Aruba

Bucuti and Tara – två fantastiska hotell på Aruba

Det finns flera skäl att aldrig lämna Aruba, ett av dem är Bucuti and Tara, systerhotellen på Aruba som tillsammans erbjuder allt du kan önska dig och lite till.

BUCUTI AND TARA

Snyggt inredda och spatiösa rum och sviter, ett spa i världsklass, restauranger för den mest kräsne, service på fem stjärnors nivå, en fantastisk strand och som om detta inte vore nog, här är det barnfritt som gäller. Så att det är sagt med en gång: jag har absolut inget emot barn, men ibland är det skönt att checka in på ett ställe som Bucuti and Tara som satt en gräns vid arton år för gästerna.

Inte ens i vad vi här hemma skulle kalla målsmans sällskap är barn under myndig ålder välkomna på vare sig Bucuti eller Tara. Inte för att de heller har något emot barn och ungdomar utan för att det helt enkelt finns en ökande efterfrågan efter hotell och resorts med ”adults only”-policy.

Bucuti and Tara

Hotellägaren Ewald Biemans satte upp skylten ”no childen allowed” redan på slutet av 90-talet och visst, en och annan synpunkt kom från tidigare gäster men idag är det få som ifrågasätter beslutet. Dessutom, Bucuti and Tara är de enda hotellen på ön som har en åldersgräns, barnfamiljer är mer än välkomna annorstädes. Bucuti and Tara är egentligen två hotell men drivs av en och samma ägare som är en frontfigur för hållbar hotellverksamhet i Karibien. Biemans öppnade Bucuti redan 1987 medan systerhotellet Tara kom 2004. Tillsammans har hotellen 140 rum och sviter, samtliga belägna med direkt anslutning till en av världens vackraste stränder, Eagle Beach.

På Bucuti and Tara känner man sig välkommen

Redan vid incheckningen på Bucuti and Tara står det klart att man som gäst ska känna sig välkommen. Det hör till vanligheten att herr Biemans själv, eller någon av hans närmaste medarbetare, tar emot med ett glas champagne. Incheckningen görs sedan medan du visas till rummet eller sviten. Atmosfären är lugn och avslappnad, detta är en plats där själen ska få ro och du ska kunna låta dig skämmas bort. Personalen är aldrig mer än ett telefonsamtal bort och det är få önskemål som inte uppfylls.

Bucuti and Tara

First Class Magazine har som policy att aldrig skriva om hotellrum i vilka vi inte har bott, jag har därför bestämt mig för att prova ett så kallat Superior-rum på Bucuti för att sedan flytta till en penthouse-svit på Tara. Jag ska erkänna att jag var mer än nöjd med mitt ”vanliga” rum om trettio kvadratmeter och uteplats på Bucuti. Dock, jag har inga större svårigheter att anpassa mig till penthouse-sviten som uppmäter åttio sköna kvadrat och bjuder på eget komplett utrustat kök, ett stort vardagsrum med soffor och matsalsbord, sovrum med himmelsäng och en egen privat terrass med fantastisk utsikt över stranden och havet.

Bucuti and Tara

Att terrassen även den har separat sittgrupp, ett litet matbord och en enorm solsäng gör inte saken sämre. Både rum och sviter är inredda i sobra färger, en blandning av klassisk hotellelegans och moderna möbler. Den som vill titta på teve i badrummet gör det genom att rikta fjärrkontrollen mot spegeln och vips så kan man torka håret eller raka sig under tiden man tar del av nyheterna.

Allt du behöver som gäst finns – minibar, luftrenare, hårtork, badrockar och strykjärn, och i sviterna står det till och med en liten dator som man som gäst kan använda. Du är alltid välkommen ner till stranden där ett generöst antal solsängar väntar på dig. Det finns flera av dessa än sängar på hotellet så det finns ingen anledning att stressa för att hitta plats vare sig på stranden eller vid poolen.

Bucuti and Tara

I direkt anslutning till stranden finns strandrestaurangen Elements med sin tillhörande SandBar. Elements fungerar som frukostmatsal på morgonen, serverar lunch på dagtid och på kvällen omvandlas den till en fantastisk restaurang i vilken du avnjuter måltiden ute på stranddäcket eller inne beroende på vad du önskar.

Bucuti_SunsetDeck2_H

På stranden, om du ligger i solstolen och önskar beställa något, sätter du bara upp den röda flaggan så kommer det någon och tar upp din beställning. Både på förmiddagen och lite senare när solen står som högst går personalen runt med förfriskningar så som frusen frukt och vatten.

bungalow Bucuti and Tara

Och apropå vatten, på Aruba dricker man vatten direkt ur kranen. Ön har sitt eget vattenreningsverk som omvandlar havsvatten till rent dricksvatten. På alla rum på Bucuti och Tara finns en present till dig som gäst, en vattenflaska som du fyller vid någon av de många vattenstationerna på området.

Restaurang Elements på Bucuti and Tara

 Efter sol och bad på den underbara stranden drar jag mig, efter en skön dusch, tillbaka till SandBar för en drink innan maten. Här samtalar gästerna med varandra och den proffsiga personalen som tycks ha stenkoll på vem som är vem. När det är dags för middag blir jag hämtad av hovmästarinnan som visar mig till bordet. En läsplatta fungerar som meny, i den kan man läsa om kvällens utbud och den som har svårt att välja klickar bara på ”spara” och går vidare till nästa rätt.

