Zimbabwe

The Elephant Camp i Victoriafallen – här är man privat

The Elephant Camp vid Victoriafallen betyder privat att det är privat! Cirka tio minuters bilfärd från Victoriafallen ligger The Elephant Camp. Här blir jag mött vid grinden av en uniformerad vakt som frågar efter mitt namn och efter att han fått det, ringt och kontrollerat det, dubbelkollat det (och säkert kollat det ytterligare en tredje gång utan att jag märkt det) samt fått det bekräftat att jag är inbokad som gäst öppnar han dörren till himlaporten. Det känns lite så, för hit är man inte välkommen om man inte bor här. Här betyder privat att det är privat!

Med vänlig röst säger vakten; Just keep on driving and follow the signs. Enjoy your stay! Jag är på väg till det som jag vet ska vara det absolut bästa stället i Victoria Falls.

The Elephant Camp är en privat lodge

The Elephant Camp är en privat lodge inne i Victoria Falls Nationalpark som avgränsas av både Masuwe- och Zambezifloden. Lodgen är liten och intim och har plats för 24 gäster fördelat på 12 rum som alla är smakfullt inredda med ett stort badrum där badkaret har en fantastisk utsikt mot ett av naturens underverk, så även deluxe-sängen som onekligen inbjuder till en god natts sömn. Även rummets egna lilla lounge har samma otroliga utsikt som gör att man nästan tappar andan.

Varje rum har en privat terrass med solstolar, en egen dopp- pool samt utomhusdusch. Ingen insyn, således privat och helt mitt i naturen. Det är en underbar känsla att vakna på morgonen, sträcka på sig i den bekväma sängen för att sedan ta morgonduschen utomhus och samtidigt kunna betrakta utsikten när Afrikas sol sakta stiger ur horisonten.

The Elephant Camp
The Elephant Camp

.

Man serverar alltid en gedigen frukost, lunch och middag som tillfredsställer varje gästs smaklökar. Givetvis går det att få frukosten serverad på rummet om man önskar inta den i privat avskildhet. Jag valde dock att inta min frukost på den gemensamma terassen för att beskåda utsikten samtidigt som jag arbetade.

The Elephant Camp

I wish you a nice day

Plötsligt hör jag en röst som säger; Hi, how are you this morning? Utan att vända mig om för att se vem som tilltalat mig svarar jag; Fine thank you, and how are you? Jag får då som svar: Oh, I am sorry, I can see that you are working. I will leave you alone and I wish you a nice day. När jag till slut vänder mig om för att se vem som tilltalat mig tittar jag rakt in i ögonen på en av världens största rockstjärnor som med förstående ögon och ett brett leende signalerar han att han förstår att jag vill vara ostörd.

För det är just detta som Elephant Camp handlar om, här får man verkligen vara privat om man önskar det.
Vill man koppla av och bara njuta, samt kanske samtala med andra gäster, gör man detta bäst i de ytterst behagliga soffgrupperna i loungen. Det här är också det enda stället där det finns WiFi och när jag ställer frågan om varför rummen inte har trådlöst nätverk får jag som svar att det beror på att de då aldrig skulle få se sina gäster.

Fina Sylvester

Det går inte att skriva om Elephant Camp utan att nämna Sylvester. Han är bedårande och graciös. Han spinner som en katt och ryter ifrån om han inte är nöjd. Sylvester är Elephant Camps egen gepard och en morgonpromenad med honom är ett måste. Det är en fantastisk känsla som bara måste upplevas.

Silvester The Elephant Camp

Att The Elephant Camp är en populär camp är inte svårt att förstå och i början av 2015 öppnas dörrarna för ytterligare en lodge upp – den är än mindre och än mer privat. Med fyra rum och egen restaurang, bar samt lounge blir detta troligtvis en optimal camp för den som önskar total avskiljdhet. I samband med öppningen av den nya campen kommer man även att utöka sitt utbud av aktiviteter och bland annat erbjuda privata lyxkryssningar. Bara den nya campen och champagne i solnedgången ute på Zambezifloden är för mig en anledning att återvända.

Kanske ses vi? Såvida du inte önskar vara helt privat.

Här har vi samlat samtliga artiklar om Zimbabwe.

Här hittar du mer information om The Elephant Camp.

Foto: Elephant Camp
To Top
Translate »