RESTAURANGER

Restaurang Noema i Stockholm


Restaurang Noema, med sitt engagerade köksteam, har skapat en varierad meny inspirerad av kulinariska influenser från alla hörn av världen. Här står smakupplevelsen och tillagningen i fokus, vilket skapar en unik gastronomisk resa utan begränsningar av specifika matkulturer. Noemas  filosofi är att erbjuda gästerna en kombination av läcker, vällagad mat och en minnesvärd upplevelse vid varje besök.

Restaurang Noema Stockholm

Restaurang Noemas meny

Restaurang Noemas meny är strukturerad kring säsongsbetonade mellanrätter som uppmuntrar till delning vid bordet, vilket skapar en gemenskap och en känsla av delad glädje. Noema strävar alltid efter att förnya och anpassa utbudet efter säsong, trender och restauragens kockars kreativa inspiration, baserat på tillgängliga färska råvaror. Utöver vällagde mellanrätter, lägger man också ett stort fokus på hängmörat kött. Vinlistan är i skrivandets stund omkring 100 olika viner, denna kommer dock att växa.

Restaurang Noema Stockholm

Restaurang Noemas atmosfär

Noema har skapat en atmosfär av varm elegans genom att kombinera mörka träslag och vackra stenskivor i inredning. Gästerna kan njuta av en panoramavy som förenar matsalen med det öppna köket, vilket skapar närhet och interaktion mellan köksteam och gäster. Restaurang rymmer bekvämt 80 sittande matgäster för en intim och trevlig måltidsupplevelse. Till sommaren öppnar Noema upp en väl tilltagen uteservering.

Barhäng med cocktails och läckra smårätter på Noema Bar

För dem som söker en livligare atmosfär öppnar Noema även en bakficka med en separat ingång från Birger Jarlsgatan. Här möts gästerna av kreativa cocktails, DJ-spelningar och en variation av läckra smårätter. Bakfickans meny är en förlängning av huvudrestaurangens, med en extra touch av bistro, vilket skapar en dynamisk och festlig stämning. Här finner man en chambre separee om man önskar avskildhet.

Restaurang Noema Stockholm

Namnet Noema, som betyder ”meningen”, är en vägledning för restaurangen. Joakim Erlandsson och Johannes Brauer, två av dem som driver Noema, strävar efter att förmedla till sina gäster att meningen med livet är att njuta av god mat och dryck i trevligt sällskap.

Restaurang Noema öppnade den 29:e November.

Här hittar du fler artiklar om restauranger.

Foto: Lisen Gellerstedt samt First Class Magazine
To Top
Translate »