Mauritius

The Oberoi Mauritius – ett paradis!

Om paradiset finns på jorden så tror jag att jag har hittat det. The Oberoi Mauritius ligger vackert inbäddat i en tropisk trädgård och andas lyx, harmoni och avskildhet. Att få vistas här är en ren och sann lycka.

The Oberoi Mauritius

Villa 106 – mitt hem på The Oberoi Mauritius

Redan vid ankomsten till The Oberoi Mauritius blir jag förälskad i resorten. Varför kan jag inte riktigt förklara, kanske är det lugnet, den sofistikerade atmosfären eller bemötandet av personalen. Eller så är det helheten hos resorten som attraherar mig. Försiktigt öppnar jag den massiva trädörren till tomten vid villa 106 och det första jag ser är en Buddhastaty. Detta bådar gott för en inre harmoni tänker jag. Efter ett par steg uppenbarar sig paradiset, det som ska vara mitt privata paradis för några dagar.

Jag stannar upp och tittar på min helt egna trädgård som är inbäddad i grönska. Frangipaniträdet har som på beställning tappat några av sina blommor i min pool. Dessa flyter så vackert omkring i poolen där solens strålar speglar sig.

THE OBEROI MAURITIUS - First Class Magazine
THE OBEROI MAURITIUS - First Class Magazine

När jag öppnar dörren in till själva villan infinner sig en känsla av harmoni hos mig. Sovrummet går i ljusa och naturnära färger och rummet känns luftigt. En flaska champagne står i en ishink på soffbordet med en välkomsthälsning från resorten. Aktsamt öppnar jag den, häller upp ett glas och går tillbaka ut i min privata trädgård. Jag sluter ögonen och känner sinnesro. Detta är mitt hem, här kan jag bo, tänker jag.

The Oberoi Mauritius, villa 106

Kulinariska upplevelser på hög nivå på The Oberoi Mauritius

Solen börjar sakta gå ner när jag promenerar längs stranden för att inta min middag på en av resortens restauranger – On The Rocks. De många tända facklorna visar mig vägen till restaurangen som är vackert belägen på en klippa precis vid stranden. Omgiven av ljuset från facklorna, ljudet av vågorna och förälskade par som tyst samtalar intar jag en gudomlig middag, tillagad helt enligt det mauritiska kökets alla konster.

The Oberoi Mauritius, The Rocks

On The Rocks är en av The Oberoi Mauritius fyra restauranger som även erbjuder lunch. Frukosten intas i The Restaurant som erbjuder panoramautsikt över Indiska oceanens azurblåa vatten – om man nu inte önskar inta sitt morgonmål i den privata villan. The Restaurant är även öppen för middag och ger dig kulinariska upplevelser från bland annat det kreolska, orientaliska och europeiska köket. Allt i linje med det mångkulturella Mauritius och öns mattraditioner.

The Oberoi Mauritius, breakfast

I kryddträdgården finns The Herb Trail med restaurangen Fire N Smoke som bara tar åtta gäster och som dessutom bara har öppet två kvällar i veckan. Som namnet skvallrar om erbjuds här en väl utvald barbequemeny som tillagas med kärlek.

The Oberoi Mauritius, Fire and Smoke

I The Gunpowder Room serveras rätter från Mauritius med en touch av Japan. Här finns också resortens egna smaksatta rom. Missa inte att prova deras egna rom smaksatt med kaffe, den är gudomligt god.

The Oberoi Mauritius, Rhum

Ett med naturen

Det är tidig morgon och solen börjar precis gå upp. Det är med ett lugn i kroppen som jag tar mitt morgonbad i poolen. Till min glädje har frangipaniträdet ännu en gång dekorerat vattenytan med blommor. Morgonbadet ger mig energi och trots att klockan bara är sex på morgonen beger jag mig ut för att upptäcka resortens natur och dess omgivning.

The Oberoi Mauritius, Garden

The Oberoi Mauritius ligger inbäddat i en vacker tropisk trädgård belägen på öns västkust, precis invid stranden vid Turtle Bay. Turtle Bay är en marin naturpark med ett fantastiskt korallrev som inbjuder till bland annat snorkling och dykning. Den tidiga morgonen gör att jag är helt ensam på stranden. Det är en otroligt vacker strand med små privata områden där det kan stå två eller fyra solstolar. Vid den större poolen som enbart är avsedd för vuxna finns det flera solstolar och en poolbar.

The Oberoi Mauritius, fisherman

På vägen tillbaka till min villa ser jag en ensam man som står och fiskar. Artigt hälsar vi på varandra och utbyter några ord. Han berättar att han varje morgon fiskar vid bryggan. Ibland tar han med sig sin 98-åriga mamma: “Hon älskar stillheten här vid denna tiden på dygnet”. Jag nickar instämmande och önskar honom god fiskelycka.

Aktiviteter när du är på The Oberoi Mauritius

För dig som vill sporta och sysselsätta dig både på land och vatten så erbjuder The Oberoi Mauritius ett väldigt stort utbud av aktiviteter. Vad sägs om en matlagningskurs i det mauritiska köket eller varför inte djuphavsfiske? Resorten har ett lyxigt spa som erbjuder alla tänkbara behandlingar du kan önska dig om du verkligen önskar skämma bort dig själv.

Önskar du mot förmodan lämna The Oberoi Mauritius finns det gott om utflyktsmål i området. Ett besök i huvudstaden Port Louis höjer pulsen ordentligt. Här är det fullt av liv och rörelse. Ett besök på fruktmarknaden är ett måste. Här finns allt man kan tänka sig i form av frukt, grönsaker och kryddor. Utbudet får den bästa saluhall hemma i Sverige att blekna.

The Oberoi Mauritius

Visst är det trevligt med utflykter men jag trivs nog bäst ”hemma”. Här kan jag promenera längs stranden, njuta av stillheten och lugnet eller bara sitta i min villa och lukta på blommorna likt tjuren Ferdinand.

De små detaljerna

Don’t disturb, service please eller vad du än önskar. Det är de små detaljerna som gör att man som gäst känner sig speciell. För på The Oberoi Mauritius ser personalen till att man blir väl omhändertagen. Här lämnas inget åt slumpen. Och det är dessa små detaljer som jag noterar när jag tar min sista promenad i paradiset som jag önskar vore mitt hem. Facklorna som lyser upp mörkret och får Buddhastatyerna att skina i sin glans. De förälskade paren går hand i hand längs stranden och lika försiktigt som jag öppnade dörren till villa 106 stänger jag den och tar med mig mina minnen från mitt ”hem”.

The Oberoi Mauritius

Här hittar du samtliga artiklar om Mauritius.

Här hittar du mer information om The Oberoi Mauritius.

Foto: Susanne Nilsson samt press
To Top
Translate »