Spanien

Hotel Unico i Madrid

Den som ska till Madrid på shopping checkar lämpligtvis in mitt på stadens ”Golden Mile” och Hotel Unico i Madrid.

Hotellet ligger i Salamanca och här är det inte långt mellan lyxmärkenas flaggskeppsbutiker. Särskilt intressant är gatan vid namn Calle de Ortega y Gasset, Madrids obesegrade shoppinggata för lyx som Louis Vuitton, Cartier och Gucci. Efter shoppingen är en promenad i Retiroparken att rekommendera.

Grand Suite, Hotel Unico

Hotel Unico, som är inhyst i ett palats byggt på 1800-talet, är med sina endast 44 rum en skön oas i ett annars rätt bullrigt Madrid. Atmosfären är intim och den supervänliga personalen hjälper mer än gärna till med minsta lilla önskemål från gästerna. Rummen och sviterna är personligt inredda och andas sober, modern elegans.

Restaurante RFXM, Hotel Unico

Äter gör man förstklassigt. I omedelbar anslutning till hotellet finns nämligen Ramon Freixas enormt populära och självbetitlade restaurang. Ramon Freixa erbjuder både lunch och middag och maten går i det katalanska kökets tecken. Ett tips är att boka bord lång tid i förväg, här kan det vara månaders väntelista. Vi som har varit där vet att de två stjärnorna som restaurangen fått av Guide Michelin är maten väl värd att vänta på. Det är ingen tillfällighet att Ramon Freixa har utnämnts till Madrids bästa restaurang.

Hotel Unico erbjuder all tänkbar service så som gym, massage och personal shopper. I lobbyn finns det gratis tidningar, och här bjuds det även på snacks och mineralvatten. Missa inte heller hotellets fantastiska trädgård, här kan man arrangera trädgårdspartyn för upp till 100 personer. Mindre sällskap tar med fördel ett glas svalkande dryck i loungen som är under bar himmel.

Se fler bilder från Hotel Unico

Här har vi samlat fler artiklar om Spanien.

Här hittar du mer information om Hotel Unico i Madrid.

Foto: Press
To Top
Translate »