Mauritius

Golf Heritage Le Telfair Golf and Wellness Resort på Mauritius

Mauritius är drömmarnas ö för oss svenskar. Sol, stränder, delfiner, golf, vattenaktiviteter och spa – you name it. På Heritage Le Telfair Golf and Wellness Resort hittar du det och mycket mer.

Heritage Le Telfair, Mauritius

Allt och lite extra på Heritage Le Telfair Golf and Wellness Resort

Min privata bil saktar in vid grinden till Heritage Le Telfair Golf and Wellness Resort och min chaufför utbyter några ord med vakten innan den stora stålgrinden öppnar sig. Sakta kör vi genom den imponerande allén av palmer fram till resortens reception. Det första som slår mig är den behagliga doften av liljorna som vackert dekorerar receptionen.

Jag stannar upp och beundrar utsikten när jag hör en försynt röst bakom mig som säger: – Ms Nilsson, I am sorry to disturb you, I am Savilen and I will be your private butler for your stay. Please let me escort you to the bar for a drink while we are checking if your suite is ready for you. På väg ner till baren The Cavendish bar and lounge stannar jag upp och njuter av omgivningen. Hela Heritage Le Telfair Golf & Wellness Resort andas sofistikerad kolonialstil med sina vita träbyggnader, något som utgör en kontrast till den grönskande omgivningen.

Heritage Le Telfair Golf and Wellness Resort

Jag slår mig ner i en av de bekväma soffgrupperna och beskådar flygeln och den klassiska engelska bardisken i mörkt trä som bryter av mot den för övrigt vita inredningen. På bardisken återfinner jag ytterligare ett fantastiskt arrangemang av liljor. Utanför bardelen finns loungen med inbjudande vita soffgrupper, där ett par samtalar över en flaska champagne. Efter att ha insupit lugnet i trettio minuter visar mig Savilen till min svit.

Mitt hem på Heritage Le Telfair Golf and Wellness Resort

Här tar utsikten andan ur mig. Jag ursäktar mig för min butler och stegar snabbt hur långt jag har till stranden; det är tjugotre steg dit och då tar jag relativt små steg.

Heritage Le Telfair, Mauritius ROOM

Återigen hör jag en försynt röst bakom mig. Det är min butler som frågar om jag är nöjd med sviten och närheten till stranden. – Självklart, här är underbart, svarar jag och tittar ut över havet och stranden. Sviten går i harmoniska, jordnära färger och bjuder på ett väl tilltaget badrum. Jag beger mig till spat för en avkopplande massage efter flygresan från Sverige. Utbudet av behandlingar är stort och jag väljer en energigivande och uppfriskande massage. Det är en lisa för själen att känna hur musklerna slappnar av och hur kroppen fyller på med ny energi. Detta till ljudet av fåglarnas kvitter och bruset av vågorna.

Heritage Le Telfair SPA, Mauritius

När jag efter avslutad behandling ligger i en av sängarna och nästan har somnat in öppnar sig himmelen. Det är som om någon där ovan vill säga till mig att inte ligga här och sova, utan i stället gå till sviten och ta en dusch. Lika snabbt som regnskuren kom, lika snabbt är solen framme igen. Detta är charmen med Mauritius och luften – och jag själv – känns extra fräsch när jag lämnar spat. Väl ”hemma” igen noterar jag att min resväska är uppackad, mina klänningar strukna och hänger i färgordning. Vilken lycka!

Under tiden jag fyller mitt bad passar jag på att njuta av solnedgången över havet från min egna terrass. Då och då ser jag ett och annat par som promenerar på stranden och i bakgrunden ser jag silhuetterna av kitesurfarna som fångar dagens sista vindar. Stillheten är total på Heritage Le Telfair Golf and Wellness Resort.

Heritage Le Telfair SUNSET, Mauritius

Kulinariska upplevelser i världsklass på Heritage Le Telfair Golf and Wellness Resort

Det mauritiska köket har influenser från kreolsk, europeisk, indisk och kinesisk mat. Att det mauritiska köket håller en hög kvalité är vida känt och restaurangerna på Heritage Le Telfair Golf and Wellness Resortär inget undantag.

