Frankrike

Hotel Les Grandes Rousses i franska Alpe d’Huez

Hotel Les Grandes Rousses har ett exceptionellt läge i hjärtat av Alpe d’Huez, den välkända skidorten i franska Alperna. Från hotellets terrass kan du välja att antingen direkt sätta på dig dina skidor för att ta en skidlift eller gå några meter till gondolen som kör dig upp till mellanstationen.

Hotel Les Grandes Rousse totalrenoverades 2018. Sedan dess erbjuds här en modern komfort, tekniska innovationer och avancerade tjänster samtidigt som det behåller sin själ och sin varma anda. Det är en framgångsrik alkemi som förkroppsligas av hela teamet, vars motto är välvilja och omtanke.

Hotel Les Grandes Rousses

Hotel Les Grandes Rousses – en familjehistoria

Ägaren Patricia Grelot-Collomb utförde ombyggnationen av Hotel Les Grandes Rousses mästerligt efter att ha tagit över hotellet från tre generationer av ägare i sin egen familj. Hotellet byggdes ursprungligen av Patricias gammelfarfar, Joseph Collomb, redan 1920. Hela familjen har sedan dess engagerat sig för att utveckla hotellet och erbjuda det bästa inom skidortsboende. För att lyckas stängde den nuvarande ägaren större delar av hotellet under flera månader. På det sättet kunde de uppgradera och anpassa det till dagens smak och efterfrågan. Resultatet blev ett moderniserat och uppfräschat ställe, ett ställe man bara vill tillbaka till. Den nya versionen av hotellet är en moderniserad variant av den traditionella stugan med dolomit (en rödaktig bergart från regionen) som röd tråd.

Den välkomnande lobbyn på Hotel Les Grandes Rousses bidrar definitivt till denna speciella känsla. Mysiga soffor, skinnplädar och inbjudande kuddar, elektroniska eldstäder och mjuka ljus inspirerar till semester och avkoppling. Trä och chokladtoner inger en känsla av värme i lobbyn. Ett bra första intryck, helt enkelt.

Hotel Les Grandes Rousses

Sviter för alla smaker hos Hotel Les Grandes Rousses

Sviterna erbjuder alla nödvändiga bekvämligheter man kan tänka sig, och som grädde på moset har man utsikten över backarna. Två nyckelbegrepp är stor komfort och äkta värme. Det finns många tekniska faciliteter, men också ädla material i utrymmen avpassade för alla behov. För hela familjen eller för bara två vuxna är allt väl genomtänkt.

Hotel Les Grandes Rousses

Den rymliga duplex XL-sviten på Hotel Les Grandes Rousses som vi bor i erbjuder en inredning nyanserad av röd dolomit, koppar, trä, skinn samt tjocka ulltyger. Den franska touchen, helt enkelt. Rummet är idealiskt för semesterfirare som vill dra nytta av flera fristående utrymmen. Sviten ligger i söderläge och erbjuder en häpnadsväckande panoramautsikt över bergen Les Ecrins från sin privata terrass. Här ska det vara skönt och avkopplande att bo.

Restaurangen Espérance – ett talande namn

Espérance (förhoppning) vet hur man kombinerar den perfekta atmosfären med smakrik mat. Här verkar land och hav ha generöst inspirerat den välkända kocken Pascal Glory. Fjälltraditionen  sig harmoniskt med modernistiska skapelser. Vi rekommenderar varmt grillad havsabborre med limesås, röda linser i grapefröolja och ugnsrostad palsternacka med honung. En ren upplevelse för smaklökarna.

Hotel Les Grandes Rousses

Restaurangen har en mysig loungebar där gästerna kan njuta av drinkar före eller efter middagen. Vincent, som är sommelier här på “Aux Grands Rouges”, kommer att överraska dig med den perfekta blandningen mellan vin och ost. Det finns mer än 400 sorters ost i Frankrike, för att inte tala om vinutbudet . För dig som föredrar drinkar väntar ett antal val. Alkoholhaltiga eller inte, på lavendel, rosmarin, rosenkvarts, safir eller potatiskroketter. Allt du behöver för att koppla av efter en lång och solig skiddag. Här spelar man livemusik varje kväll och bidrar till en mysig atmosfär.

SPA des Alpes – en oas i sig

Hotel Les Grandes Rousses

Spat är designat av den välkända franska arkitekten Céline Moscheni-Tournaire. På 350 m2 har hon samlat en pool, olika sensoriska upplevelser, tre behandlingshytter, en bastu, en ångbastu och sist men inte minst en avslappnad lounge som man allra helst inte vill lämna.

I denna oas av välbefinnande använder man. Gemologys avancerade ekologiska produkter, gjorda av växter och mineraler samt halvädelstenar. När kroppen får bekanta sig med dessa olika salvor antar den regenererade huden en ny och naturlig färg.

Vi rekommenderar verkligen “Bonheur des montagnes”, en alpin terapiritual som kombinerar bad, massage och ansiktsvård. Avkopplingen var så djup att vi nära nog somnade efter behandlingen.

Här har vi samlat fler artiklar om Frankrike.

Läs om  Alpe d’Huez och Les 2 Alpes.

Här finner du mer information om Hotel Les Grandes Rousses.

Foto: Virginie Garcia samt press
To Top
Translate »