning. Om du kommit till trakten för sevärdheterna och blir sugen på prisbelönt mexikansk street food eller en av stadens bästa pizzor har du kommit till rätt ställe.

Greenwich Market, matmarknader i London

Mitt emot Cutty Sark och Greenwich Park ligger Greenwich Market, ett idealiskt ställe att ladda upp batterierna efter all sightseeing. Här ligger över 40 olika matserveringar, så det finns mycket att sukta efter när du vandrar runt. Billigt, rikligt och delikat: vad du än äter på Greenwich Market kan du vara säker på att gå härifrån nöjd.

Så nog finns det gott om matmarknader i London.

Här har vi samlat fler artiklar om London.

Foto: Press
To Top
Translate »