Spanien

Lanzarote – 7 måsten att göra

Lanzarote har en karakteristisk skönhet som skiljer sig från andra öar i Kanarieöarna. Öns unika landskap och kultur är en produkt av sitt vulkaniska förflutna och konstnärliga inflytande. Här är några av höjdpunkterna som du inte får missa under din resa till denna vackra ö.

Timanfaya Nationalpark på Lanzarote

Timanfaya är en av öns mest ikoniska platser. Den består av en surrealistisk vulkanisk terräng som ger besökarna känslan av att vara på en annan planet. Här kan du se geotermisk aktivitet och uppleva öns dramatiska vulkaniska arv.

Timanfaya Nationalpark Lanzarote

Cueva de los Verdes

Denna unika grotta, skapad av vulkanisk aktivitet, erbjuder besökarna en oförglömlig underjordisk upplevelse. Stalaktiter, lavatunnlar och ljusspel skapar en magisk atmosfär som tar dig till en annan värld.

Jameos del Agua

En annan underjordisk skatt, Jameos del Agua är en imponerande grotta som har blivit omvandlad till en konstnärlig och kulturell plats. Skapad av den begåvade konstnären César Manrique, rymmer den en saltvattensjö och ett auditorium inbäddat i grottan, skapandes en harmonisk fusion av natur och konst.

Mirador del Rio

Denna utkiksplats erbjuder en otrolig utsikt över Lanzarotes nordkust och grannön La Graciosa. César Manrique har även satt sin prägel här, och du kan njuta av panoramavyer som är en hyllning till naturens skönhet.

Mirador del Rio, Lanzarote

Jardín de Cactus på Lanzarote

Ännu en skapelse av César Manrique, Jardín de Cactus är en färgglad och unik kaktusträdgård som hyllar den naturliga skönheten i öknens växter. Denna plats är en levande konstutställning som visar skönheten i destinationens torra landskap.

Teguise Market

Teguise är hem för den största marknaden på ön, och den äger rum varje söndag. Här kan besökare utforska ett brett utbud av varor, inklusive hantverk, mat och kläder. Marknaden är en levande reflektion av öns kultur och en plats där du kan smaka på lokala delikatesser.

Los Hervideros på Lanzarote

Denna dramatiska kustlinje erbjuder spektakulära havsklippor och grottor som ger en imponerande bild av naturens kraft. Här kan du se vågorna slå mot klipporna och skapa en hisnande scen, vilket ger en känsla av öns ständigt föränderliga landskap.

Los Hervideros

Upptäck Lanzarote på cykel

För dig som älskar cykling är Lanzarote en fantastisk destination året om. Här hittar man kuperad terräng med vackra omgivningar och inte minst ett klimat som lämpar sig väl för träning oavsett säsong.

Playa Blanca – Yaiza – Parque Nacional de Timanfaya – La Santa – Caleta de Famara – Teguise – Órzola.

  • Längd: 113 kilometer 
  • Beräknad tid: 5 timmar och 45 minuter
  • Högsta punkt: 569 meter över havet
  • Höjdskillnad: 2 038 meter

Lava är Lanzarotes signum och kontrasten mellan svart landskap och kritvita hus är lika dramatisk som denna cykeltur, som börjar i söder och avslutas i norr. Börja försiktigt med att cykla genom saltpannorna vid Janubio, de största på Kanarieöarna. Vid Yaiza kan du göra en avstickare till oststaden Uga och vinddalen La Geria, innan du fortsätter mot nationalparken Timanfaya. Här befinner du dig i ett spektakulärt vulkaniskt landskap. Färden fortsätter nedför i cirka 20 minuter innan man återvänder till kusten i La Santa. Nästa etapp sträcker sig till Teguise och är dagens mest krävande. Förvänta dig 25 kilometer uppförsbackar med lutningar på upp till nio procent. Etappen tar cirka 1,5 timme. På den högsta punkten, Haría, har du en perfekt utsikt över La Graciosa, den minsta av Kanarieöarna. Avsluta med en skön nedförsbacke på elva kilometer innan du hamnar i Órzola. Priset är en fantastisk solnedgång.

Detta är en ö som har smyckats med vulkanisk historia och konstnärlig kreativitet. Dess dramatiska landskap och kulturella skatter gör det till en enastående destination som har lockat resenärer från hela världen. Så packa dina väskor och gör dig redo för en oförglömlig resa till denna unika ö i Atlanten.

Här har vi samlat fler artiklar om Spanien.

Här kan du läsa mer om de olika öarna som ingår i Kanarieöarna.

Här hittar du mer information om Lanzarote.

Foto: Press
To Top
Translate »