RESTAURANGER

Takrestaurangen Pelago

Takrestaurangen Pelago är det senaste tillskottet ibland Stockholms restauranger. Pelago, som är en sommarrestaurang, har en mäktig utsikt över Stockholms skyline med panoramavy åt alla väderstreck. Takrestaurangen sträcker sig över 760 kvadratmeter med fyra barer, ca 200 sittplatser och totalt finns det plats för 800 gäster som kan äta, dricka och njuta av utsikten.

Takrestaurangen Pelago

Bakom Pelago står Svenska Brasserier som även driver grannarna Gondolen och Café Klotet. Tillsammans utgör de tre restaurangerna en unik matdestination på Katarinahusets översta våningsplan, med spektakulär, ostörd panorama-vy åt alla väderstreck. Restaurangerna nås smidigt genom att ta hissen upp från Stadsgården, eller via Katarina gångbro från Mosebacke torg.

Pelago består av flera olika barer och områden för gäster som antingen vill sitta till bords eller stå, och det finns även flera avskilda delar med soffor och sittmöbler. Mat och dryck beställs över disk, vilket skapar en härlig känsla av liv och rörelse över hela serveringen. För den som önskar en mer traditionell restaurangupplevelse finns även en dedikerad del under tak som erbjuder bordsservering. När det kommer till maten är det fullt fokus på grillat, med rätter som serveras direkt från Pelagos hjärta – den långa grillen.

Några exempel på rätter som kommer gå att beställa från grillen är en halv grillad hummer med vitlök och örter, lammkebab med tahini och harissa, choripan med chorizo och chimichurri, och grillad zucchini med espelettepeppar. Det finns även rätter på menyn som inte kommer ifrån grillen – vad sägs om ostron eller en tonfisktartar. Rätterna på menyn har anpassats så att vissa passar bättre för sittande gäster, och andra passar utmärkt att avnjuta ståendes längs glasstaketet som vetter ut över Stockholms inlopp, Skeppsholmen, Gamla Stan och längs Söders höjder.

Takrestaurangen Pelago - First Class Magazine
Takrestaurangen Pelago - First Class Magazine
Takrestaurangen Pelago - First Class Magazine

Takrestaurangen Pelago - First Class Magazine

På Pelago möts svensk sommarmat och soliga smaker från varmare breddgrader. Det märks tydligt att vissa rätter har influenser ifrån Argentina och Mellanöstern.

Den perfekta platsen för takrestaurangen Pelago

Vi tror att Pelago kan bli en populär takbra i sommar. Det känns mer som en sommarbar dit man går får att ta en drink med vännerna, beskåda den vackra utsikten och kanske ta något lätt att äta än ett ställe dit man går för en tre-rätters middag. En tanke som förstärks av att Pelago kommer att ha två ”mobila dryckesvagnar”, liknande de som kabinpersonalen använder på flyget.

Takrestaurangen Pelago - First Class Magazine
Takrestaurangen Pelago - First Class Magazine

Då restaurangen är väderberoende som kommer den bara att ha öppet under sommaren, och det går inte att boka bord utan det är ”drop-in” som gäller och restaurangen kommer att ha öppet alla dagar i veckan. Måndag till torsdag öppnar Pelago kl. 15.00 och fredag till söndag från klockan 12.00. Prisklassen skulle vi beskriva som i mellanklassen. Tartar på tonfisk kostar 175 kronor, en halv grillad hummer 275 kronor och lammkebab 175 kronor. Vin på glas startat från 130 kronor.

Här har vi samlat samtliga artiklar om restauranger som vi besökt.

Här hittar du mer information om Pelago.

Foto: Press
To Top
Translate »