Annons från Globe Marketing

Arken Hotel and Art Garden Spa i Göteborg – värt ett besök

Närheten till både hav och stad gör Arken Hotel and Art Garden Spa i Göteborg till ett attraktivt resmål i sig. Ett prisbelönt spa, en restaurang uppskattad för sina närodlade smakupplevelser och ett välbesökt konstgalleri är förstås extra bonus…

Arken Hotel  Art Garden Spa

Det är dags att fylla på energi. En av oss vill golfa. Den andra mer ta det lugnt och bara vara-njuta… Kanske en shoppingtur…

Vi bestämmer oss för det omtalade Arken Hotel and Art Garden Spa, packar in oss i bilen och åker till Göteborg, till hamninloppet med mäktig utsikt över den levande Älvsborgshamnen och det öppna havet. Bara femton minuters bilresa från Centrala Göteborg.

Redan när vi kliver innanför dörrarna, känner vi att det blev rätt beslut för den där i sällskapet som bara vill vara: De harmoniska färgerna bådar gott och en förhandstitt in i spaavdelningen får hjärtat att jubla: Arken Hotel and Art Garden Spa hämtar inspiration från naturen, årstiderna och de fem elementen – Trä, Eld, Jord, Metall och Vatten. I receptionen hörs diskret fågelsång, inredningen är i varma jordfärger, rikligt med gröna växter och porlande vatten. Genom de stora fönstren har ni en himmelsvid vy över västerhavet.

Lugnet infinner sig direkt på Arken Hotel and Art Garden Spa. Men mer om det senare.

Arken Hotel And Art Garden Spa
Arken Hotel

Personen  í sällskapet som vill golfa, känner sig också nöjd: En vistelse här erbjuder två fina golfupplevelser i närheten: På tjugo minuter med bil når man Hills Golfbana  och Albatross Golfklubb.

Båda i sällskapet är intresserade av mat, och vi gillar att Arkens matvision präglas av ett stort miljöengagemang. Man använder sig av naturliga råvaror från väl utvalda producenter i regionen. Målet är att använda det bästa som årstiden har att erbjuda. Man liksom letar sig tillbaka till tider då maten smakade på riktigt,  maten smakade som den skulle och då den egna örtagården stod för den bästa aromen, då den egna örterna stod för den bästa aromen. Man strävar också att servera grönlistad fisk, kravmärkt kött och närodlade grönsaker.

Själva spat – en rent njutning på Arken Hotel and Art Garden Spa

Och så tillbaka till spaet. En riktig njutning. Det är inte direkt svårt att följa uppmaningen att låta nyckelord som stillhet och harmoni vara ledstjärnan i vistelsen här. Man sänker rösen, rör sig långsammare. Här är givetsvis mobilfritt.

Art Garden Spa
Art Garden Spa

Filosofin bakom det prisbelönta spat är alltså läran om årstidernas inverkan och de fem elementen – Trä, Eld, Jord, Metall och Vatten. Spaterapeuten berättar:

– Enligt Ayurveda är det dessa livsenergier som världsalltet består av. Varje element finns i årstidernas växlingar – i naturen och i våra kroppar – var och en med unika karaktärsdrag.

Man utgår således från ett helhetstänkande där både kropp och själ är lika viktiga, fyra värdeord genomsyrar till stor del verksamheten, energi, kraft, balans och vila. Detta kopplas samman med årstiderna då man menar att precis som naturen har kropp och själ en egen rytm. De många rummen för avkoppling och vila har därför fått namn efter årstiderna, känn efter vilken årstid som passar din rytm bäst.

Spat är också uppbyggt runt kontraster något som går likt en röd tråd genom hela besöket. I den varma källan – med en hänförande utsikt över skärgården – finner man en kall källa mitt i det varma. Bastar man finns det även en isbastu. I bubbelpoolen får man massage av jetstrålar och på en uppvärmd stenbänk kan man slå er ner för ett fotbad i lugn och ro. Och missa för all del inte den tempererade utomhuspoolen. Man  erbjuder också ett brett urval av behandlingar, liksom  yoga och meditation.

Bara vara. Fina golfupplevelser. God mat. Sen sover  vi gott i rum i harmoniska färger. Nästa gång vet vi att Söta Nosen kan följa med. Hundrum finns.

Golfa i Göteborg

Art Garden Golf

På cirka 20 minuter från Arken Hotel and Art Garden Spa når ni:

Hills Golfbana – belägen strax söder om Göteborg, en 18-håls bana med par 71. Designen är klassisk och strategisk i en mycket dramatisk miljö, en bana som håller högsta internationella klass både gällande design och kvalité.  Banan är rankad som en av landets tio bästa banor.

Albatross Golfklubb – känd för sina snabba banor men även för Sjökrogen med sina vällagade rätter från havet. Här kan ni spela på 18-hålsbanan vars snabba greener bjuder på flera överraskningar och utmaningar,  både närspel och spelstrategi sätts på prov då ni tar er genom det böljande och lummiga parklandskapet. Passar det er bättre med 9 hål har Albatross även det, en bana som sträcker sig genom bitvis hisnande kuperat landskap, här gäller det att placera utslaget rätt för att nå flaggan. Slutligen har Albatross även en Pay & Playbana.

Här har vi samlat alla artiklar om Sverige.

Foto: Press
To Top
Translate »