USA

Hotel Del Coronado i San Diego

Redan när man åker över Coronadobron från San Diegos Downtown kan man se den vita hotellbyggnaden med sitt röda tak lysa i solen. Hotel Del Coronado byggdes 1888 och har sedan dess varit ett av San Diegos mest kända landmärken.

Att kombinera en klassisk arkitektur med moderna inslag är inte alltid det lättaste, men på Hotel Del, som man brukar kalla det, har man lyckats. På väggarna i den eleganta lobbyn hänger stora TV-skärmar som informerar om hotellets faciliteter och erbjudanden. Personalen visar uppmärksamhet och vänlighet, trots det stora antalet gäster som ska checkas in och ut.

Vi kommer dit vid lunchtid så vårt rum är inte färdigt ännu. I väntan på att det ska bli klart slår vi oss ner på en av uteserveringarna och beställer lunch. Eftersom alla restauranger är öppna för allmänheten, och Hotel Del är ett välbesökt turistmål, är det mycket folk som strosar omkring på området. Vi ser en familj som leker på gräsmattan, ett äldre par som går hand i hand och en brudgum som otåligt väntar på sin brud som gör sig redo för fotografering. Solen skiner och vi har precis ätit upp när vi får ett meddelande om att vårt rum står redo.

Läge och lyx gäller för Hotel Del Coronado

Hotel Del Coronado ligger bokstavligt talat på stranden och man kan välja mellan att bo i något av de klassiskt inredda rummen i den gamla viktorianska byggnaden eller i någon av sviterna. Vill man ha ett mer privat boende, samtidigt som man har tillgång till hotellets alla bekvämligheter, kan man checka in i på hotellets Beach Village. Här kan man bo i ett eget hus med stor uteplats mot havet. Man har även tillgång till områdets eget spa samt dess pooler och jacuzzi. Vill man kan man även anlita en privat kock som lagar alla måltider i husets kök.

 Hotel Del Coronado
På Hotel Del Coronado kan du boka ett lyxigt privat boende i deras Beach Village.

Room with a view

Vi bor i ett dubbelrum med balkong ut mot havet. Rummet ligger i originalbyggnaden och har därmed några år på nacken. Jämför man med ett nyare hotell känns det definitivt lite bedagat, men samtidigt är det en del av charmen. Allt är rent och fräscht och badrummet är generöst, liksom rummets walk in closet. Här kan man med fördel bo en längre tid utan att uppleva att rummet fylls upp med resväskor och shoppingkassar, eftersom allt sådant enkelt kan stuvas undan i hall och garderob.

 Hotel Del Coronado
Ett av hotellets sviter med balkong ut mot Stilla havet.

Utsikten från balkongen är magnifik och en känsla av lugn sprider sig i kroppen när jag slår mig ner i den vita korggungstolen och smuttar på mitt kaffe. Här kan man verkligen sitta hela dagen och bara njuta av solen, den svalkande brisen och havets vågor. Än så länge tycker jag dock att det är lite för kallt för att bada i havet. Jag föredrar att glida ner i hotellets jacuzzi för att sedan svalka av mig i poolen, som endast är öppen för hotellets gäster.

 Hotel Del Coronado
Från balkongen har man fri utsikt över stranden och Stilla havet.

Levande legend

Hotel Del Coronado är inte ett hotell som man bara sover på. Här kan man hålla sig fullt sysselsatt en hel dag. Inne i huvudbyggnaden ryms, förutom restauranger och barer, en rad olika butiker som säljer allt från kläder till smycken och inredning. Här finns också ett litet museum, en glassbar och för alla som verkligen förälskar sig i ön och skulle vilja spendera ännu mer tid här finns även en fastighetsmäklare. Självklart finns det ett spa och ett gym, som även håller yoga- och spinningpass på stranden.

När vi är där har bröllopssäsongen just dragit igång och vi får veta att alla vårens, sommarens och höstens helger är fullbokade sedan flera år tillbaka. Vi är dock inte intresserade av att vare sig gå på bröllop, fest eller spa den här gången. Så efter en god middag på en närliggande sushirestaurang vandrar vi tillbaka till hotellet. En drink på balkongen på detta legendariska hotell, samtidigt som vi ser solen gå ner vid Point Lomas udde, blir den perfekta avslutningen på dagen.

 Hotel Del Coronado
Det klassiska lyxhotellet Hotel Del Coronado öppnade 1888 och är idag ett av USA:s historiska landmärken.

Visste du att:

  • Hotel Del var ett av världens mest moderna hotell när det öppnade 1888. Det fanns till exempel elektricitet i hela byggnaden, ett sprinklersystem och telefonservice.
  • 1977 utsåg man Hotel Del Coronado till ett amerikanskt historiskt landmärke.

Här har vi samlat alla artiklar om USA.

Här hittar du mer information mer information om Hotel Del Coronado

Foto: Anna Braun samt press
To Top
Translate »