Frankrike

Hotel Le Côte Brune i Les 2 Alpes

Hotel Le Côte Brune är välkänt i Les 2 Alpes. Familjen som äger hotellet sedan ett halvt sekel tillbaka utgör en del av den lokala historien.

Hotel Le Côte Brune är inget femstjärnigt lyxhotell men ändå ett fint boende som sticker ut och som är väl värt att spendera tid i. Den renoverade byggnaden är en snygg och avslappnade trästuga i schweizisk stil där konceptet är att få gästen att känna sig som hemma. Här betraktas gäster som familjemedlemmar. Omgivet av berg ligger detta fina hotell fem minuters promenad från närmaste skidlift. För den som vill upptäcka omgivningarna med cykel till ligger till exempel Chambonsjön sju kilometer bort.

Hotel Le Côte Brune Les 2 Alpes

Hotel Le Côte Brune  är ett hotell med familjerötter. I tjugo år tog Monique Jimenez hand om sitt lilla hotell med endast sju rum. År 1998 sålde hon hotellet till sina brorsöner Hervé och Didier Bel. De nya ägarna ville ge stället en speciell känsla och utveckla dess potential. Hotellet byggdes ut och moderniserades helt och hållet. Det fick nu tolv nya fina rum plus en hel del modern service.

Hotel Le Côte Brune – här känner man sig hemma

Redan vid receptionen känner vi oss välkomna. Alla har ett leende på läpparna och har till och med hunnit lära sig våra namn. Den mysiga inredningen och de fina trämöblerna får oss att tänka på barnens hem i sagan om Hans och Greta. Vi får nyckeln till rummet, en alldeles vanlig nyckel, inget elektroniska kort. Enkelt och trevligt. Vi är som hemma. Rummet är lagom stort och väldigt mysigt. Trämöbler och mysiga kuddar inbjuder till avkopplande stunder. Från den stora, fina terrassen i söderläge har vi en fantastisk utsikt över bergen. Här ska vi definitivt koppla av med en bra bok och ett glas champagne!

Hotel Le Côte Brune Les 2 Alpes

Restaurangen hos Hotel Le Côte Brune som ligger på entréplan har också en rustik men ändå fin stil. Bord och stolar är massiva. Här glömmer man samtidens lätta och ibland kalla design. Allt i det här hotellet andas autenticitet. När man läser restaurangmenyn vill man smaka på allt. “Pain Hambourg à notre façon” (hemlagat hamburgerbröd med murklor, racletteost, syltad lök, baconflis och nötkött) eller “Murçon en croute” (en god inbakad kumminkorv) är erbjudanden som får det att vattnas i munnen.

Eftersom vi hade tur med vädret kunde vi avnjuta maten på uteserveringen på den stora och soliga terrassen.

Allt för en avslappnad upplevelse

Hotel Le Côte Brune Les 2 Alpes

Självklart finns det också ett spa på Le Côte Brune. Spat som heter La Sultane de Saba erbjuder alla behandlingar man behöver efter intensiv skidåkning. En fin belyst lounge, en ångbastu, en ordinär bastu och en jacuzzi gör att man kan slappna av och ta hand om sig själv. Vi rekommenderar den 2,5 timmar långa behandlingen “Voyage La Sultane corps et visage” som är en fantastisk behandling från topp till tå med ekologiska produkter.

Som grädde på moset har hotellet sin egna uppvärmda utomhusbassäng. På Hotel Le Côte Brune finns allt!

Här har vi samlat fler artiklar om Frankrike.

Läs mer om Alpe d’Huez och Les 2 Alpes.

Här hittar du mer information om Hotel Le Côte Brune.

Foto: Press
To Top
Translate »