Grekland

Greklands vackraste stränder

Greklands kustlinje är en skattkista av naturlig skönhet och mångfald, och dess stränder är utan tvekan några av de mest spektakulära i världen. Från de kristallklara vattnen i Egeiska havet till de dramatiska klipporna i Joniska havet, erbjuder Greklands stränder en upplevelse som överträffar förväntningarna för sol- och havsälskare världen över. Varje strand har sin egen unika karaktär och charm, från avskilda vikar omgivna av klippformationer till långa sträckor av mjuk vit sand som sträcker sig så långt ögat kan nå. Utforska Greklands vackraste stränder och låt dig förtrollas av deras skönhet, historia och atmosfär.

Navagio Beach på Zakynthos – en av Greklands vackraste stränder

Navagio Beach, även känd som Shipwreck Beach, är en av de mest kända stränderna i Grekland och ligger på ön Zakynthos i Joniska havet. Det som gör denna strand unik är dess dramatiska landskap med höga kalkstensklippor som omger den och det övergivna vraket av smuggelbåten MV Panagiotis som ligger mitt på stranden. Vattnet här är kristallklart och har en intensiv turkosfärg som kontrasterar vackert mot den mjuka, vita sanden. Tillgången till Navagio Beach är endast möjlig med båt, vilket lägger till en extra dimension av avskildhet och äventyr till besöket.

Navagio Beach på Zakynthos - en av Greklands vackraste stränder

Elafonissi Beach, Kreta

Elafonissi Beach på Kreta är känd för sin rosa sand och det turkosa vattnet som omger den. Beläget på Kretas sydvästra kust, erbjuder denna strand en spektakulär naturlig skönhet med dess långa sträcka av mjuk sand och grunt vatten. Vad som gör Elafonissi unik är dess avskilda läge och dess status som naturreservat. Besökare kan njuta av att promenera längs stranden, simma i det kristallklara vattnet och utforska de omgivande kullarna som är täckta av vilda blommor och örter.

Elafonissi Beach, Kreta

Balos Beach, Kreta

Balos Beach, också beläget på Kretas nordvästra kust, är känd för sin turkosa lagun och de rosa sanddynerna som omger den. Den dramatiska naturen med dess branta klippor och kristallklara vatten, gör den till en av de mest mångfacetterade platserna att besöka. Tillgången till Balos Beach kan vara utmanande, antingen genom en brant vandring eller via båt från närliggande hamnar, vilket ger en extra dimension av äventyr till besöket. Här kan besökare njuta av att sola, simma i lagunen och utforska de omgivande klipporna.

Balos Beach, Kreta

Myrtos Beach, Kefalonia

Myrtos Beach på ön Kefalonia är känd för sin dramatiska skönhet med branta klippor som stiger över det turkosa vattnet och den vita sanden. Beläget på Kefalonias nordvästra kust, är denna pärla omgiven av höga berg och frodiga grönområden, vilket skapar en spektakulär vy. Vad som gör Myrtos unik är dess orörda natur och isolerade läge, vilket ger besökare en känsla av lugn och avskildhet. Tillgången till stranden är enklast med bil via slingrande bergsvägar som erbjuder fantastiska panoramautsikter över det joniska havet.

Myrtos Beach, Kefalonia

Sarakiniko Beach, Milos

Sarakiniko Beach på ön Milos är känd för sin surrealistiska landskap med sina vita klippor och turkosa vatten. Beläget på Milos nordöstra kust, erbjuder denna strand en unik upplevelse med dess månarlika terräng och naturliga formationer. Vad som gör Sarakiniko unik är dess dramatiska kontraster mellan det vita kalkstenslandskapet och det djupblå havet, vilket skapar en surrealistisk och nästan overklig atmosfär. Besökare kan utforska de omgivande grottorna och klipporna eller bara koppla av och njuta av den unika skönheten.

Sarakiniko Beach, Milos

Porto Katsiki, Lefkada

Porto Katsiki på ön Lefkada är känd för sin dramatiska skönhet med branta klippor och turkost vatten. Beläget på Lefkadas sydvästra kust, erbjuder denna strand en spektakulär vy över det Joniska havet. Vad som gör Porto Katsiki unik är dess tillgänglighet från land och den dramatiska kalkstensklippan som omger den. Besökare kan njuta av att sola på stranden, simma i det kristallklara vattnet och utforska de omgivande klipporna. Tillgången till stranden är möjlig via en brant trappa från parkeringsplatsen ovanför, vilket ger en fantastisk utsikt över den omgivande naturen.

Porto Katsiki, Lefkada

Navarino Bay, Peloponnesos

Navarino Bay på Peloponnesos är känd för sina gyllene sandstränder och det kristallklara vattnet. Beläget på Peloponnesos västra kust, erbjuder denna vik en idyllisk miljö för avkoppling och bad. Vad som gör Navarino Bay unik är dess omgivande landskap med gröna kullar och olivlundar som sträcker sig ner till vattnet. Besökare kan njuta av att simma i det lugna vattnet, paddla kajak längs kusten eller bara koppla av på den mjuka sanden och njuta av den spektakulära solnedgången över Joniska havet.

Navarino Bay, Peloponnesos

Voidokilia Beach, Peloponnesos

Voidokilia Beach på Peloponnesos är känd för sin halvmåneformade sandstrand och det kristallklara vattnet. Beläget nära staden Pylos, erbjuder denna strand en av de mest pittoreska vyerna i Grekland. Vad som gör Voidokilia unik är dess naturliga skönhet och dess status som ett skyddat område. Besökare kan njuta av att simma i det klara vattnet, utforska de omgivande sanddynerna eller ta en promenad till den närbelägna Navarino Castle för att njuta av panoramautsikten över Messeniasundet.

Voidokilia Beach, Peloponnesos

Agios Prokopios Beach, Naxos

Agios Prokopios Beach på ön Naxos är känd för sin gyllene sand och det kristallklara vattnet. Beläget på Naxos västkust, erbjuder denna strand en av de bästa badplatserna på ön. Vad som gör Agios Prokopios unik är dess långa sträcka av mjuk sand och dess natursköna omgivningar. Besökare kan njuta av att sola på stranden, simma i det lugna vattnet eller prova på olika vattensporter som windsurfing och kitesurfing. Längs stranden finns också ett urval av strandbarer och restauranger där man kan njuta av en måltid med utsikt över Egeiska havet.

Agios Prokopios Beach, Naxos

Tsigrado Beach, Milos

Tsigrado Beach på ön Milos är känd för sin avskilda läge och klippformationer som omger den. Beläget på Milos sydvästra kust, är denna strand nås genom att klättra nerför en brant klippa, vilket ger en extra dimension av äventyr till besöket. Vad som gör Tsigrado unik är dess orörda skönhet och dess lugna atmosfär. Besökare kan njuta av att sola på den mjuka sanden, simma i det kristallklara vattnet och utforska de omgivande grottorna och klipporna. Det är som att kliva in i en privat oas när man besöker denna avlägsna strand.

Tsigrado Beach, Milos

Detta är bara ett axplock av Greklands vackra stränder. Med sina cirka 2000 öar har landet så många fler att erbjuda, så ge dig ut och utforska den grekiska övärlden.

Här har vi samlat alla artiklar om Grekland.

Här hittar du mer information om Grekland.

Foto: Press
To Top
Translate »