Spanien

Upptäck Gran Canaria -7 måsten att se

Gran Canaria, en av Kanarieöarna, är en skattkista av naturlig skönhet, kulturell mångfald och en plats som välkomnar besökare med sitt varma klimat året runt. Denna ö i Atlanten har blivit en drömdestination för resenärer som söker solsken, äventyr och en smak av den lokala kulturen.

Maspalomas Sanddynor på Gran Canaria

Maspalomas Sanddynor är en av de mest ikoniska platserna på ön. Dessa gyllene sanddyner sträcker sig ända ner till havet och skapar en spektakulär ökenliknande miljö som är perfekt för vandring och solbad. Det är också en populär plats för sandboarding.

Maspalomas Sanddynor Gran Canaria

Puerto de Mogán

Denna pittoreska fiskeby, känd som ”Lilla Venedig,” erbjuder charmiga kanaler, färgglada byggnader och en livlig hamn. Här kan du njuta av en avslappnad atmosfär, äta färsk fisk och utforska lokala marknader.

Roque Nublo på Gran Canaria

Roque Nublo är en ikonisk bergsformation som är en del av öns UNESCO-skyddade område. Vandring till toppen av detta imponerande landmärke ger dig en fantastisk utsikt över öns bergiga terräng.

Roque Nublo Gran Canaria

Palmitos Park

Palmitos Park är en fantastisk botanisk trädgård och djurpark där besökare kan utforska en mängd olika växtarter och se exotiska djur som papegojor, delfiner och fjärilar.

Palmitos Park

Aqualand Maspalomas

Aqualand Maspalomas är den största vattenparken på ön och en perfekt plats för en rolig dag med familjen. Här hittar du en mängd vattenattraktioner, inklusive vattenrutschbanor och vågbassänger.

Las Canteras Beach

Las Canteras Beach, belägen i huvudstaden Las Palmas, är en av öns mest kända stränder. Den har en fantastisk sandstrand, perfekt för bad och solbad, och en livlig strandpromenad med restauranger och butiker.

Cueva de los Verdes

Även om detta är en attraktion på grannön Lanzarote, är det ändå en av de mest sökta platserna i samband med Gran Canaria. Cueva de los Verdes är ett fascinerande system av underjordiska lavatunnlar och grottor.

Ett tips – upptäck Gran Canaria på cykel

För dig som älskar cykling är Gran Canaria en fantastisk destination året om. Här hittar man kuperad terräng med vackra omgivningar och inte minst ett klimat som lämpar sig väl för träning oavsett säsong. 

Puerto de las Nieves – Altos de Gáldar – Tejeda – Pico de las Nieves – Las Palmas de Gran Canaria.

  •  Längd: 135 kilometer
  •  Beräknad tid: 7 timmar
  •  Högsta punkt: 1 861 meter över havet
  •  Höjdskillnad: 3 485 meter

Det här är en tur med stora kontraster i landskap och terräng, med start i fiskebyn Puerto de las Nieves och avslutning i huvudstaden. Under en dag får du uppleva fantastiska stränder och skogsklädda toppar. Men se till att värma upp ordentligt. Utmaningen börjar direkt med en 32 kilometer progressiv stigning, som sedan upphör och övergår i en 4 kilometer lång nedförsbacke. På Altos de Gáldar kan du vila benen innan du tar dig an nästa topp, Mirador de Pinos de Gáldar. Njut av panoramautsikten innan du cyklar ner till den idylliska byn Tejeda som är omgiven av mandelträd i skuggan av Roque Nublo. Ta sedan an turens högsta punkt, Pico de las Nieves, även känd som det mest krävande bergspasset i Europa. Räkna med en sträcka på 10 kilometer med 1585 effektiva höjdmeter och backar med lutningar på upp till 23 procent. Efter denna bedrift kan du njuta av turen ner mot Las Palmas de Gran Canaria, där du på vägen passerar genom öns äldsta stad, Telde.

Gran Canaria är en ö som erbjuder en mängd upplevelser, från vackra sanddyner till bergiga vandringsleder och en rik kulturarv. Genom dessa tips kan du maximera din resa och uppleva allt som denna vackra ö har att erbjuda. Packa dina väskor och förbered dig för en minnesvärd resa till Gran Canaria – en pärla i Atlanten som väntar på att bli upptäckt.

Här har vi samlat fler artiklar om Spanien.

Läs mer om de övriga öarna som ingår i Kanarieöarna.

Här hittar du mer information om Gran Canaria.

Foto: Press
To Top
Translate »