Sydafrika

Hotel South Beach i Kapstaden

Det femstjärniga, nybyggda Hotel South Beach ligger i kustpärlan Camps Bay, en av de allra fashionablaste och elegantaste stadsdelarna i Kapstaden.

Den lyxiga anläggningen har på kort tid blivit mycket populär och är för det mesta fullbokad. Samtliga lägenheter är dubbelrum med underbar havsutsikt. Här har ma utmärkt kök med kyl, frys, spis, ugn, minibar och till och med diskmaskin. Rummen är ovanligt stora, hela 55 kvadratsmeter, plus rejäl balkong med bord, stolar och solbäddar. Vi uppskattar också de rymliga värdeskåpen där vi utan problem får plats med våra laptops.

En annan höjdare är de makalöst mjuka och sköna morgonrockarna som slår det mesta vi provat i den vägen, och likaså den mycket behagliga sängen. Hela huset är smakfullt utsmyckat med konstverk av den välkände och populära sydafrikanske konstnären Lionel Smith, och inredningen är modernt sober i vitt och olika grå färgskalor.

HOTEL SOUTH BEACH

Hotel South Beach har lyckats med kombinationen

Hotel South Beach har på ett förträffligt sätt lyckats kombinera den privata friheten i lägenhetsboende med servicen på ett hotellboende. Här finns en reception som är dygnet runt-bemannad. Den assisterar gästerna med allt de behöver hjälp med från kartor, utflyktstips, råd och bokningar av olika slag till leverans av färskt bröd och dagstidningar.

HOTEL SOUTH BEACH
HOTEL SOUTH BEACH

Hotel South Beach har en fin gemensam swimmingpool med trevlig solterrass. I garaget finns cyklar till utlåning för den som vill ta en tur i de vackra omgivningarna. Här finns ett stort inomhusgarage, en tvättstuga för gästernas bruk och ett litet välinrett gym med duschrum. Detta kan även kan användas om man har sent hemflyg och vill fräscha upp sig innan avresan.

50 meter till en av Sydafrikas vackraste stränder

Från Hotel South Beach är det endast 50 meter till en av Sydafrikas vackraste strände. Och 100 meter från huset ligger Camps Bays fina välkända strandpromenad med utmärkta restauranger och barer i ett pärlband. Är man ett större sällskap som vill bo tillsammans har samma ägare även förstklassiga större lägenhetsalternativ i anläggningen Blue Views i Bakoven som ligger granne med Camps Bay. De största lägenheterna och villorna här har hela sju sovrum.

Ägaren Tony bor i ett hus i närheten och är i högsta grad närvarande och delaktig i den dagliga driften. När vi är på besök på South Beach tittar han förbi under en hundpromenad och vi får en liten pratstund. I 16 år har han bott här och undan för undan utökat sitt fastighetsbestånd och sin uthyrningsverksamhet, och han påpekar just att närheten till verksamheten ger honom en unik möjlighet att som ägare försäkra sig om att allt fungerar till gästernas fulla belåtenhet. Den fysiska närheten har också varit ledstjärna för Tony i verksamhetsutvecklingen. – If I can’t walk there I won’t do it! sammanfattar han kärnfullt sin affärsstrategi.

Hotel South Beach är helt enkelt ett utmärkt alternativ till att bo på ett femstjärnigt hotell för den som uppskattar privat, exklusivt och flexibelt lägenhetsboende. Detta i vackra havsnära omgivningar, men ändå vill ha tillgång till bra hotellservice.

Här har vi samlat samtliga artiklar om Sydafrika.

Här hittar du mer information om Hotel South Beach

Foto: Björn Waenerlund
To Top
Translate »