Mauritius

Maradiva Villas Resort and Spa på Mauritius

Maradiva Villas Resort and Spa är privat och sofistikerat. Här erbjuder resorten rymliga, luxuösa villor i en lugn och naturskön miljö som har en rogivande inverkan på själen.

Maradiva Villas Resort & Spa

Privat betyder privat hos Maradiva Villas Resort and Spa

Solen börjar sakta gå ner över Flic en Flacs vackra strand på västra Mauritius där Maradiva Villas Resort and Spa är beläget. Jag promenerar sakta längs stranden. Då och då stannar jag upp för att njuta av lugnet och ljudet av vågorna. Detta medan jag beskådar solnedgången som är så vacker att den tar andan ur mig. På avstånd ser jag ett kärlekspar som går hand i hand. Ibland stannar de upp på samma sätt som jag och beundrar solnedgången och njuter stillheten. Lugnet har infunnit sig hos mig och jag promenerar sakta tillbaka till min privata villa.

Maradiva Villas Resort & Spa Mauritius Sunset

Min personliga butler har tappat upp ett varmt bad till mig, vackert dekorerat med de klassiska tempelblommorna. Det är en lisa för själen att sjunka ner i badet och kunna njuta av en totalt privat stund.

Att dinera på Maradiva Villas Resort and Spa

Telefonen ringer och det är min butler som försynt ber om ursäkt för att han stör. Han vill veta hur jag vill dinera ikväll och berättar om resortens tre restauranger som jag kan välja mellan – om jag inte önskar inta en privat middag i villan, förstås. För som sagt, här kan jag vara helt privat om jag önskar. Middagen intar jag i den japanska restaurangen Tappan där kockarna tillagar i det öppna köket och tillagningen är ett skådespel i sig. Här serverar man inte bara japanska rätter, på menyn återfinns även thailändsk och indisk kokkonst.

Maradiva Villas Resort & Spa Mauritius Dinner

Efter middagen beger jag mig till The Breakers Lounge Bar som under dagtid serverar lättare rätter och svalkande drycker. Jag sjunker ner i en av de bekväma sofforna och njuter ännu en gång av lugnet och vågornas brus under tiden jag intar min espresso och min Chamarel XO, en lokal rom från Mauritius. För visst är det så att man ska ta seden dit man kommer?

Framför mig tonar skuggan av berget Le Morne upp sig och en bit bort på stranden sitter ett par under ett Raj-tält och avnjuter en middag. Allt här på Maradiva Villas Resort & Spa handlar verkligen om avskildhet.

Ett med naturen på många sätt

Det är tidig morgon när jag vaknar upp utvilad i min king size-säng. Jag sträcker på mig, ser solens strålar spegla sig i ”min” pool som är belägen precis utanför mitt boende. Villan jag bor i har naturnära färger och allt är väl genomtänkt, vilket ger en harmonisk känsla. Att tapeten i villan är från Hermes är en detalj i sig.

Maradiva Villas Resort & Spa Mauritius ROOM

Efter ett uppfriskande morgonbad i min privata pool väljer jag att inta min frukost på restaurangen Coast2Coast. Här serveras en trevlig frukostbuffé med mängder av färsk frukt, nybakat bröd och alla tillbehör man kan önska sig.

Maradiva Villas Resort & Spa Mauritius

Till lunch finns det en à la carte-meny och till varje middag presenteras en särskilt framtagen specialmeny med influenser från det mauritiska köket, som kombineras med internationella smaker. Jag får berättat för mig att nästan alla frukter och grönsaker kommer från resortens egna trädgård. Nyfiken som jag är ber jag att få besöka denna och här hittar jag mango- och bananträd samt färska kryddor som varje svensk köksmästare bara drömmer om att ha tillgång till i sin trädgård.

Det är inte konstigt att Mauritius är väl känt för sin matlagningskonst när tre kulturer med sina specifika kryddor möter varandra. Att Maradiva Villas Resort & Spa erbjuder en möjligheter att lära sig det mauritiska köket med en personlig kock är förståeligt utifrån vad denna ö erbjuder i form av kulinariska upplevelser.

Aktiviteter eller avkoppling – du väljer

Det knackar försiktigt på min villas dörr. Det är som vanligt min privata butler som återigen försynt ber om ursäkt för att han stör. Han undrar om jag har några önskemål för dagen. Utbudet han presenterar av resortens aktiviteter är stort. Här finns en mängd vattensporter som bland annat windsurfing, kajakpaddling och trampbåtar. Utöver detta erbjuds båtturer med en glasbottenbåt samt snorkling direkt utanför Maradiva Villas Resort & Spa där kustens bästa möjligheter finns för att simma med delfiner. Butlern berättar vidare om golfmöjligheterna som finns på närliggande Tamarinas golfklubb.

Maradiva Villas Resort & Spa Mauritius, GOLF

Efter lite övervägande beslutar jag mig för att besöka spaet för en Ayurveda-behandling. Mitt besök börjar med en konsultation med Dr Praveen Nair där han med en otrolig inlevelse beskriver den indiska filosofin bakom Ayurveda. Han känner på min puls och vi går igenom hur en vanlig dag kan se ut för mig. Därefter bestämmer vi tillsammans den behandling som Dr Praveen Nair anser passa mig. Och det är med Dr Praveen Nair sista ord ”Ms Nilsson – don’t stress so much” som jag lägger mig på massagebänken och försöker koppla av. När den varma oljan berör min hud är det något magiskt som händer med min kropp – det är svårt att beskriva. Denna känslan måste upplevas.

Maradiva Villas Resort & Spa Mauritius, SPA

Efter behandlingen sätter jag mig som en ny människa vid spaets pool och njuter av mitt uppfriskande te. En känsla av välbehag och harmoni har infunnit sig hos mig.

Maradiva Villas Resort & Spa Mauritius, SPA

Privat betyder just privat på Maradiva Villas Resort and Spa

Jag vaknar upp ännu en tidig morgon i paradiset – Maradiva Villas Resort and Spa. Efter en promenad längs stranden tar jag mitt morgonbad, denna gången i infinitypoolen där jag ser solens strålar välkomna dagen. Jag är helt ensam i poolen. Kanske beror det på den tidiga morgontimmen, eller så kan det bero på att de övriga gästerna tar sitt morgondopp i den privata poolen.

Vad jag konstaterat är att här på resorten ser man inte många av de andra gästerna. När jag ligger i poolen och njuter av stillheten, lyssnar till vågorna samt beskådar hur berget Le Morne reser sig ståtligt i morgonsolen funderar jag på hur många nyanser av blått det finns. Det får bli en fråga som jag aldrig kommer att få besvarad.

 Maradiva Villas Resort and Spa

Lika privat som jag anlände, lika privat checkar jag ut från Maradiva Villas Resort and Spa.

Här hittar du samtliga artiklar om Mauritius.

Här kan du läsa mer om Maradiva Villas Resort and Spa

Foto: Susanne Nilsson samt press
To Top
Translate »