Spanien

La Palma – Kanarieöarnas natursköna ö

La Palma, den lilla men natursköna ön i Kanarieöarna, är en dold pärla som lockar resenärer med sitt dramatiska landskap, vackra stränder och rika kultur. Även om den inte är lika känd som vissa av sina grannar, har ön mycket att erbjuda de som söker äventyr och avkoppling i en orörd natur.

La Palma, ofta kallad ”La Isla Bonita” (Den Vackra Ön), är ett smycke i Atlanten som skiljer sig från många andra öar. Dess dramatiska vulkaniska landskap, frodiga skogar och välbevarade traditioner ger besökarna en unik upplevelse. Här är några höjdpunkter som du inte får missa när du besöker ön.

La Palma

Caldera de Taburiente National Park

Denna natursköna park är hem för en av världens största vulkaniska kalderor, och den erbjuder fantastiska vandringsmöjligheter. Besökare kan utforska kratern, vattenfall och enastående naturskönhet.

Los Tilos Biosphere Reserve

En annan pärla för naturälskare är Los Tilos Reserve, en del av UNESCO:s biosfärreservat. Här kan du uppleva den frodiga lagerhärskogen och en mängd växt- och djurarter.

Los Tilos Reserve La Palma

La Palma Astronomical Observatory

La Palma är hem för ett av världens främsta observatorier. På grund av sin ringa ljusförorening är ön en idealisk plats för stjärnskådning och astronomisk forskning.

Charco Azul på La Palma

Denna naturliga pool, omgiven av lavastenar och tropiska växter, är en fantastisk plats för att svalka sig och koppla av vid havet.

San Andrés y Sauces

Denna charmiga by är känt för sina traditionella kanariska hus och de vackra kullarna som omger den. Besökare kan utforska det lokala hantverket och njuta av det pittoreska landskapet.

Roque de los Muchachos

Denna imponerande bergstopp är en av La Palmas högsta punkter. Det är också platsen för observatoriet, vilket erbjuder en fantastisk utsikt över ön och dess omgivningar.

Roque de los Muchachos

Playa Nogales

Om du längtar efter en avkopplande dag på stranden är Playa Nogales det perfekta valet. Den har svart sand och dramatiska vågor och är ett populärt resmål för bad och surfning.

ETT TIPS – UPPTÄCK La Palma PÅ CYKEL

För dig som älskar cykling är La Palma en fantastisk destination året om. Här hittar man kuperad terräng med vackra omgivningar och inte minst ett klimat som lämpar sig väl för träning oavsett säsong.

Santa Cruz de la Palma – Roque de los Muchachos – Santo Domingo – Tazacorte – Los Canarios – Santa Cruz de la Palma.

  • Längd: 154 kilometer 
  • Beräknad tidsåtgång: 7,5 timmar
  • Högsta punkt: 2 312 meter över havet
  • Höjdskillnad: 3 909 meter

Denna etapp är inte för vem som helst, eftersom den börjar intensivt: 32 kilometer med en höjdskillnad på 2 400 meter. På vissa ställen har rutten en lutning på 16 procent, vilket kommer att sätta din kondition och teknik på prov. 

Höjdpunkter: 

Roque de los Muchacos – ta ett djupt andetag och njut av utsikten över La Caldera de Taburiente, en enorm krater omgiven av bergstoppar.

Santo Domingo – en pittoresk kustby med en berömd väderkvarn.

Tazacorte – imponerande stränder med kolsvart sand.

Los Canarios – njut av utsikten över vulkanen Teneguía.

La Palma är en skattkista av naturskönhet och kulturell rikedom som väntar på att upptäckas. Oavsett om du är en naturälskare, äventyrare eller kulturupptäckare har ön något att erbjuda. Så packa dina väskor och förbered dig för en minnesvärd resa till ”La Isla Bonita.”

Här har vi samlat fler artiklar om Spanien.

Här kan du läsa mer om de olika öarna som ingår i Kanarieöarna.

Här hittar du mer information om La Palma.

FOTO: PRESS
To Top
Translate »