Kina

Världens längsta broar

Världens längsta broar – det är något spännande och imponerande med broar, och hur de är konstruerade. Bland dessa underverk av människans skicklighet har vi tittat närmare på de sju längsta broarna i världen, vilka sträcker sig över mil och vatten, och inspirerar med sin magnifika skönhet och tekniska prestation.

Världens längsta bro Danyang-Kunshan Grand Bridge i Kina

Den Danyang-Kunshan Grand Bridge, som sträcker sig över Yangtzefloden i Kina, är utan tvekan den längsta bron i världen. Den är en del av den höghastighetsjärnvägslinjen Peking-Shanghai och sträcker sig över 164,8 kilometer. Byggd mellan 2006 och 2010, är dess konstruktion ett mästerverk av modern ingenjörskonst. Brons sträckning över en sådan enorm sträcka av mark och vatten krävde precision och teknisk skicklighet som bara ett fåtal länder kan uppvisa

Världens längsta broar Danyang-Kunshan Grand Bridge

Changhua-Kaohsiung Viaduct, Taiwan

Den Changhua-Kaohsiung Viaduct, även känd som Taiwans höghastighetstågsbro, är den näst längsta bron i världen. Den sträcker sig över 157,3 kilometer och binder samman de två största städerna på Taiwan, Changhua och Kaohsiung. Bron, färdigställd år 2007, är ett tekniskt underverk och ett viktigt inslag i Taiwans infrastruktur. Dess byggnad har inte bara förbättrat landets transportnät utan också ökat dess ekonomiska tillväxt genom att underlätta handel och rörlighet.

Cangde Grand Bridge, Kina

Den Cangde Grand Bridge, också belägen i Kina, är den tredje längsta bron i världen med en längd på cirka 115,9 kilometer. Den ingår i den höghastighetsjärnvägen Peking-Shanghai och sträcker sig över flera provinser i landet. Dess imponerande struktur och omfattning vittnar om Kinas förmåga att bygga ambitiösa infrastrukturprojekt. Den har inte bara förbättrat resandet mellan olika delar av Kina utan också stärkt landets globala ställning genom att visa upp dess tekniska kapacitet.

Tianjin Grand Bridge, Kina

Den fjärde platsen innehas av en annan av Kinas imponerande broar, Tianjin Grand Bridge. Med en längd på cirka 113,7 kilometer sträcker sig denna bro över den kinesiska landsbygden och ingår också i Peking-Shanghai höghastighetsjärnväg. Dess konstruktion är ett tekniskt mästerverk och ett monument över Kinas moderniseringsinsatser. Den har förbättrat kommunikationen och handeln mellan Tianjin och andra delar av landet, och symboliserar Kinas strävan efter att bli en global ledare inom infrastruktur.

Weinan Weihe Grand Bridge, Kina

Den femte längsta bron i världen är Weinan Weihe Grand Bridge, också belägen i Kina. Med en längd på cirka 79,7 kilometer sträcker sig denna bro över floden Weihe och andra geografiska hinder. Dess byggnad krävde avancerad ingenjörskonst och är ett exempel på Kinas ledande roll inom infrastrukturutveckling. Bron har inte bara förbättrat kommunikationen mellan städer och regioner utan också ökat tillgängligheten till resurser och marknader, vilket har främjat ekonomisk tillväxt och utveckling.

Weinan Weihe Grand Bridge

Bang Na Expressway, Thailand

Bang Na Expressway i Thailand är den sjätte längsta bron i världen, med en längd på 54 kilometer. Den är en vägbro som sträcker sig över Bangkoks förorter och är en av de mest trafikerade vägarna i landet. Den här imponerande bron, färdigställd 2000, underlättar resandet för miljontals människor varje dag och har en betydande roll i Thailands infrastruktur.

Världens längsta broar - First Class Magazine

Beijing Grand Bridge, Kina

Den sjunde längsta bron i världen, Beijing Grand Bridge, är en del av Beijings pendeltågslinje och sträcker sig över 48,15 kilometer. Byggd för att förbättra stadens kollektivtrafiksystem, spelar den en viktig roll för att minska trafikstockningar och förbättra rörligheten för Beijings invånare. Dess imponerande längd och tekniska prestanda visar på Kinas fortsatta satsning på infrastrukturutveckling.

Världens längsta broar - First Class Magazine

De sju längsta broarna i världen är tekniska underverk som inte bara förbinder platser utan också representerar mänsklighetens strävan efter att övervinna geografiska hinder med imponerande ingenjörskonst. Dessa broar, från Kina till Taiwan och Thailand, är inte bara praktiska infrastrukturer utan också symboler för framsteg och utveckling. Med sina magnifika strukturer och enorma längder visar de på människans kapacitet att skapa extraordinära byggnader och forma världen runtomkring oss.

Du kanske vill testa dina kunskaper i ett quiz?

Foto: Press
To Top
Translate »