RESMÅL OCH HOTELL

UPPTÄCK FUERTEVENTURA

Fuerteventura, den näst största av Kanarieöarna, är känt för sina kritvita stränder, en vild och vacker natur, och ett av de bästa klimaten i världen. Ön i Atlanten har blivit en magnet för resenärer som söker både avkoppling och äventyr. Här tipsar vi om de sju mest eftertraktade sevärdheterna på Fuerteventura.

Corralejo och dess stränder

Corralejo är en av de mest kända turistorterna på Fuerteventura. Den erbjuder inte bara fantastiska stränder med kritvit sand och turkost vatten, men också en charmig stadskärna med restauranger och butiker.

Fuerteventura Corralejo

Dunas de Corralejo på Fuerteventura

Dessa imponerande sanddyner är en av Fuerteventuras mest distinkta sevärdheter. De erbjuder fantastiska möjligheter till vandring, sandsurfing och natursköna fotomöjligheter.

Parque Natural de las Dunas de Corralejo

Detta naturområde har en unik flora och fauna som trivs i det sandiga landskapet. Det är en fristad för fågelskådare och naturälskare.

Dunas de Corralejo Fuerteventura

Playa de Cofete på Fuerteventura

Denna otillgängliga strand på öns södra kust är känt för sin vildhet och skönhet. Den är perfekt för långa strandpromenader och har en atmosfär av avskildhet.

Betancuria

Den historiska staden Betancuria var öns första huvudstad. Den är rik på kulturarv och har charmiga gator och kyrkor.

Betancuria

Ajuy Caves

Ajuy Caves är en spektakulär samling av grottor vid havet. Besökare kan utforska dessa underjordiska formationer och uppleva öns vulkaniska historia.

Windsurfing i El Cotillo på Fuerteventura

Fuerteventura är känt som en av världens bästa platser för windsurfing. Stranden i El Cotillo är en favoritdestination för vattensportentusiaster som söker vind och vågor.

El Cotillo Fuerteventura

Fuerteventura är en ö som erbjuder en imponerande variation av naturlig skönhet och kulturellt arv. Med hjälp av dessa tips kan du få ut det mesta av din resa och utforska allt som denna fascinerande ö har att erbjuda. Packa dina väskor och förbered dig för en minnesvärd resa till Fuerteventura, en pärla i Atlanten som väntar på att bli upptäckt.

Här kan du läsa mer om de olika öarna som ingår i Kanarieöarna.

Foto: Press
To Top
Translate »