Allt för resan

VPN – lösningen för dig som vill se svensk TV i utlandet

När du är ute och reser kan tillgången till svensk TV vara begränsad, vilket kan vara frustrerande om du vill hålla dig uppdaterad med dina favoritprogram hemifrån. En praktisk lösning för att övervinna detta hinder är att använda en Virtuell Privat Nätverk (VPN). Med en VPN kan du enkelt ansluta till en server i Sverige och få tillgång till svensk TV oavsett var i världen du befinner dig. På så sätt kan du njuta av dina favoritprogram var du än är i världen.

VPN

Vi har satt samman en guide för hur du ska kunna använda VPN utomlands.

1. Skaffa en VPN-tjänst

En VPN-tjänst är ett program som fungerar på mobil, surfplatta och dator, som gör att du kan byta plats på internet. I detta fall ska du få internet att tro att du befinner dig i Sverige, vilket du gör med hjälp av ett program som har svenska servrar. I denna VPN-topplista finns det 5 tips på VPN-tjänster som alla klarar av att låsa upp SVT Play som vi i artikeln refererar till. Tjänsterna de tipsar om kostar mellan ca 20–100 kr/mån. De faktorer som avgör priset i högst utsträckning är val av leverantör och val av bindningstid.

2. Installera programmet

Att installera programmet tar normalt bara någon minut. De flesta företag tillåter att du använder deras program på 5 till 7 enheter på samma gång. Undersök tjänsten innan du köper den så den motsvara dina beho om antal enheter.

3. Logga in i VPN-programmet

Logga in i programmet med hjälp av de inloggningsuppgifter du fick när du betalade för tjänsten.

4. Koppla upp dig mot en svensk server

När du är inne i programmet ska du koppla upp dig mot en svensk server, så internet tror att du befinner dig i Sverige. För att göra det väljer du en svensk VPN-server i programmet och trycker på ”Anslut”-knappen.

5. Starta SVT Play-appen

Nu är det dags att starta upp SVT Play-appen, och efter det kan du streama allt innehåll de har precis som om du vore i Sverige. Din tjänst måste vara uppkopplad mot en svensk server så länge du använder SVT Play.

vpn - First Class Magazine

Vanliga frågor gällande VPN och SVT

Varför är inte SVT Play tillgängligt utanför Sverige?

SVT Play underhållning och serier är inte tillgängligt utanför Sverige. Detta beror på att de köper in material från olika produktionsbolag. Produktionsbolagen har delat in sitt material i olika zoner för att kunna tjäna mer pengar, och det systemet måste SVT gå med på, och således måste de blockera användare utanför Sverige.

Behöver jag en VPN för att titta på allt SVT Play-innehåll?

Nej, SVT Play har program som de sänder över hela världen såsom nyhetsprogram och barnprogram. Men alla ”bra och populära” serier och filmer är normalt regionslåsta till Sverige.

Kan jag använda en gratis VPN för att låsa upp SVT Play?

Du kan, men det är en dålig idé att använda en gratis VPN för att låsa upp SVT Play utanför Sverige. De tjänster som är gratis är oftast långsamma, ger en dålig bildkvalitet eller ens fungerar tyvärr inte alls. Och då dessa gratistjänsterna inte får in några pengar via prenumerationsavgifter kan de sälja dina användardata och internethistorik till högstbjudande. Det är både farligt och osäkert.

Så skaffa en betald tjänst, det är säkrast och bäst. Och du kan njuta av att se på svensk TV utomlands.

Vi vill påtala att alla betalda VPN-tjänster inte klarar av att låsa upp exempelvis TV4. Det är därför vi i artikeln använt SVT som är lättare att låsa upp. Så innan du beställer, undersök noga vilken tjänst som lever upp till dina krav och förväntningar.

Foto: Press
To Top
Translate »