Annons från Globe Marketing

Hotell Södra Berget

En sak vet vi med bestämdhet när vi lämnar Hotell Södra Berget i Sundsvall – att vi inte hann med allt. Vi måste helt enkelt åka tillbaka till det här multiupplevelse-hotellet med den fantastiska utsikten som en extra upplevelse.

Hotell Södra Berget i Sundsvall

Hotell Södra Berget i Sundsvall bjuder på en milsvid utsikt över stad, hav och berg  – inte minst från spaavdelningen. Känslan när mörkret fallit på och staden glittrar långt nedanför oss – lite som eldflugor  – är magisk.

Utsikten från hotellet är med rätta omtalad. Redan när man kliver in i den stora glasade foajén känns den som en stor och varm välkomstkram. Den är hela tiden närvarande som en naturlig del av inredningen, man är inne och ute samtidigt.

Hotell Södra Berget är ett omtalat upplevelsehotell

Hotell Södra Berget är också ett omtalat upplevelsehotell, med exklusiv spaavdelning, fine dining, lek och underhållning…. Det är ett resmål i sig, och det är därför vi här. Vi hade hört talas om det genom vänner och blivit nyfikna, de kändes som om det skulle kunna bli en lite annorlunda upplevelse. Dessutom är det alltid trevligt att få färdas norröver.

Man har medvetet satsat på upplevelser inomhus. Det finns fina motionsspår precis utanför dörren och slalombacken ligger ett stenkast därifrån men med sitt stora utbud av upplevelser under tak behöver man aldrig känna sig beroende av vädret. Vi har valt att fokusera på avkoppling den här vistelsen men är förstås nyfikna på den omtalade aktivitetshallen också:  Den nybyggda aktivitetshallen Strike Club rymmer bland annat flera bowlingbanor, laserhall, rodeotjur, racingsimulatorer – och fängelsecellsäventyret Prison Island (man bilder lag och lös uppgifterna i ett tjugotal fängelseceller tillsammans med sina lagkamrater på så kort tid som möjligt). Här finns således aktiviteter och evenemang för alla, för festprissen, friluftsmänniskan, juniorer, seniorer, familjer och den sportintresserade.

Hotell Södra Berget i Sundsvall

Höga ambitioner på Hotell Södra Berget

De senaste åren har man gjort stora investeringar i hotellet, kvalitet och fortsatt utveckling står ständigt i fokus, berättar hotellets vd Patrik Attini.

– Vår ambition är alla, både konferensgäster och  privatgäster ska få en angenäm och minnesvärd vistelse med oss, vare sig det handlar om längre vistelse eller bara en nöjeskväll. En weekend men bowling hinner vi med och den modige i sällskapet provar det där med den mekaniska tjuren. Vi överlåter till någon annan att bedöma hur bra det egentligen gick. Under helgerna är dansrestaurangen välbesökt, och  stora delar av året erbjuds även olika shower.  Ett bra tips är att de paketerbjudanden som finns. De är som ett kinderegg; med dem kan man kombinera både mat, hotellrum och sin favoritartist i ett.

Storslagen SPA-Avdelning

Men tillbaka till Vida vyer, spa-avdelningen, som ligger i takvåningen med en helt ny lounge som är både storslagen och mysig på samma gång. Den rymmer  turkisk-romersk ångbastu, japansk tvagning, torrbastu, bad i kall- och varmpool, bubbelpool och en terasspool. Den där utsikten, som känns som en behandling i sig, kommer att komma än mer till sin rätt till hösten då man bygger en infinitypool även utomhus.

Hotell Södra Berget i Sundsvall

När det gäller behandlingar har man valt att arbeta med Kerstin Florian. – Vi vill erbjuda både funktion och lyx, och vi fastnade för märkets fina produkter, som till stor del baseras på ingredienser från naturen, och dess syn  på välmående, berättar Patrik Attini.

Vi provar den populära antistress-behandlingen, en kroppsmassage med avslutande ansiktsmassage. Den är så avkopplande att man nästan somnar under behandlingen – samtidigt som den faktiskt ger energi. Det finns även ett gym på hotellet, med löpband, motionscykel, roddmaskin och vikter – men ärligt talat så räckte inte energin till… Inte denna gång.

Att dinera på Hotell Södra Berget

Man kanske kan undra över hur bara vara-gäster går ihop med de mer lekfulla och nöjeslystna gästerna men man är  noga med att förlägga gästerna i olika delar av hotellet, och här finns både Fine Dining- restauranger 180° samt showrestaurangen Panorama.

Som bara vara-gäster har vi valt att boka bord på 180° (men vi åt också av den uppdukade buffén under spabesöket ). À la carte-meny består av allt mellan himmel och hav: Kött-  och fiskrätter  och vegetariskt, allt lagat från grunden. Man erjuder också många lokala delikatesser. Som ni säkert redan listat ut av namnet, ramar utsikten in upplevelsen här – som en liten aptitretare eller extradessert .

Södra Berget Restaurang

Sover gott gör man i modernt inredda rum med varma färger och  mörka träslag. Vi har valt ett Deluxerum med bastu – det kändes extra passande  för vår rofyllda vistelse och det blev en riktig fullträff. För att lyxa till det lite extra, beställde vi en flaska mousserande och frukt som väntade när vi checkade in på rummet.

Hotell Södra Berget

Ta sig hit: Hotell Södra Berget i ligger cirka tre kilometer  från Sundsvalls centrum  – på ett berg med samma namn. Med bil från Stockholm räknar man med att att det tar cirka fyra timmar. Buss och tåg går också. Flygplatsen ligger cirka två mil från Sundsvall.

Här har vi samlat alla artiklar om Sverige.

Foto: Press
To Top
Translate »