Storbritannien

Bloomsbury Hotel i London

Hippt, chict och trendigt med liv och rörelse men också lugnt och sofistikerat. Det finns många sätt att beskriva Bloomsbury Hotel.

Taxin stannar mjukt utanför hotellets entré och bildörren öppnas genast av hotellets portier som med ett leende säger “Welcome Miss Nilsson – I will take care of your luggage”.  Det finns inget krystat eller tillgjort över hans bemötande, det är genuin och ärlig service, en äkthet som ska visa sig genomsyra hela vistelsen.

Att Bloomsbury Hotel är ett unikt hotell förstår jag redan vid ankomsten. Hotellets byggnad är en vacker röd tegelbyggnad med anor tillbaka till 1920-talet. Det ritades av den dåtida framstående arkitekten Sir Edwin Landseer Lutyens. Vid första anblicken känner man historiens vingslag och tankarna förs till den engelska kulturella elit som vistats i byggnaden. Längre än så sträcker sig dock inte denna historielektion, för Bloomsbury Hotel har nyligen genomgått en omfattande och imponerande renovering.

 Sofistikerad art deco hos Bloomsbury Hotel

Sviten andas harmoni och lugn genom de jordnära färgkombinationerna. Inredningen är lite art deco på ett sofistikerat sätt, medan den stora, oxblodsröda sänggaveln är desto mera iögonfallande. Sviten har ett väl tilltaget badrum, helt i italiensk marmor. Ett bad i det fristående badkaret är en lisa för själen efter en dags shopping i London. Här finns för övrigt allt man kan behöva i form av minibar med snacks, strykbräda samt en hel del böcker med trevlig läsning om det kulturella Bloomsbury.

 Bloomsbury Hotel London ROOM
 Bloomsbury Hotel

Dalloway Terrace i vinterskrud

Hotellets restaurang, Dalloway Terrace, är otroligt populär, inte bara bland hotellets gäster utan även hos Londonborna. Från det att restaurangen öppnar för frukost till att den stänger är här alltid liv och rörelse. I jultider förvandlas hela restaurangen till ett Winter Wonderland med alla sina juldekorationer. Om du inte skulle bo på Bloomsbury Hotel så smit förbi på ett klassiskt engelskt afternoon tea bara för att beskåda utsmyckningen. Julstämningen kommer att infinna sig direkt. Och det är lätt att förstå att Dalloway Terrace är en av Londons mest publicerade restauranger på Instagram till följd av dekorationerna.

 Bloomsbury Hotel London

The Coral Room – trendigare än trendigast

The Coral Room är en mix av bar, lounge och restaurang. Här tar man en kaffe eller, om man är engelsk, en kopp te. Man etraktar hippa Londonbor mötas över en drink innan middagen. Här ser man affärsmän och affärskvinnor jobbande vid sina Mac-datorer eller inbegripna i förtroliga affärssamtal. Här ser man mamman med sina två förväntansfulla barn som troligen pratar om morgondagens aktiviteter.

The Coral Room är något för alla som har en sak gemensam och den nämnaren är att alla uppskattar det hippa och trendiga. Och det är just vad den svenske designern Martin Brudnizki lyckats skapa. De separerade soffgrupperna gör att enskilda samtal kan äga rum utan att störas av grannbordet. Är samtalet för tråkigt finns det en oändlig mängd konst och detaljer att vila ögonen på. Servicen i The Coral Room är exceptionell. Personalen finns hela tiden där och det är ibland som om de kan läsa dina tankar när du önskar deras uppmärksamhet.

 Bloomsbury Hotel The Coral Room

Step down and enjoy The Bloomsbury Club Bar

När man kliver in i The Bloomsbury Club Bar infinner sig känslan av att man är på en elegant, sofistikerad och sluten engelsk herrklubb på 1920-talet. Det enda som man saknar är doften av kubanska cigarrer. Här gör man drinkarna med omsorg, oftast med en twist av rom. Inredningen är klassiskt engelsk med mörka träslag och bruna skinnfåtöljer. På väggarna återfinner man böcker som förstärker känslan av det litterära och hemliga Bloomsbury på 1920-talet.

Vi säger inte hejdå – vi säger på återseende till Bloomsbury Hotel

När det är tid för mig att lämna Bloomsbury Hotel sätter jag mig i The Sitting Room som är beläget mitt emot conciergeservicen. The Sitting Room  är hotellets lobby och är liten och intim. Med dess gröna och naturnära färger inger den en harmonisk känsla i min kropp. Som en vän av detaljer noterar jag den lilla klockan med lappen ”please press for assistance”. Servicen som detta hotellet erbjuder är extraordinär.

Och det är med detta intryck jag lämnar Bloomsbury Hotel. Här tar man nämligen servicen till en högre nivå utan att den är påträngande. När portiern bär ut mitt bagage till min väntande bil som ska ta mig till flygplatsen säger han “Goodbye, Miss Nilsson” varpå jag svarar “No, this is not a goodbye, I will see you again”

 Bloomsbury Hotel London

Här har vi samlat fler artiklar om London och tips på boende.

Här hittar du mer information om Bloomsbury Hotel.

Foto: Susanne Nilsson samt press
To Top
Translate »