EUROPA

THE KENSINGTON HOTEL I LONDON

Femstjärniga The Kensington Hotel ligger på bekvämt promenadavstånd från tunnelbanestationen South Kensington i hjärtat av fashionabla Kensington. Redan när man närmar sig hotellet och ser den välputsade vita fasaden och dörrvaktens eleganta uniform får man en känsla av det gamla anrika England.

Hotellet består av fyra viktorianska town houses som fogats ihop till en mycket smakfullt inredd byggnad med dova toner, öppna brasor och mörka trädetaljer. Från det att man kliver in genom dörren är servicen på topp. Närvarande utan att bli påträngande. Personalen har full koll på vem du är och hur du vill ha ditt frukostägg eller din eftermiddagsdrink.

Vid incheckning får man både varma handdukar och färskpressad juice. Kensington Hotel och övriga hotell inom den exklusiva hotellkedjan Doyle Collection samarbetar med The Juicery, ett juiceföretag som satsar på hälsosamma färskpressade juicer och smoothies utvecklade i samarbete med fitness- och näringsexperter. Juicerna finns även på en separat juicemeny vid frukosten.

Rum och sviter med det lilla extra

Efter ett riktigt varmt mottagande blir vi uppgraderade till Knightsbridge Suite, en tvårumssvit med egen balkong. Inredningen är lyxigt franskinspirerad med mycket trä, klara blå toner och bekväma moderna möbler. Sviten har två badrum, varav det största har både jacuzzi och duschrum, dubbla handfat och uppvärmd spegel för att undvika imma. Både i sovrummet och i salongen finns dekorativa öppna spisar med elektriska eldstäder som ger både värme och mysfaktor. I sovrummet finns även ett stort skrivbord och en rund dagbädd och i salongen en stor modern sittgrupp. Två minibarer som fylls på dagligen gör att både dryck och snacks finns på bekvämt avstånd och sviten har inte mindre än fyra tv-apparater, varav en göms elegant inne i sovrumsspegeln över öppna spisen för att inte störa det visuella intrycket.

Genomgående i sviten finns allt man förväntar sig av ett femstjärnigt hotell, som ett hav av mjuka handdukar, morgonrockar, tofflor, vackra blomsteruppsättningar och fruktkorg.

The Kensington adderade också flera trevliga överraskningar, som en daglig termos med kyld osötad blåbärsdryck att servera i vackra glaskoppar för att skölja ner Londondammet efter shoppingen. Vi fick också en variant av afternoon tea till sviten med chokladdoppade jordgubbar och bakelser under en vacker glaskupol. Mums!

Femstjärnig mat och dryck från morgon till kväll

Vi hann prova både drinkar i baren K Bar och trerättersmiddag i hotellets restaurang Town House. K Bar är en klassisk bar på ett femstjärnigt hotell där hantverket är på högsta nivå. Utan tvekan bland de bättre dry martinis vi druckit. Restaurangen Town House serverar säsongsbetonad mat med en blandning av brittiskt och franskt, men där menyn även flörtar med Asien. Uppmärksam och professionell personal bidrar till den utmärkta helhetsupplevelsen.

Frukosten serveras både som à la carte och som buffé och som gäst kan man välja att få det ena eller det andra eller kombinera båda. Här finns också möjlighet att beställa drycker från menyn från The Juicery. Frukosten var en av vistelsens höjdpunkter. Mycket vällagad, mycket god och väldigt elegant.

Professionell och personlig service som gör upplevelsen komplett

Man brukar ju säga att det är de små detaljerna som skiljer ett bra hotell från ett fantastiskt hotell och The Kensington har verkligen koll på detaljerna. När vi skulle äta frukost dag två fick vi frågan om vi inte ville ha ett nytt bord än det vi hade igår för att få lite variation men att vi självklart skulle få bli omhändertagna av samma servitris som igår. Imponerande koll på varje gäst och väldigt trevligt att faktiskt få bli serverade av ett bekant ansikte som givetvis visste exakt vad vi åt dagen före och kunde rekommendera några väl valda tillägg till vår vanliga beställning.

Eller att vi helt utan att behöva fråga fick med oss både kaffe och paraplyer när vi gick ut på stan för att vi skulle kunna njuta till fullo trots Londons nyckfulla väder. Det var nästan så att man väntade sig ett ”har ni med en varm tröja också?”. Fantastisk och omtänksam service som verkligen gick utöver vad som står i manualen.

Till Kensington Hotel hoppas vi få komma tillbaka väldigt snart igen.

Läs också om Bloomsbury i London: https://firstclassmagazine.se/bloomsbury-hotel-i-london/ 

För mer information: https://www.doylecollection.com/hotels/the-kensington-hotel

Foto: Press

UPP
Translate »