Spanien

The Ritz i Madrid

The Ritz uppfördes år 1910 på uppdrag av Kung Alfonso XIII och satte därmed Madrid på kartan som en av Europas stora städer.

Det är lätt att föreställa sig att kungen sneglat på The Ritz i London och Paris som båda öppnat bara några år tidigare, stilen är den samma – storslagen, extravagant och påkostat aristokratisk. Allt sedan öppnandet har The Ritz fungerat som tummelplats för societeten. Här står restauranger och barer aldrig tomma och vill du äta söndagsbrunch på hotellets populära utomhusterrass gäller det att boka bord i god tid.

the ritz hotel madrid

Det samma gäller för restaurang Goya som kvalificerar sig på listan över Madrids mest populära etablissemang för fine dining i lyxiga omgivningar. Som sig bör serveras klassiskt afternoon tea i den majestätiska lobbybaren, och att sjunka ner i en av de fluffiga fåtöljerna i Velazquez bar gör inte heller ont i själen, särskilt inte i trevligt sällskap och med en av signaturdrinkarna att läska sig med.

Hotel Ritz är beläget mitt i Madrids gyllene triangel med närhet till det mesta, som shoppingdistrikten, Retiroparken, Pradomuseet och även Kungliga palatset. Att efter shoppingen låsa in sig i en svit, de minsta är 45 kvadratmeter stora, och njuta av stämningen från La Belle Époque gör att vem som helst känner sig bortskämd. Spatiösa badrum med separat dusch och badkar är en självklarhet, liksom utsikten mot hotellets fantastiska trädgård med prunkande träd och buskar.

RTZ-GST-04

Den som slår på stort bokar Kungliga sviten och får då njuta av en äkta vas från Mingdynastin, originalkonst från världens främsta konstnärer, väggmålningar och exklusiva antikviteter. Hotel Ritz har många fördelar, en av dem är att det är beläget endast 15 kilometer från flygplatsen Madrid-Barajas och 20 kilometer från Torrejón de Ardoz. Gäster som bokar in sig i en juniorsvit (och därutöver) blir hämtade och lämnade på flygplatsen i en av hotellets egna lyxiga bilar.

Se fler bilder från The Ritz i Madrid

Här har vi samlat fler artiklar om Spanien.

Här hittar du mer information om The Ritz i Madrid.

Foto: Press
To Top
Translate »