Sverige

Nordic Light Hotel i Stockholm

När jag öppnar dörren till mitt hotellrum på Nordic Light Hotel infinner sig ett lugn och en harmoni i min kropp. Här kan jag koppla av och insupa de nordiska vingslagen. Nordic Light Hotel har en genomtänkt design i nordisk anda.

Nordic Light Hotel Stockholm

Att ”nya” Nordic Light Hotel hyllar det nordiska i sin helhet går inte att ta miste på. Här har ett flertal framstående nordiska formgivare gått samman för att skapa en sann nordisk anda. I den inbjudande lobbyn sitter du bekvämt i soffor designade av Johannes Norlander eller i en stol signerad Mats Theselius. Väljer du dig att slå dig ner i baren sitter du på barstolar designade av Sami Kallio och då är du naturligtvis dessutom omgiven av den framstående arkitekten Todd Saunders design.

I baren finns den mycket trevlige David Manly som serverar en gudomlig cocktail – Bramble. Cocktailen är skapad av Dick Bradsell som blivit utnämnd till ”king of cocktails” och som var en god vän till David. Bramble är ett måste vid ditt besök på Nordic Light!

Restaurangen Lykke och Löjromsbaren på Nordic Light Hotel

Det är en lycka att få inta en middag på restaurangen Lykke och Löjromsbaren. Lykke står för lycka på danska och norska och för oss svenskar är kanske vår lycka den svenska löjrommen. Kombinationen av Lykke och Löjrom gifter sig och det gör också smakupplevelserna.

Nordic Light Hotel Lykke restaurant
Självklart är det ett måste att prova löjrommen.

Naturligtvis provar jag och mitt sällskap löjrommen. Därefter följer gudomliga pilgrimsmusslor, en mycket trevlig gubbröra och en helt magisk kungskrabba.

Vinvalet för våra rätter överlåter vi till vår kunnige servitör och han matchar allt väldigt väl. Vi får veta att menyn kommer bli förändrad utifrån de nordiska årstiderna – här vill man enbart arbeta med de bästa, lokala och nordiska råvarorna, berättar vår servitör.

Nordic Light Hotel tar Norden längre

Nordic Light Hotel

Allt är genomtänkt – inredningen med möbler, porslin, glas och till och med personalens kläder. Allt är nordiskt. Musiken som spelas är övervägande nordisk, berättar den mycket sympatiske VD:n David Bergling när jag får en pratstund med honom.

Att göra Nordic Light Hotel helt nordiskt har varit en utmaning, berättar David. Föreställ dig att du vill hitta enbart nordisk musik att spela tjugofyra timmar om dygnet. Bara det är en utmaning i sig. David berättar vidare om planerna han har att låta nordiska musiker framföra sin musik live på hotellet samt att det finns stora planer för köket.

-Vi anpassar menyn efter årstiderna, så till hösten kommer det att bli en inspiration av skogen och vi kommer inte att glömma våra skaldjur. Även om köket är öppet så kan vi flytta ut det ännu närmare våra gäster, säger David och syftar på marmorbänkarna i restaurangen. Och nej, det är inte italiensk marmor, den är gotländsk, säger David med glimten i ögat. Att David brinner för det han gör märks tydligt. Här finns det kärlek och tanke bakom allt.

Don’t disturb

Efter att ha avslutat den mycket trevliga och goda middagen drar jag mig tillbaka till hotellrummet. Lugnet och harmonin återinfinner sig och jag andas ut. Färgerna är behagliga och går i naturens vita, bruna och blå skala. Som en vän av detaljer noterar jag snabbt att enbart produkter av Björk & Berries står i badrummet. Det som gör vistelsen ännu trevligare är den lilla ”mini-shoppen” som finns på hotellrummet. Här finns det mest nödvändiga att inhandla om du exempelvis skulle ha glömt att packa ner dina trosor eller kalsonger. Naturligtvis är dessa av det svenska märket Björn Borg –  här lämnas inget åt slumpen. Inte ens sängen, som är av ett svensk designmärke tillsammans med de gudomliga sängkläderna.

Nordic Light Hotel Stockholm

Jag tror att det var väldigt länge sedan jag sov så här underbart skönt och jag kommer definitivt att återkomma, om så bara för att få krypa ner i den underbara sängen. Då kommer mobilen att stängas av och “don’t disturb”-skylten kommer att hängas på dörren.

Låt mig bara få sova och njuta av min stund på Nordic Light Hotel. En stund som alla är värda att ha.

Här har vi samlat alla artiklar om Sverige.

Här hittar du mer information Nordic Light Hotel.

Foto: Susanne Nilsson samt press
To Top
Translate »