Spanien

Klassiska Teneriffa – 7 måsten att göra

Teneriffa, den största av Kanarieöarna, har genom åren cementerat sin plats som en av världens mest eftertraktade destinationer. Ön i Atlanten, med sin magnifika kombination av solsken, kristallklara hav och en mångfald av underbara sevärdheter, är en fristad för resenärer som söker allt från ren avkoppling på stranden till äventyr i den överväldigande naturen och en fördjupning i den rika lokala kulturen.

Teneriffa

Teneriffa stränder är i världsklass

Ön är berömd för sina vackra stränder som omfamnar kustlinjen. Den mest ikoniska är Playa de Las Teresitas. Den gyllene sanden och det turkosa vattnet som bjuder in till avkoppling. Andra populära alternativ inkluderar Playa de Las Vistas och Playa El Médano, där besökare kan njuta av varierade strandupplevelser.

Teneriffa stränder

Teide National Park

En av öns mest imponerande naturliga underverk är Teide National Park. Det är hem till Spaniens högsta topp, Mount Teide, en aktiv vulkan som reser sig majestätiskt över öns landskap. Besökare har möjlighet att göra en hisnande resa upp till toppen och omfamna den oändliga utsikten över ön och dess omgivningar.

Teide National Park

Siam Park – Vattenäventyr

Siam Park, en av Europas mest omfattande vattenparker, bjuder på en dag full av äventyr och skoj med sitt thailändska tema. Vattenrutschbanor i världsklass, vågpooler och en långsam flod för avkoppling skapar minnen för hela familjen.

Valskådning på Teneriffa

Ön har fått erkännande som en av de främsta platserna i världen för valskådning. Båtturer från hamnen i Los Cristianos tar besökare ut på det djupblå havet. Här kan du bevittna den magnifika skönheten av delfiner, valar och andra fascinerande marina varelser i deras naturliga miljö.

La Laguna – Historisk charm

Den pittoreska staden San Cristóbal de La Laguna, ofta enbart kallad La Laguna, är en plats som bevarat sin charm från kolonialtiden. Med sin välbevarade koloniala arkitektur och en plats på UNESCO:s världsarvslista är staden en tidsmaskin som tar besökare tillbaka i historien.

Karnevalen i Santa Cruz de Tenerife

Karnevalen i Santa Cruz de Tenerife är en av världens mest imponerande festligheter. De färgstarka paraderna, fantasifulla kostymerna och de livliga gatufesterna är ett spektakel som drar tusentals besökare till ön varje år. Karnevalen på Teneriffa är en kulturell höjdpunkt som du inte får missa.

Loro Parque – Djurpark och naturparadis

Loro Parque, beläget i Puerto de la Cruz, är känt för sin otroliga samling av djurarter. Besökare kan följa med på spännande shower och interagera med djur, inklusive delfiner, pingviner, gorillor och naturligtvis papegojor.

Loro Parque, Teneriffa

Ett tips – upptäck Teneriffa på cykel

För dig som älskar cykling är Teneriffa en fantastisk destination året om. Här hittar man kuperad terräng med vackra omgivningar och inte minst ett klimat som lämpar sig väl för träning oavsett säsong.

Los Cristianos – Guía de Isora – Icod de los Vinos – La Orotava – La Laguna – Parque Rural de Anaga – Santa Cruz de Tenerife.

  •  Längd: 150 kilometer 
  •  Beräknad tid: 7 timmar
  •  Högsta punkt: 1 143 meter över havet
  •  Höjdskillnad: 3 459 meter

Professionella cyklister älskar Teneriffa för dess varierande terräng och extrema höjdskillnader – en förutsättning för effektiv träning. Turen startar på sydkusten i Los Cristianos, och med Atlanten på vänster sida kommer terrängen sakta men säkert att utmana. Från Guía de Isora beger du dig ut på denna proffsetapp. Efter bara fem kilometer når du Chío, ett obligatoriskt stopp för världsmästaren Annemiek Van Vleuten. Sedan bär det upp till Icod de los Vinos, där tekniskt utmanande uppförsbackar och nedförsbackar kommer att kräva din fulla koncentration. Nästa höjdpunkt är den vackra staden La Laguna, som är utsett till ett världsarv av UNESCO. Här samlar du krafterna inför den sista stigningen upp till naturreservatet Anaga. Bergstoppar och djupa raviner präglar landskapet, vilket innebär en sträcka på 30 kilometer med upp till 12 procent lutning. Håll ut! När du når El Baladero kan du slappna av och låta gravitationen skjutsa dig den sista delen av denna storslagna tur ner till huvudstaden Santa Cruz de Tenerife.

Teneriffa har något för alla

Teneriffa är en ö som har något att erbjuda alla typer av resenärer, oavsett om du drömmer om att ligga på stranden och njuta av solens strålar, utmana dig själv i äventyr i naturen, eller utforska en rik och fascinerande kultur. Med sin mångfald av sevärdheter är det ingen överraskning att människor från hela världen är nyfikna på allt Teneriffa har att erbjuda. Så packa dina väskor, ta med solskyddskräm och badkläder och gör dig redo för en oförglömlig resa till denna pärla i Atlanten! Teneriffa väntar på att välkomna dig med öppna armar.

Här har vi samlat fler artiklar om Spanien.

Här hittar du en artikel om de sju öarna som ingår i Kanarieöarna.

Här hittar du mer information om Teneriffa.

Foto: Press
To Top
Translate »