Österrike

Fantastiska Aqua Dome Hotel i Ötztal, Österrike

Aqua Dome Hotel och Thermal Bath & Spa är beläget i Ötztal-alpernas orörda dal som är en av de största skidregionerna i Tyrolen. Med bara 45 minuters bilresa från Innsbruck och två och en halv timme från München är Aqua Dome Hotel mycket tillgängligt. Sammanlagt finns det här mer än 2 200 meter vattenfaciliteter.  Om jag var tvungen att välja mellan en flytande saltvattenpool, en med undervattensmusik och ljuseffekter, eller en jacuzzi skulle mitt omättliga sinne för upplevelser inte veta vilken jag skulle välja. Jag är glad att jag inte behöver göra det.

Aqua Dome Hotel, Ötztal Austria

En futuristisk men ändå traditionell SPA-upplevelse hos Aqua Dome Hotel

De tre skålliknande utomhuspoolerna som ärr sammankopplade med en konisk glasstruktur verkar sväva som magi. Detta är en oväntad futuristisk arkitektur mitt i ett landskap omgivet av grönskande fält, en spektakulär omgivning och höga berg med snötäckta toppar. Det är sant att österrikarna tar kontakten med naturen och termiska spa på allvar, men detta lyxiga 4-stjärniga superior-hotell som är en del av VAMED Vitality World Resorts-kollektionen, har tagit denna upplevelse till en nivå som är lika filmisk som den är terapeutiskt oförglömlig.

Aqua Dome Hotel, Ötztal Austria

Aqua Dome Hotel och Thermal Bath & Spa är ett perfekt paradis för en familjesemester eller en romantisk semesterhelg för att pigga upp kropp och själ. Det varma, svavelrika mineralvattnet gör underverk för välbefinnandet.  På vintern är det lika njutningsfullt att stiga ner i det varma vattnet medan snön som sprider det lugna landskapet i vitt, som att njuta av detta under en stjärnklar natt för två oavsett årstid.

Ett paradis för SPA-älskare

För en SPA-älskare som jag är bastu- och turkiska badområdet som är exklusivt för vuxna gäster något unikt. Detta är annan dimension som flockar fram elementen av vatten och jord, människa och natur. Var och en erbjuder olika teman och upplevelser. Här finns stilar som sträcker sig från alpskog till marmor, omväxlande heta ångor med örtinfusioner och eteriska oljor till iskallt vatten. Varför inte välja den 45°C saltlakeångbastu gjord av grå stenar och som är täckt med ett trätak. Detta lugnar andningsvägarna och irriterad hud. Kombinera 10 minuter där efterr med ett snabbt dopp i grottan med en iskall saltvattenpool för att öka cirkulationen och immuniteten. Allt för att du ska känna dig som “på-nytt-född” efter ditt besök.

Maximal avkoppling hos Aqua Dome Hotel

Aqua Dome Hotel är av den alpina arkitekturen med naturnära material såsom trä, stenar och bomull. Detta vilket ger en mysig och varm känsla till rummen. Det finns en detalj som går obemärkt förbi för de flesta: Feng Shui-principerna tillämpas för maximal avkoppling. Feng shui är en urgammal kinesisk lära som handlar om hur vi påverkas av energier och vår omgivning, inte minst i sovrummet.

AQUA DOME HOTEL - First Class Magazine

Hotellets samtliga rum och sviter är eleganta och rymliga. Alla har en balkong med em imponerade panoramautsikt över bergen, några med egen öppen spis. Personligen så älskade jag att vakna upp till ljudet av fårens bjällror precis utanför min balkong.

Aqua Dome Hotel, Ötztal Austria
Mina små väckarklockor varje morgon.

Restaurang Sinngenuss

Restaurangen Sinngenuss erbjuder såväl lokala specialiteter samt internationella rätter på menyn. Vinlistan är imponerande med över 300 olika viner, många österrikiska. Utöver Sinngenuss kan du avnjuta hälsosam kost i Bistro Hitzeschmankerl på den soliga uteterassen. Utöver detta erbjuder Aqua Dome Hotel två olika barer.

Aqua Dome Hotel, Öztal Food

Som på nyttfödd

Jag besökte Aqua Dome Hotel och Thermal Bath & Spa med avsikten att vitalisera min kropp och själ. Jag hade ingen aning om hur rik och mångfaldig denna otroliga region var. Här hade jag kunat stanna länge för att njuta av hotellets aktivitetsprogram såsom vandring, cykling och forsränning. Besökt byar och närliggande gårdar som producerar ost på sommaren och naturligtvis vintersporten under vintern. Åh ja, jag kommer tillbaka.

Här har vi samlat fler artiklar om Österrike.

Här hittar du mer information om Aqua Dome Hotel och Thermal Bath & Spa.

Foto: Adriana Lage Toma samt press
To Top
Translate »