När man väl plöjt sig genom hela den digra menyn går man till ”mina favoriter” och gör sitt slutliga val som i mitt fall föll på en helt fantastisk tartar av tonfisk följt av en variant av boeuf bourguignon med köttbitar som skulle visa sig vara tillagade till perfektion

Bucuti-Beach+Elements-at-Night_H

Under tiden jag väntar på maten får jag smaka en av husets signaturdrinkar, en Martini Lemon Drop, precis som det låter en klassisk Martini med några stänk av citron som tar slut lagom till första rätten serveras och de noggrant utvalda vinerna bärs in. Jag har inte mycket mer att säga om maten på Elements än att det smakade helt fantastiskt samt att menyn är väl tilltagen och innehåller såväl glutenfria som vegetariska alternativ. Vare sig du bor på något av hotellen eller inte är detta ett etablissemang som du inte får missa.

Jag kan väl inte direkt påstå att jag efter middagen dagen före var särskilt hungrig när jag om morgonen dagen därpå återvände till Elements för frukost. Var, för det räckte att blicka ut över den dignande buffén med färska frukter samt det öppna köket där kocken omsorgsfullt tillagade min omelett enligt önskemål, så hördes kurret i magen och jag var fast.

Restaurang Carte Blanche på Bucuti and Tara

 I ett annex mellan de två hotellen finns restaurangen Carte Blanche som drivs av Dennis van Daatselaar. Något besviket kunde jag konstatera att den var stängd under min vistelse, men jag förhörde mig bland övriga gäster som kunde intyga att den upplevelsen inte gick av för hackor. På Carte Blanche, som endast rymmer fjorton gäster per sittning i sällskap om max fyra, sitter man på barstolar framför det öppna köket och ser hur kockarna tillagar maten. Här finns ingen meny utan man beställer en femrätters måltid som bestäms av kockarna själva, sedan är det bara att njuta.

Bucuti and Tara

Lite romantik på tu man hand?

 Som boende i en av Taras fyra penthousesviter ingick en privat bungalow nere på stranden. Dagtid ”tillhör” dessa alltså sviternas gäster, men när skymningen faller draperas de med vita gardiner och det dukas upp till romantiska middagar alldeles nere vid havet. Då sitter man väl avskilt från övriga gäster och njuter av maten i skenet av månen och en mängd levande stearinljus. Menyn består av en specialkomponerad ”dinner for two” i vilken det ingår vin eller champagne. Jag kan föreställa mig att det är både en och annan som, planerat eller spontant, fallit ner på knä inunder stråtaken.

Bucuti Romantic Dining Hut pink

Arawak Spa

Ett hotell är inte komplett utan ett spa och inte heller här har man som gäst något att klaga över. På Arawak Spa fokuserar man på hela kroppen och använder noggrant utvalda metoder och ingredienser för den ultimata spaupplevelsen. Den som vill lyxa till det lite extra tar med fördel ”the Gold Spa Treatment” som förutom att den tar 4,5 timmar att genomgå inkluderar 24 karats guld som appliceras på kropp och ansikte och får din hud att skimra. Om man inte riktigt har tid eller tålamod med en så pass lång session finns det ett rikligt utbud av behandlingar, olika massagemetoder, pedioch manikyr samt zonterapi.

Sammanfattninga av Bucuti and Tara på Aruba

Du som planerar en avkopplande ledighet, med upplevelser, bra mat, förstklassigt boende och en servicenivå som är hög – och som dessutom uppskattar en barnfri omgivning under några dagar – ska utan att tveka överväga Aruba och Bucuti & Tara. Hela anläggningen andas vila och lugn, och runtomkring dig får du en stab av hjälpsamma människor som hela tiden ser till att du som gäst står i fokus och har det du behöver.

Bucuti-Pool_H

Att börja morgonen med ett dopp i havet, kanske följt av en lång promenad längs den vackra stranden, för att sedan inta en perfekt frukost är aldrig fel. Hela hotellet har fritt internet och den som vill kan utan kostnad låna med sig en läsplatta ner till stranden. Det sistnämnda var dock ett alternativ jag aldrig ens övervägde, det fanns tillräckligt mycket att uppleva på plats. Den virtuella världen fick faktiskt vänta och till det säger jag bara ”dushi” vilket betyder något i stil med ”jag gillar det” på papiamento som är ett av Arubas officiella språk.

Bucuti&Tara_NewEntrance-Concierge

PS. Jag vill också passa på att nämna att jag på grannhotellet Manchebo Beach Resort & Spa provade på mitt livs första yogapass. Erfarna yogainstruktörer ledde en blandad grupp med både mer och mindre erfarna yogautövare på en skuggig utomhusanläggning. Jag talade med flera av de som tränade och de berömde alla Manchebo för deras pass som sades vara otroligt bra.

Som förstagångsutövare ska jag inte ge mig in på att bedöma huruvida passet, som var av typen high impact, var bra eller inte utan nöjer mig med att konstatera att jag dagen efter knappt kunde gå. Enligt uppgift bodde Greta Garbo på just Manchebo under en vistelse på Aruba. Jag har dock något svårt att se henne utföra en ”urhva dhanurasana”, brygga på ren svenska, men vem vet?

Här har vi samlat samtliga artiklar om Aruba.

Här hittar du mer information om Bucuti and Tara.

Foto: Matz Thomassen samt press
To Top
Translate »