EUROPA

JAKTEN PÅ NORRSKEN

Spänningen i att bevittna Aurora Borealis är en oförglömlig upplevelse som många bara får vara med om en gång i livet. För våra grannar i öst är det tvärtom – i norra Finland kan man skåda norrsken nästan varje klar natt mellan september och mars! Här är tre boenden i finska Lappland där norrskensjägaren kan checka in och bo på under jakten på norrsken.

Norrsken Finland

 NORRSKEN I INARI

Inari är Finlands (och troligtvis världens!) bästa ställe för att uppleva norrsken. Detta då Inari i landets nordligaste hörn ligger precis under “norrskensovalen”, den ring med norrskensljus som lägger sig kring den magnetiska polen vid norra halvklotet. Här kan man gå på norrskensjakt och bo oförglömligt på Lake Inari Aurora Hut. Checka in i en drömsk “eco hut” mitt på den frusna sjön Inari med utsikt över den turkosa himlen.

Lake Inari Aurora Hut Finland

PYHÄJÄRVI

Pyhäjärvi i finska Lappland är ett måste för att se norrsken. Bo i Lucky Ranchs snöigloor som är byggda av snö, alltid med minusgrader inne i igloon. Läget vid sjön Pyhäjärvi, runt hörnet från Pyhä-Luosto nationalpark, är oslagbart när det gäller såväl stjärn- som norrskensskådning. Efter en helkväll med dansande norrsken kryper man ner i en varm sovsäck och njuter av den kompakta tystnaden. 100 procent sinnesro utlovas.

Lucky Ranchs Pyhäjärvi Finland

RANUA

I finska Lapplands södra delar avtäcker sig Arctic Fox Igloos glashyttar med en norrskensvy likt ingen annan. Även om boendet ligger nära lilla staden Ranua så gömmer sig hytterna i hjärtat av skogen, precis vid den fridfulla strandkanten och med obehindrad utsikt över himlen. Djurvännen kan dessutom ta sig ett stenkast bort till Ranua Wildlife Park. Där man kan se fjällrävar, de enda isbjörnarna i Finland och mer än 50 andra arktiska djur.

Ranua Wildlife Park Finland

Här kan du läsa om romantiska platser i Finland

To Top
Translate »