Italien

Florens – en pärla att upptäcka i Italien

Få städer i Europa är så vackra som Florens. Här spirar kärleken, värmen från det Italienska folket och inte minst kulturen. Bara när man vandrar genom Florens gator och gränder känner man historiens vingslag. Mycket är bevarat och man kan se de olika epokerna visa upp sig. Florens är otroligt vackert! Här har vi samlat en lista på vad vi tycker man bör se.

Il Duomo – Santa Maria del Fiore i Florens

Detta är utan tvekan en av  världens vackraste kyrkobyggnader. Arkitekturen är storslagen och detaljerna är enastående. Man häpnar av utsidan, och insidan är lika vacker med dess målningar och detaljer.

Det är ingen överraskning att detta är en av Florens mest populära sevärdheter.

Il Duomo – Santa Maria del Fiore Florence
Il Duomo – Santa Maria del Fiore

Piazza della Signoria

Ett strosa på torget Piazza della Signoria är en lisa för själen. Här står flera av staden mest kända statyer, bland annat Neptunus fontän. Du hittar även här en statyn som föreställer Perseus med Medusas huvud hållandes i handen. Här hittar du även Museet Palazzo Vecchio, där en kopia av Michelangelos Davids staty finns att välkomna dig. Originalet hittar du på Galleria dell’Accademia i Florens.

Michelangelos Davids staty on PIAZZA DELLA SIGNORIA
Kopian av Michelangelos Davids staty på Piazza della Signoria

Perseus with Medusas head Piazza della Signoria
Perseus med Medusas huvud

Galleria dell’Accademia 

Är ett konstmuseum i Florens som ovan nämnts där originalet av Michelangelos Davids staty finns. Här finns även fler statyer av Michelangelo samt en stor samling renässansmålningar.  

Uffizierna

Även detta är ett konstmuseum i Florens, kanske ett av världens största. Oavsett om man är konstintresserad eller ej så är det nästan ett måste att besöka Uffizierna och se målningen Födelsen av Venus av Sandro Botticelli.

Venus y Sandro Botticelli
Födelsen av Venus av Sandro Botticelli.

Gucci Museet

Ett måste för designälskare. Här får man följa det världsberömda, exklusiva designmärket Gucci’s resa genom tiden. Utställningsrummen är indelade tematiskt, inspirerade av Guccis ikoniska motiv och symboler: ”Resehallen” visar bagage och tillbehör skapade för den internationella jetset-stilen, medan en annan hall markerar utvecklingen av Guccis ikoniska handväskor, som fortfarande idag eftersöks av modeälskare över hela världen.

The museum of Gucci in Florece

Shopping och mat

Florens erbjuder en fantastisk shopping. Här kan du shoppa loss på juvelerargatan, och även om du inte har råd med en 10 karats diamant så är fönstershoppingen superrolig. Alla Italienska designmärken finns representerade i Florens. Det är bara att strosa runt. I Florens finns också massor av delikatessbutiker som säljer mycket som är lokalproducerat. Här hittar du olivolja, diverse olika italienska charkuterier och inte minst tryffelprodukter.

På Piazza della Signoria finns Restarunte il Cavallino som serverar en helt gudomlig Carpaccio. Överallt i Florens hittar du små trevliga restauranger och går du ort ifrån turiststråken så kan du hitta riktigt genuina pärlor. Conciergen på hotellet kan säkert ge bra tips, om inte annat fråga en medelålders dam eller man som är ”local”. De brukar kunna ge de bästa tipsen, lite ”hidden gems” om man säger så.

Boende i Florens

Antica Torre Tornabuoni är ett anrikt hotell beläget i hjärtat av Florens. Här har du verkligen närheten till allt. Sviten och service är oklanderlig och vad som mest imponerar är utsikten från hotellets Rooftop bar och terrasserna. Här har du en utsikt över nästan hela Florens. Att beskåda Florens från ovan i solnedgången får dig att vilja pausa livet. Det är en ren njutning. En annan trevlig gest från hotellet är att de litar på sina gäster. När bartendern för kvällen så öppnas Honesty Bar. Baren är öppen så du kan ta ditt glas champagne, eller din kopp av kaffe, vad du än önskar. Du skriver bara upp vad du tagit och ditt rumsnummer så är allt klart. Hotellet är perfekt för dig som vill ha service, närhet till allt och en magisk utsikt.

Presidential suite on Antica Torre Tornabuoni
Presidential suite på Antica Torre Tornabuoni är oklanderlig

The terrace Antica Torre Tornabuoni
Utsikten från hotell Antica Torre Tornabuoni terrass är magisk

Här har vi samlat fler artiklar om Italien.

Här hittar du mer information om hotellet Antica Torre Tornabuoni

Foto: Press samt First Class Magazine
To Top
Translate »