Spanien

Upptäck vackra Fuerteventura – 7 måsten att göra

Fuerteventura, den näst största av Kanarieöarna, är känt för sina kritvita stränder, en vild och vacker natur, och ett av de bästa klimaten i världen. Ön i Atlanten har blivit en magnet för resenärer som söker både avkoppling och äventyr. Här tipsar vi om de sju mest eftertraktade sevärdheterna på Fuerteventura.

Corralejo och dess stränder

Corralejo är en av de mest kända turistorterna på ön. Den erbjuder inte bara fantastiska stränder med kritvit sand och turkost vatten, men också en charmig stadskärna med restauranger och butiker.

Fuerteventura Corralejo

Dunas de Corralejo på Fuerteventura

Dessa imponerande sanddyner är en av destinationens mest distinkta sevärdheter. De erbjuder fantastiska möjligheter till vandring, sandsurfing och natursköna fotomöjligheter.

Parque Natural de las Dunas de Corralejo

Detta naturområde har en unik flora och fauna som trivs i det sandiga landskapet. Det är en fristad för fågelskådare och naturälskare.

Dunas de Corralejo Fuerteventura

Playa de Cofete

Denna otillgängliga strand på öns södra kust är känt för sin vildhet och skönhet. Den är perfekt för långa strandpromenader och har en atmosfär av avskildhet.

Betancuria

Den historiska staden Betancuria var öns första huvudstad. Den är rik på kulturarv och har charmiga gator och kyrkor.

Betancuria

Ajuy Caves

Ajuy Caves är en spektakulär samling av grottor vid havet. Besökare kan utforska dessa underjordiska formationer och uppleva öns vulkaniska historia.

Windsurfing i El Cotillo på Fuerteventura

Fuerteventura är känt som en av världens bästa platser för windsurfing. Stranden i El Cotillo är en favoritdestination för vattensportentusiaster som söker vind och vågor.

El Cotillo Fuerteventura

Ett tips – upptäck Fuerteventura på cykel

För dig som älskar cykling är Fuerteventura en fantastisk destination året om. Här hittar man kuperad terräng med vackra omgivningar och inte minst ett klimat som lämpar sig väl för träning oavsett säsong.

Morro Jable – Costa Calma – Pájara – Betancuria – Tefía – Parque Natural de las Dunas de Corralejo.

  • Längd: 137 kilometer
  • Beräknad tid: 6 timmar
  • Högsta punkt: 586 meter över havet
  • Höjdskillnad: 2 017 meter

Träningslägret på Fuerteventura är ett årligt återkommande inslag för Sveriges Olympiska Kommittés Topp- och Talangprogram, skapat för framtidens idrottsmedaljörer. På denna ö har resenärer möjlighet att utnyttja faciliteterna och naturlandskapet likt Sveriges framtida olympiska representanter. Följande etapp börjar i söder i den pittoreska fiskebyn Morro Jable och fortsätter i en vacker sträcka längs kusten genom nationalparken La Jandia. Efter Costa Calma förändras terrängen, och man bör vara medveten om att det inte finns några affärer eller annan service förrän ankomst till Pájara. Nästa stopp är Kanarieöarnas första stad, Betancuria, som anses vara en av Spaniens vackraste byar. På vägen hit måste du cykla upp för en stigning på över 600 meter, men du belönas med en efterföljande nedförsbacke mot den vackra Santa Inés-dalen. Efter Tefía går rutten tillbaka till kusten och följer nationalparken Corralejos längs silkeslena sanddyner. Passa på att klämma in en simtur på vägen!

Fuerteventura är en ö som erbjuder en imponerande variation av naturlig skönhet och kulturellt arv. Med hjälp av dessa tips kan du få ut det mesta av din resa och utforska allt som denna fascinerande ö har att erbjuda. Packa dina väskor och förbered dig för en minnesvärd resa till Fuerteventura, en pärla i Atlanten som väntar på att bli upptäckt.

Här har vi samlat fler artiklar om Spanien.

Här kan du läsa mer om de olika öarna som ingår i Kanarieöarna.

Här hittar du mer information om Fuertaventura.

Foto: Press
To Top
Translate »