Thailand

Lyxiga Pimalai Resort and Spa i Thailand

Många drömmer om vackra palmklädda stränder och resorter där livet är en njutning. I den thailändska provinsen Krabi gör allt fler hotell en stor insats för både miljön, hållbarheten och det lokala samhället. Vi har testat Pimalai Resort and Spa på ön Koh Lanta i Krabi-provinsen. Hit kan du åka med gott samvete.

Pimalai Resort Spa Koh Lanta

Pimalai Resort and Spa är en stor elegant resort som erbjuder lyxiga bungalowvistelser på den thailändska ön Koh Lanta. Bungalowerna är omgivna av vacker naturlig tropisk skog eller djungel om man vill använda termen, och ligger utspridda uppför en liten bergssida.

Pimalai Resort Spa Koh Lanta
Njut av solnedgången på stranden strax nedanför Pimalai Resort & Spa.

Ett jordiskt paradis på Pimalai Resort and Spa

Namnet Pimalai kommer från det gamla indiska språket sanskrit, och betyder ”del av paradiset”. Det råder ingen tvekan om att både ön Koh Lanta och Pimalai är en del av ett paradis. Men om ett jordiskt paradis ska förbli ett paradis måste vi ta hand om det. Här är Pimalai ett exempel på vad som är möjligt om en resort vill vara miljövänligt.

Som gäst ger det en bra känsla att veta att man inte belastar miljön mer än absolut nödvändigt.Att ge tillbaka en del av betalningen för den vackra bungalown och den fantastiska maten som serveras till projekt i lokalsamhället ger oss en god känsla.

Pimalai Resort and Spa ligger ovanför en 900 meter lång sandstrand med utsikt över Andamansjön. Vi ser bort mot horisonten där öarna Koh Ha, där clownfiskar och korallrehabilitering genomförs, syns. I Krabi finns många öar, och öhoppning är populärt. Under en dag kan du besöka flera tropiska paradisöar.

Pimalai Resort Spa beach koh Lanta
Pimalai Resort and Spa ligger ovanför en 900 meter lång sandstrand med utsikt över Andamansjön.

Thailändsk design i tropisk växtlighet

På Pimalai Resort and Spa finns 189 bungalows med modern och vacker thailändsk design. Här finns även 12 stora villor som alla har en egen pool.

När man kommer till Pimalai Resort and Spa får man inte riktigt en känsla av hur stor resorten är. Alla villor är något dolda av naturlig tropisk växtlighet, både höga träd, ormbunkar och palmer.

Det finns två restauranger som har några av de bästa kockarna man kan hitta. Restaurangerna erbjuder läckra thailändska och internationella rätter. Resorten odlar många av sina grönsaker och frukter i sin egen trädgård, och det som inte odlas där köps från närproducerade källor.

Pimalai Resort Spa dinner in villa
Utöver resortens två restauranger är det alltid trevligt med en privat middag i villan.

Självklart erbjuder resorten också en stor spaavdelning. Pimalai Resort and Spa erbjuder gratis kajakuthyrning, och om du är intresserad av dykning finns här en PADI-godkänd instruktör och möjlighet att hyra dykutrustning.å Pimalai Resort & Spa finns en gemensam pool med en längd på femtio meter. Här kan du njuta av havsbrisen och utsikten över Andamansjön.

Miljö, återanvändning och lokalsamhällen

Miljö, återanvändning och samarbete med närsamhället är en viktig del av resortens profil. När vi reser till Thailand har vi olika önskemål. Pimalai tillfredsställar våra önskemål. Möjligheten att dyka, njuta av sol- och badliv på en underbar långgrund strand, härlig mat och möjligheter att besöka traditionella thailändska städer och byar inom ett rimligt avstånd. Allt finns på Pimalai. Och visst vill vi resa med ett rent samvete? Det gör man nämligen när man besöker Pimalai Resort and Spa.

Pimalai Resort and Spa
Njut av Thailands gästfrihet och lyx med ett rent samvete.

Resorten pumpar inte ut vattnet som våra gäster använder i bungalowerna i havet. Man samlar istället upp det i en reservoar för rengöring och återanvändning. Anläggningen har även ett system för insamling och återvinning av plast, glas och papper från alla byar på den stora ön Koh Lanta. Alla öns skolor får besök av Pimalai Resort & Spa som lär ut hur viktigt det är att ta hand om miljön. På själva resorten används ingen form av engångsplast. Här är miljö och hållbarhet i fokus.

Säpper ut clownfiskar

Skolbarn från både närområdet och andra platser i Thailand deltar i släppet av clownfisk, mest känd som Nemofisk efter Disneys tecknade film om fisken Nemo. Som ett resultat av denna film blev fisken så populär bland akvarister att de har fått sina bestånd förstörda på många ställen. Att elever deltar i sådana aktiviteter bidrar till att öka deras förståelse för hur viktigt det är att ta hand om miljön.

Pimalai Resort and Spa finansierar utsättningen av clownfiskar runt öarna Koh Ha, fem små öar i havet utanför resorten. De är också aktiva i ett korallrehabiliteringsprogram.

pimalai resort and spa - First Class Magazine
Hitta Nemo har gjort Clownfisken så populär att den nu behöver skyddas.

Naturgas från matavfall

Pimalai Resort & Spa tillagar mellan 500 till 600 måltider om dagen på gas som produceras i en komposteringsanläggning. Den stora majoriteten av mat- och trädgårdsavfallet används nämligen för att producera naturgas.

Det finns med andra ord ingen anledning att känna skuld för miljön om du tillbringar några dagar på Pimalai Resort & Spa Resorten är känd långt utanför Thailands gränser för sitt engagemang för miljön, hållbarhet och sitt sociala ansvar gentemot anställda och samhällen. Pimalai Resort & Spa har till och med finansierat ett system som gör det möjligt att få veterinärbehandling för sjuka eller skadade djur på Koh Lanta.

Pimalai Resort & Spa är inte bara en resort i underbara omgivningar, utan lever också upp till sin hållbarhetsprofil. Genom att bo här kan du uppleva lyx samtidigt som du kan ha väldigt gott samvete med tanke på vilken belastning din vistelse är på miljön.

Vår bedömning:

Alla faciliteter, städning, service samt den trevliga och tillmötesgående personal ger anledning till en klar 5:a. Det känns också bra att veta att en del av kostnaden för en vistelse går till allt från anställda, lokalsamhället, bevarande av nemofisk och koraller och minskade miljöutsläpp. Det är därför utan tvekan att ge Pimalai Resort & Spa 5 av 5 poäng.

Priserna ligger från 3000 kronor per natt och uppåt.

Här hittar du mer information om Pimalai Resort & Spa.

Här har vi samlat alla artiklar om Thailand.

DENNA ARTIKEL ÄR ETT SAMARBETE MED HTTPS://WWW.MAGASINETREISEFOT.NO/. ORGINALTEXT: TERJE ENGØ FOTO: TERJE ENGØ SAMT PRESS TEXTBEARBETNING: FIRST CLASS MAGAZINE
To Top
Translate »