Sydafrika

The Twelve Apostles Hotel i Kapstaden

The Twelve Apostles Hotel and Spa i Kapstaden – ett familjeägt boutiquehotell i världsklass. Bedövande vacker panoramautsikt över Atlanten, magiska solnedgångar, utmärkt fine dining, eleganta och individuellt inredda luftiga rum och sviter. Och det allra bästa – fantastisk personal som får dig att känna dig som en kung! Låter det som ett vinnande koncept? Då ska du genast göra som vi och boka in dig på The Twelve Apostles Hotel and Spa. Hotellet som är beläget i Table Mountains vackra naturreservat i Kapstaden.

The Twelve Apostles Hotel and Spa
THE TWELVE APOSTLES HOTEL

The Twelve Apostles Hotel and Spa har verkligen allt

Det här vackra boutiquehotellet The Twelve Apostles Hotel and Spa har verkligen allt, men det är personalen som gör det helt oförglömligt. De anställda har en nästan intuitiv känsla för varje gästs unika behov och önskemål. Hotellets ägare, den sydafrikanska familjen Tollman, äger ytterligare 16 förstklassiga boutiquehotell runt om i världen.

Grundaren Bea Tollman deltar mycket aktivt i den dagliga driften och har utarbetat ett fantastiskt personalprogram som får alla anställda att växa, utvecklas och trivas i företaget. En gång om året har man en sammankomst i London för anställda som utmärkt sig på de 17 hotellen. Då man utbyter idéer, inhämtar ny inspiration och för det prisbelönade konceptet framåt.

Så fort vi kommit in genom hotellentrén på The Twelve Apostles Hotel and Spa får vi känslan av att alla i den lilla eleganta lobbyn väntat hela dagen på att just vi ska kliva in genom dörrarna. Detta. utan att det på något sätt verkar tillgjort. Med ett glas kall ljuvlig sydafrikansk champagne i handen visas vi upp till vår lyxiga Superior Sea-facing Suite. Inredningens ljusa havsnära färger harmoniserar underbart med det vackra havet utanför glasdörrarna till terrassen.

Sovrummet är stort och luftigt med en härlig king size-säng som är en av de bekvämaste vi någonsin sovit i. En liten halvtrappa leder ner till det trevliga vardagsrummet med skön soffgrupp, matbord och skrivbord. Den fantastiska havsutsikten tar fullkomligt andan ur oss. Och vi spenderar en hel del tid i de sköna solbäddarna på vår terrass.

En marin prägel genomsyrar The Twelve Apostles Hotel and Spa

Hela hotellet har en tilltalande marin prägel, och ligger avsides placerat i ensamt majestät i naturreservatet. Av den anledningen har man också sett till att gästerna har allt man behöver på plats i hotellet. Här finns en förstklassig restaurang, ett prisbelönat spa, sköna poolanläggningar, trevliga barer, fina vandringsleder, mountainbikes att låna och till och med en liten biograf med sköna fåtöljer. Om man ändå vill se sig om inne i Kapstaden håller hotellet med gratis transport till och från V&A Waterfront och Camps Bay. Vill man färdas med stil erbjuder hotellet helikopterservice till olika ställen i Kapstaden.

THE TWELVE APOSTLES HOTEL

Namnet har hotellet lånat från den förlängning av det majestätiska Taffelberget som löper söderut längs med Kaphalvön i form av de tolv rundade bergsformationerna The Twelve Apostles. Dessa bildar en hisnande vacker fond till det eleganta hotellet. Förutom dessa omges hotellet av just Taffelberget, bergstoppen Lion’s Head och den glittrande Atlanten. Att sitta ute på en av hotellets alla sköna terrasser och bara beundra utsikten är något av det allra bästa man kan ägna sig åt på Twelve Apostles.

Här lämnar vi all stress

Vi börjar vår vistelse med att lämna stress och vardag bakom oss. Vi väljer att varvar ner på ett behagligt sätt på hotellets berömda spa. Detta har man inrett i mysiga grottliknande lokaler i bergssluttningen. Våra behandlingar inleder vi med ett litet fotbad följt av en varsam kroppsskrubb med skön peeling. Därefter fortsätter vi med ljuvlig helkroppsmassage med varma stenar. När vi långsamt vaknar till liv igen vidtar bad i olika pooler, avslappning i bekväma liggstolar och en liten läcker spabuffé med frukter, bär och nötter.

På baksidan av hotellet finns små vattenfall som rinner ner i naturpooler med turkosfärgat vatten där man kan ligga länge och bara njuta. Den som inte är badsugen kan vila i någon av de bekväma solbäddarna omgiven av det porlande vattnet.

The Leopard Bar på The Twelve Apostles Hotel and Spa

En lätt men delikat lunch intar vi i häftiga The Leopard Bar, och middag i hotellets kända fine dining restaurang Azure. Hyllade köksmästaren Christo Pretorius har satt ihop en spännande meny bestående av några av ägarinnan Bea Tollmans klassiskt sydafrikanska paradrätter i spännande samklang med hans egna nyskapande moderna varianter av det sydafrikanska köket med subtila asiatiska influenser.

Vi festar på sagolik vaktel, underbart mör antilopfilé av blesbok, omsorgsfullt tillagad fisk och skaldjur bland mycket annat gott. Azure står utmärkt på egna ben, och restaurangen ger en mycket mer högklassig gourmetupplevelse än vad som är vanligt på hotellrestauranger.

THE TWELVE APOSTLES HOTEL
THE TWELVE APOSTLES HOTEL

Christo jobbar tätt ihop med hotellets kände chefssommelier Gregory Mutambe, som även ingår i domarpanelen till Platters South African Wine Guide, och hjälper flygbolaget South African Airlines med urval av fina viner. Han matchar våra rätter med utmärkta vinrekommendationer som lyfter middagen till ännu högre höjder. I Azure Restaurant serverar man också en mycket imponerande frukostbuffé som innehåller massvis med läckerheter.

Vad sägs till exempel om att inleda frukosten med pinfärska ostron och champagne ute på terrassen med den mäktiga havsutsikten? Det är med ett saligt leende på läpparna, men också med en sorgsen saknad, vi lämnar detta eleganta paradis efter oförglömliga dagar. Ännu ett underbart hotell att längta tillbaka till!

Här har vi samlat samtliga artiklar om Sydafrika.

Här hittar du mer information om The Twelve Apostles Hotel and Spa

Foto: Björn Waenerlund
To Top
Translate »