RESTAURANGER

Restaurang Noema i Stockholm


Restaurang Noema, med sitt engagerade köksteam, har skapat en varierad meny inspirerad av kulinariska influenser från alla hörn av världen. Här står smakupplevelsen och tillagningen i fokus, vilket skapar en unik gastronomisk resa utan begränsningar av specifika matkulturer. Noemas filosofi är att erbjuda gästerna en kombination av läcker, vällagad mat och en minnesvärd upplevelse vid varje besök.

Restaurang Noema Stockholm

Restaurang Noemas meny

Restaurang Noemas meny är strukturerad kring säsongsbetonade mellanrätter som uppmuntrar till delning vid bordet, vilket skapar en gemenskap och en känsla av delad glädje. Noema strävar alltid efter att förnya och anpassa utbudet efter säsong, trender och restaurangens kockars kreativa inspiration, baserat på tillgängliga färska råvaror.

Restaurang Noema Stockholm

Utöver vällagade mellanrätter lägger man också ett stort fokus på hängmörat kött, vilket bidrar till att bredda gästernas smakupplevelser. Utöver den hängmörade köttmenyn och de säsongsbetonade mellanrätterna erbjuder Noema också en rad vegetariska och veganska alternativ för att tillgodose olika kostpreferenser och dieter. Dessa rätter är lika noggrant komponerade och presenterade som köttalternativen för att ge alla gäster en lika minnesvärd upplevelse.

Restaurang Noema Stockholm

Vinlistan hos Restaurang Noema erbjuder för närvarande ett imponerande urval av cirka 100 olika viner från olika delar av världen. Denna lista är dock inte statisk utan förväntas växa och utvecklas över tiden i takt med restaurangens fortsatta utforskning av vinets värld och gästernas föränderliga smakpreferenser. Noema har också en passionerad sommelier som noggrant kuraterar vinlistan för att komplettera maträtterna och förbättra gästernas totala upplevelse.

Restaurang Noemas atmosfär

Restaurangen skapar en atmosfär av varm elegans genom att kombinera mörka träslag och vackra stenskivor i inredningen. Gästerna kan njuta av en panoramavy som förenar matsalen med det öppna köket, vilket skapar närhet och interaktion mellan köksteamet och gästerna.

Restaurang Noema - First Class Magazine

Restaurangen rymmer bekvämt 80 sittande matgäster för en intim och trevlig måltidsupplevelse. Till sommaren öppnar Noema upp en väl tilltagen uteservering, där gästerna kan avnjuta sina måltider under bar himmel och njuta av den härliga utomhusmiljön.

Barhäng med cocktails och läckra smårätter på Noema Bar

För dem som söker en livligare atmosfär erbjuder Noema även en bakficka med en separat ingång från Birger Jarlsgatan. Här möts gästerna av kreativa cocktails, DJ-spelningar och en variation av läckra smårätter. Bakfickans meny är en förlängning av huvudrestaurangens, med en extra touch av bistro, vilket skapar en dynamisk och festlig stämning. Här finner man också en chambre séparée för dem som önskar avskildhet. Under de varmare månaderna erbjuder även bakfickan en trevlig uteservering där gästerna kan njuta av sommarkvällarna i en avslappnad atmosfär.

Restaurang Noema - First Class Magazine

Noema har öppet måndag till lördag. Under veckodagarna serverar man lunch och på lördagar brunch. Lunchmenyn är en klassisk lunchmeny som kombineras med a la carté rätter. På brunchmenyn hittar du rätter som högrevsburgare, entrecôte och club sandwish, men också ostron och kallskuret. Middagsmenyn innehåller, som tidigare nämnts mellanrätter och kötträtter. Vegetariska alternativ finns ibland mellanrätterna. Prisbilden på Noema ligger är mellan till hög, helt beroende på vad du väljer. Framför allt så kostar de finare kötträtterna av Wagyu lite mer.

Restaurang Noema - First Class Magazine

Genom att kombinera passionen för matlagning och värdskap strävar Restaurang Noema efter att skapa en minnesvärd och inspirerande matupplevelse för varje gäst, oavsett om de är matentusiaster eller bara ute efter en trevlig middag med vänner och familj. Namnet Noema, som betyder ”meningen”, är en vägledning för restaurangen. Joakim Erlandsson och Johannes Brauer, två av dem som driver Noema, strävar efter att förmedla till sina gäster att meningen med livet är att njuta av god mat och dryck i trevligt sällskap, och genom sin restaurang skapar de en plats där denna mening kan upplevas på det mest smakfulla sättet möjligt.

Här hittar du fler artiklar om restauranger.

Foto: Lisen Gellerstedt, Noema samt First Class Magazine
To Top
Translate »