MAT OCH DRYCK

SKAGERRAK NORDIC DRY GIN – EN NY PREMIUM GIN

Skagerrak Nordic Dry Gin, är en ny premiumgin med tydliga nordiska influenser som utvecklats i samarbete med nordens ledande bartenders från flertalet toppbarer i Sverige, Norge och Danmark. Skagerrak är baserat på mer än 150 års erfarenhet och kunskap kring ginhantverk, ingredienser och komponenter. En unik gin gjord på lokala växter och örter från Skagerrak och som i juni 2020 tog hem flera guld i prestigefyllda tävlingen Global Spirits Business Gin Masters.

Skagerrak Nordic Dry Gin smyglanserades i april tidigare i år och lovordades av gin- connoisseurer världen över. Nu har produkten fått än mer internationell erkännande och imponerade starkt under tävlingen Global Spirits Business Gin Masters i juni där produkten utmärkte sig bland 219 konkurrerande ginvarumärken genom att vinna guld i kategorierna Best Premium Gin och Best Contemporary Gin.

Skagerrak Gin är ett sant hantverk som tagit inspiration från havets och strändernas dofter. Kryddningen är klassisk med koriander, enbär och pomerans. Detta i kombination med potstilldestillerade maccerat av nordiska örter och kryddväxter gör Skagerrak till en helt unik gin. Här hittar vi också nordisk sommarfläder och kamomill som ger blommiga nyanser, kummin som bidrar med citrustoner och Skagerraks fruktighet skapas med vildväxande nypon och havtorn. På nordiska breddgrader får örter och växter mer ljus än på andra håll i världen, vilket gör att de utvecklar en egen karaktär. Inte minst särpräglad är den nordiska kvannen som använts som smaksättning och medicinalört sedan vikingatiden. Dessutom har ett unikt destillat av tång adderat sälta som ger Skagerrak än mer havsnära smaker och en unik nordisk signatur.

Skagerrak Gin finns nu i Systembolagets beställningssortiment, samt hos utvalda restauranger och barer.

Skagerrak Nordic Dry Gin, pris: 449kr, artikelnummer: 8170801

UPP
Translate »