RESTAURANGER

Utvalda restauranger i Berlin

Berlin har många restauranger att erbjuda. Vi har hittat något som föll oss i smaken. Här hittar du tre restauranger som vi kan rekommendera.

Industry Standard på KaDeWe

När du har spenderat alldeles för mycket energi på att shoppa designervaror på KaDeWes 60 000 kvadratmeter kan ett glas mousserande och något gott för magen vara på sin plats. Industry Standard finner du på fjärde våningen. Trots att Industry Standard konkurrerar med andra restauranger i den öppna lokalen, råder det en lugn och stillsam atmosfär här. Du kan prova biff tartaren eller beställa några färska och välkylda ostron, som du sköljer ned med ett glas Crémant de Loire. Eller så kan du helt enkelt njuta av en osttallrik.

Här hittar du mer information om KaDeWe.

Berlin, restaurang KaDeWe

Restaurang Nithan Thai

Restaurang Nithan Thai är en liten pärla i restaurangtäta Berlin. Man använder ett koncept bestående av fem olika thaimatlagningstekniker: vatten – avdunstning och havsvatten, inre frid – stenugn, soluppgång – hälsa, gyllene sol – krispigt, ljud – viskandet från en låga. Måhända låter det som om ett gäng matglada hippies från Köpenhamn har satt ihop konceptet, men maten är allt annat än flummig. Entrecôten med vit tryffel är som en smaksatt dröm. På Nithan Thai finns affärsluncher, en stor meny bestående av vegetariska alternativ och framförallt en väldigt trevlig atmosfär att se fram emot.

Här hittar du mer information om Nithan Thai.

Nithan Thai

Berlin Waldorf Astoria

Berlin är på något sätt urmodern för bohemiska barer. Ni vet, hål i väggen med så mycket lokalfärg att det spiller ut på trottoaren (ibland bokstavligen). Berlin Waldorf Astoria tillhör inte den kategorin. Men man tillhör definitivt kategorin ”barer som vet hur man blandar en drink”. Varför inte börja eller avsluta kvällen i en av Berlins absolut bästa hotellbarer? Vi kan varmt rekommendera deras Sazerac eller deras helt makalöst skummande Cosmopolitan! Godare drink på den här sidan av Uralbergen får du faktiskt leta efter.

Berlin Waldorf Astoria

Här har vi samlat fler artiklar om Tyskland.

Foto: Press
To Top
Translate »