RESMÅL OCH HOTELL

LANZAROTE – ÖN MED KARAKTÄR

Lanzarote har en karakteristisk skönhet som skiljer sig från andra öar i Kanarieöarna. Öns unika landskap och kultur är en produkt av sitt vulkaniska förflutna och konstnärliga inflytande. Här är några av höjdpunkterna som du inte får missa under din resa till Lanzarote.

Timanfaya Nationalpark på Lanzarote

Timanfaya är en av Lanzarotes mest ikoniska platser. Den består av en surrealistisk vulkanisk terräng som ger besökarna känslan av att vara på en annan planet. Här kan du se geotermisk aktivitet och uppleva öns dramatiska vulkaniska arv.

Timanfaya Nationalpark Lanzarote

Cueva de los Verdes

Denna unika grotta, skapad av vulkanisk aktivitet, erbjuder besökarna en oförglömlig underjordisk upplevelse. Stalaktiter, lavatunnlar och ljusspel skapar en magisk atmosfär som tar dig till en annan värld.

Jameos del Agua

En annan underjordisk skatt, Jameos del Agua är en imponerande grotta som har blivit omvandlad till en konstnärlig och kulturell plats. Skapad av den begåvade konstnären César Manrique, rymmer den en saltvattensjö och ett auditorium inbäddat i grottan, skapandes en harmonisk fusion av natur och konst.

Mirador del Rio

Denna utkiksplats erbjuder en otrolig utsikt över Lanzarotes nordkust och grannön La Graciosa. César Manrique har även satt sin prägel här, och du kan njuta av panoramavyer som är en hyllning till naturens skönhet.

Mirador del Rio, Lanzarote

Jardín de Cactus på Lanzarote

Ännu en skapelse av César Manrique, Jardín de Cactus är en färgglad och unik kaktusträdgård som hyllar den naturliga skönheten i öknens växter. Denna plats är en levande konstutställning som visar skönheten i Lanzarotes torra landskap.

Teguise Market

Teguise är hem för den största marknaden på ön, och den äger rum varje söndag. Här kan besökare utforska ett brett utbud av varor, inklusive hantverk, mat och kläder. Marknaden är en levande reflektion av öns kultur och en plats där du kan smaka på lokala delikatesser.

Los Hervideros på Lanzarote

Denna dramatiska kustlinje erbjuder spektakulära havsklippor och grottor som ger en imponerande bild av naturens kraft. Här kan du se vågorna slå mot klipporna och skapa en hisnande scen, vilket ger en känsla av öns ständigt föränderliga landskap.

Los Hervideros

Lanzarote är en ö som har smyckats med vulkanisk historia och konstnärlig kreativitet. Dess dramatiska landskap och kulturella skatter gör det till en enastående destination som har lockat resenärer från hela världen. Så packa dina väskor och gör dig redo för en oförglömlig resa till denna unika ö i Atlanten.

Läs mer om de övriga öarna som ingår i Kanarieöarna.

Foto: Press
To Top
Translate »