EUROPA

DIMORA PALANCA I FLORENS

Boutique-hotellet Dimora Palanca som öppnade upp sina dörrar under sommaren 2021 symboliserar en modern lyx som fanns redan på 1700-talet. För på den tiden var byggnaden en privat villa för societeten i Florens. Nu är det en cool, chic oas med en konstnärlig touch. Dimora Palanca är ett litet och intimt hotell med bara 18 rum.

Stilrent, sofistikerat och chict är första intrycket av Dimora Palanca i Florens

De 18 rummen är fördelade mellan huvudvillan och det gamla orangeriet. Båda byggnaderna har samma moderna och stilrena design. Mellan byggnaderna finns en mycket vacker trädgård som lämpar sig utmärkt för privata fester eller bara en fördrink innan middagen.

Den mysiga trädgården passar utmärkt för mingel eller bara att koppla av med en kaffe och en bok.

Rummet som First Class Magazine bor i har höga fönster där ljuset strimmar in, vacker stuckatur och moderna designdetaljer i gråblått. Badrummet har glänsande marmorgolv med både dusch och badkar. Exklusiva badrumsprodukter från Lorenzo Villoresis erbjuds samt helt gudomliga morgonrockar. Enda nackdelen med rummet är att det vetter mot den livliga ringvägen, så är du ljudkänslig – be om ett rum i Orangeriet.

Vita väggar med stuckatur och behagliga färger i rummet.

Dimora Palanca offentliga utrymmen inkluderar två sällskapsrum, trädgården som tidigare nämnts, en bar, ett bistro och restaurangen Ristorante Mimesi.

Vad som utmärker de publika utrymmena är den konsten som återfinns överallt. Varje detalj är genomtänkt här, och du har alltid något att vila ögonen på. Ett tips är att titta uppåt så du inte missar de otroligt vackra takmålningarna.

Bistrot där frukost och lunch serveras är litet och intimt.
Takmålningarna är fantastiska

Ristorante Mimesi

De unge kökschefen Giovanni Cerroni har totalansvaret för Ristorante Mimesi som är belägen i hotellets källare. Här skapar han och teamet fantastiska rätter. Vi bjuds på helt magisk 5-rätters avsmakningsmeny med välanpassade viner. Menyn anpassas efter säsongen och vi kan bara konstatera att smakupplevelserna vi upplever gudomliga. Det skulle inte förvåna oss om Ristorante Mimesi inom kort erhåller en av de eftertraktade Guide Michelin stjärnorna.

Kökschefen Giovanni Cerron

Detta var bara några av rätterna som vi serverades och som fick smaklökarna att dansa.

Även frukosten som serveras håller samma höga kvalitet, och här serveras verkligen allt du kan önska dig i frukostväg.

Det kan kännas som hotellet ligger lite i utkanten av Florens, men så är det inte. En rask promenad på 10 till 15 minuter så hittar du många av stadens alla sevärdheter.

För mer information: https://www.dimorapalanca.com/en/

Foto: Press
UPP
Translate »