Le Château Heritage Le Telfair, Mauritius
Restaurangen Le Château på Heritage Le Telfair Golf and Wellness Resort

Min personliga favoritrestaurang är vackra Le Château. Restaurangen huserar i en vacker kolonialbyggnad från början av 1900-talet med utsikt över en perfekt anlagd trädgård med porlande fontäner och delar av golfbanan. Restaurangens inredning vittnar om en svunnen tid med vackra möbler, antikviteter och väggmålningar. Allt känns väldigt sofistikerat.

I restaurangens privata vinkällare får jag en vinprovning av den kunnige sommelieren Jean Desvaux. Det är inte bara hans kunskap som imponerar, det är också hans inlevelse och hans skratt. Menyn är imponerade och har en balanserad mix av det mauritiska köket. Ett måste är deras hummer cappuccino. Den är gudomligt god och imponerar på varje gourmet som besöker Mauritius

Le Palmier Heritage Le Telfair, Mauritius
Restaurangen Le Palmier på Heritage Le Telfair Golf and Wellness Resort

Nere vid stranden är det stämningsfullt med ljuslyktor och ljudet av vågorna som rullar in. Här finns restaurangen Gin’Ja som har ett pan-asiatiskt kök med stort utbud av sushi, tempura och dim sum för att nämna bara några av rätterna på menyn. Lunchen intar jag med fördel på Le Palmier som har en utsikt över både den vackra poolen och stranden. Det är en fröjd att se kockarna tillaga lunchen i det öppna köket och rätterna som serveras är magiskt goda. Frukosten serverar man på restaurangen Annabella och här finns allt man kan önska sig. Jag avnjuter färskpressade juicer, helt enligt mina egna önskemål. En härlig detalj är honungskakan där gästerna kan hämta honung till sitt te.

Aktiv eller mindre aktiv semester – du väljer

På Heritage Le Telfair Golf and Wellness Resort erbjuds en mängd aktiviteter. Är du mer av den avkopplande personen så finns yoga, spabehandlingar, snorkling eller varför inte en tur i en glasbottenbåt, där du beskådar fisklivet utan att bli våt om fötterna. Windsurfing, paddelbåtar och fisketurer erbjuds också. Listan över vattenaktiviteter kan göras lång. Resorten har också en mycket välrenommerad 18-håls golfbana där många internationella tävlingar har hållits.

GOLF Heritage Le Telfair, Mauritius

För den som önskar lite mer aktion och ändå en närhet till naturen rekommenderas ett besök hos Heritage Nature Reserve. En tur med en buggy är riktigt roligt. Min medpassagerare tjoar till ibland men mestadels är han tyst. Jag vet inte om det beror på att han är livrädd för min körning eller tagen av stunden och av att vara ett med naturen. Jag kan bara hoppas på det sistnämnda.

Vi kör genom regnskogar och besöker ett vattenfall. Man kommer nära naturen samtidigt som utsikten är så vacker att den tar andan ur en. Nyanserna av grönt i vegetationen i kontrast till havets blåa färger är ett skådespel i sig.

Boende utöver det vanliga

På Heritage Le Telfair Golf and Wellness Resort kan du vara helt privat i någon av deras exklusiva villor om du så önskar. Samtliga villor är personligt inredda med olika design och du kan välja mellan två till fyra sovrum. Självklart ingår 24-timmars butlerservice om så önskas, och varje villa har en infinitypool med utsikt över havet eller golfbanan nedanför. Villorna är också försedda med fullt utrustade utekök med grill där butlern kan tillaga er middag efter era önskemål.

Private Villa Heritage Le Telfair, Mauritius

För den som önskar romantik kan jag varmt rekommendera bröllopssviten, som är belägen ovanpå Le Château med en magisk utsikt över domänen. Här finns också ett bibliotek, ett stort sovrum och ett flertal mottagningsrum för gäster.

Ett avtryck från Mauritius

Heritage Le Telfair Golf and Wellness Resort lämnar ett avtryck hos mig som en extraordinär resort. Service på hög nivå, perfekt boende, mängder av aktiviteter i kombination med ett lugn om så önskas. Det är med doften av liljorna i minnet som jag lämnar resorten och jag önskar att min vistelse var längre, för här finns så mycket att uppleva.

Här kan du läsa mer om Mauritius som destination.

Här hittar du mer information om Heritage Le Telfair Golf and Wellness Resort.

Foto: Susanne Nilsson samt press
To Top
Translate »