DRYCK

Internationella Gin och Tonic-dagen är värd att fira

Nu ska vi inte längre dricka den klassiska drinken i highballglas. Internationella Gin och Tonic-dagen ska vi fira med stil.

 Internationella Gin och Tonic-dagen


Den 19 oktober firar vi den Internationella gin & tonic-dagen. En av vinnarna av den prestigefulla titeln ”Årets Branschförbättrare” vid Bartender Choice Awards (BCA), Richard ”Chille” Man, delar med sig av sina insikter och tips om hur man bäst avnjuter en Gin och Tonic.

För den som vill njuta av en trendig gin och tonic rekommenderar vi runda vinglas, oväntade tvister, högkvalitativa ingredienser och rikligt med is. Många erkända bartenders har noterat att Gin och Tonic är en av de mest trendiga drinkarna i år. I Sverige serverar man vanligtvis en Gin och Tonic i ett highballglas med is och en citronskiva. Men hur ska egentligen den perfekta Gin och Tonic:n serveras? Enligt Chille är utseendet på glaset avgörande för smakupplevelsen.

Kombinationen är viktig för en perfekt Gin och Tonic, speciellt på Internationella Gin och Tonic-dagen

– Känslan av en Gin och Tonic kan variera mycket beroende på vilken gin och tonic man väljer att kombinera. Även garnityren spelar en viktig roll. Var inte rädd för att experimentera med olika kombinationer av såväl gin och tonics som frukter och kryddor att garnera med för att hitta din favorit. En skiva eller zest av blodgrape tillsammans med timjan är inte bara otroligt dekorativt, utan också smakmässigt oväntade tillskott till din Gin och Tonic. En annan spännande kombination är äpple och selleri. Tänk bara på att välja råvaror av bra kvalitet och som är miljövänliga. Glöm inte heller att använda mycket is. Helst solida isbitar som håller drinken kall och fräsch, säger Chille.

Chille har levererat den här trendspaningen på uppdrag av Bombay Sapphire, och även om vi på First Class Magazine inte har provat drinkarna, så är vi övertygade om att det går lika bra med ditt personliga val av gin i recepten nedan.

GIN OCH TONIC ORIENTAL EXPRESS

GIN OCH TONIC “ORIENTAL EXPRESS”

50 ml Bombay Sapphire (eller annan gin)
100 ml premium tonic

Servera i stor kupa med hög fot fylld med kubis. Garnera med en pressad limeklyfta, en tunn skiva ingefära och mynta.

GIN OCH TONIC SPRING THYME

GIN OCH TONIC “SPRING THYME”

50 ml Bombay Sapphire (eller annan gin)
20 ml  fläderlikör (receptet föreslår St-­Germain)
100 ml premium tonic

Serveras i stor kupa med hög fot fylld med kub-­is. Garnera med en skiva blodgrape och en liten knippe färsk timjan.

GIN OCH TONIC THE HARVEST

GIN OCH TONIC “THE HARVEST”

50 ml Bombay Sapphire (eller annan gin)
15 ml  iscider (receptet föreslår Brännlands)
100 ml premium tonic

Servera i stor kupa med hög fot fylld med kub-­is. Garnera med en selleristav, några tunna äppelskivor och en stjärnanis.

Om Internationella Gin och Tonic-dagen

Internationella Gin och Tonic-dagen är en årlig händelse som firas för att hylla den populära cocktailen bestående av gin och tonicvatten. Internationella Gin och Tonic-dagen ägnas åt att uppskatta denna klassiska drink och utforska olika varianter och smaker av den. Många barer och restauranger över hela världen deltar genom att erbjuda specialerbjudanden, provningar och evenemang relaterade till gin och tonic. Det är en dag då människor samlas för att njuta av denna uppfriskande drink och dela sin passion för dess enkla men eleganta sammansättning.

Så njut och fira med stil på Internationella Gin och Tonic-dagen.

Här hittar du en artikel om Skagerrak Nordic Dry Gin.

Här kan du läsa mer om Gin och Tonic.

Foto: Press
To Top
Translate »