Italien

Dimora Palanca i Florens – ett perfekt hotell

Boutique-hotellet Dimora Palanca som öppnade upp sina dörrar under sommaren 2021 symboliserar en modern lyx som fanns redan på 1700-talet. För på den tiden var byggnaden en privat villa för societeten i Florens. Nu är det en cool, chic oas med en konstnärlig touch. Dimora Palanca är ett litet och intimt hotell med bara 18 rum.

Dimora Palanca
Stilrent, sofistikerat och chict är första intrycket av Dimora Palanca i Florens

De 18 rummen är fördelade mellan huvudvillan och det gamla orangeriet. Båda byggnaderna har samma moderna och stilrena design. Mellan byggnaderna finns en mycket vacker trädgård som lämpar sig utmärkt för privata fester eller bara en fördrink innan middagen.

Dimora Palanca
Den mysiga trädgården passar utmärkt för mingel eller bara att koppla av med en kaffe och en bok.

Rummet som First Class Magazine bor i har höga fönster där ljuset strimmar in, vacker stuckatur och moderna designdetaljer i gråblått. Badrummet har glänsande marmorgolv med både dusch och badkar. Hotellet tillhandahåller exklusiva badrumsprodukter från Lorenzo Villoresi samt helt gudomliga morgonrockar. Enda nackdelen med rummet är att det vetter mot den livliga ringvägen, så är du ljudkänslig – be om ett rum i Orangeriet.

Dimora Palanca
Vita väggar med stuckatur och behagliga färger i rummet.

Dimora Palanca offentliga utrymmen inkluderar två sällskapsrum, trädgården som tidigare nämnts, en bar, ett bistro och restaurangen Ristorante Mimesi.

Vad som utmärker de publika utrymmena är den konsten som man finner överallt. Varje detalj är genomtänkt här, och du har alltid något att vila ögonen på. Ett tips är att titta uppåt så du inte missar de otroligt vackra takmålningarna.

Dimora Palanca
I bistrot serverar man frukost och lunch. Det är litet och intimt.
Dimora Palanca
Takmålningarna är fantastiska

Ristorante Mimesi på Dimora Palanca

De unge kökschefen Giovanni Cerroni har totalansvaret för Ristorante Mimesi som är belägen i hotellets källare. Här skapar han och teamet fantastiska rätter. Vi bjuds på helt magisk 5-rätters avsmakningsmeny med välanpassade viner. Menyn är anpassad efter säsongen och vi kan bara konstatera att smakupplevelserna vi upplever gudomliga. Det skulle inte förvåna oss om Ristorante Mimesi inom kort erhåller en av de eftertraktade Guide Michelin stjärnorna.

Giovanni Cerron
Kökschefen Giovanni Cerron

Detta var bara några av rätterna som man serverade oss och som fick smaklökarna att dansa.

Även frukosten som man serverar håller samma höga kvalitet, och här finner du verkligen allt du kan önska dig i frukostväg.

Det kan kännas som hotellet ligger lite i utkanten av Florens, men så är det inte. En rask promenad på 10 till 15 minuter så hittar du många av stadens alla sevärdheter.

Här har vi samlat fler artiklar om Italien.

Här hittar du en artikel om sevärdheter i Florens.

Här hittar mer information om Dimora Palanca.

Foto: Press samt First Class Magazine
To Top
Translate »