Spanien

The Westin Palace Madrid

Välkommen till The Westin Palace Madrid. Jag har flera gånger bott här och det är ett sådant där riktigt klassiskt hotell som man helt enkelt bara trivs på.

Anledningen till att The Westin Palace Madrid populärt är bland annat den spatiösa lobbybaren, La Cupola Lounge, som uppenbarar sig efter entrén via den grandiosa Belle Époque-receptionen. Under sin enormt stora takkupol är baren som en scen där all den vackra inredningen fungerar som kuliss för huvudrollsinnehavarna; gästerna. Här märks det tydligt att klientelet är såväl hotell- som världsvant.

The Westin Palace Madrid

Både affärsresenärer och turister är propert klädda på The Westin Palace Madrid och rör sig ledigt mellan utbudet av barer och restauranger. I anslutning till baren finns restaurangen La Rotonda på The Westin Palace Madrid som på söndagar arrangerar en mycket populär och uppskattad Sunday Opera Brunch. Fantastisk mat från dignande bufféer intas ackompanjerad av underhållning av klassisk musik, som till exempel opera. Nu i sommar kan man bland annat uppleva föreställningar av Madrids Kungliga teater samt San Fransisco-operan.

Den som vill äta kantonesiskt går till Asia Gallery och för en pint tar man sig till baren 1912 Museo Bar som är inredd likt en engelsk herrklubb. En gång i tiden var detta ett populärt vattenhål för både Hemingway och Dali. The Westin Palace ligger mitt i Madrids kulturcentrum med Prado och Thyssenmuseet blygsamma hundra meter bort. Det här med att själva hotellrummet är till endast för att sova i stämmer ju inte riktigt, och ingen lär bli besviken.

Hotellet erbjuder sju olika priskategorier inklusive Kungliga sviten med sina 225 kvadratmeter. Samtliga rum är klassiskt inredda och erbjuder all tänkbar komfort och den lyx som man förväntar sig av denna kategori hotell. När du bokar rekommenderar jag att du ber om ett rum med utsikt över Madrids berömda fontän Neptun samt Pradomuseet.

Se fler bilder från The Westin Palace Madrid

Om Madrid som stad att besöka när du bor på The Westin Palace Madrid


Madrid, den spanska huvudstaden, sveper besökaren med en energi som pulserar genom dess gator och torg. Staden är en fusion av modernitet och tradition, där historiska monument står i harmoni med trendiga kaféer och pulserande nattliv.

Ett måste för varje resenär är det magnifika kungliga palatset, Palacio Real, vars imponerande arkitektur och eleganta trädgårdar bjuder in till en resa genom Spaniens kungliga historia. Inne i palatset väntar en praktfull samling konstverk och föremål som vittnar om landets rika arv.

En promenad genom den historiska stadsdelen, Madrid de los Austrias, tar dig genom smala gränder och pittoreska torg. Här reser sig det imponerande Plaza Mayor, omgivet av färgglada byggnader och fylld av gatuartister och kaféer där du kan njuta av en kopp starkt kaffe.

Den konstälskande resenären kommer inte bli besviken i Madrid. Prado-museet, ett av världens främsta konstmuseer, hyser en enastående samling av verk av mästare som Goya, Velázquez och El Greco. Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía är hem för den ikoniska konstverket ”Guernica” av Picasso och erbjuder en djupdykning i den moderna konstens värld.

Puerta del Sol, stadens hjärta, är en central plats där historierna om Madrid vävs samman. Klocktornet och den symboliska statyn av en björn som äter från ett jordgubbsbuske är populära mötesplatser.

Madrids pulserande atmosfär övergår från dag till natt när solen går ner. Malasaña, det bohemiska kvarteret, är känt för sina trendiga barer och alternativa atmosfär. Gran Vía, stadens huvudgata, lyser upp natten med sitt blinkande neonljus och lockar besökare till teatrar och nattklubbar.

Madrid är inte bara en stad; det är en upplevelse där historiens vingslag möter modern livsglädje.

Här har vi samlat fler artiklar om Spanien.

För mer information om The Westin Palace Madrid

Foto: Press
To Top
Translate »