KRYSSNINGAR

Avkopplande flodkryssning med Viva One längs Rhenfloden

Viva Cruises är ett kryssningsrederi som specialiserar sig på flodkryssningar i Europa. De erbjuder resor längs floder som Rhen, Donau, Seine och Douro. Ett av de fartyg som tillhör Viva Cruises är Viva One som bland annat erbjuder en julkryssning längs Rehn. Att uppleva en flodkryssning med Viva One är något speciellt.

Viva Cruises Viva One flodkryssning
Viva Cruises Viva One

Viva One är ett modernt flodkryssningsfartyg som erbjuder bekvämligheter och faciliteter för att ge passagerarna en trevlig upplevelse på deras flodkryssning. Fartyget är utformat med stilfull interiör och moderna bekvämligheter för att säkerställa passagerarnas komfort. Atmosfären är avslappnad och informell ombord, detta ger dig en möjlighet att uppleva de vackra platserna längs floden samtidigt som du njuter av komforten på fartyget.

Ombord på Viva One vid flodkryssning

På Viva One kan du förvänta dig att hitta bekväma hytter med privata badrum, restauranger som serverar god mat och dryck, en lounge och bar där du kan koppla av och socialisera, samt andra faciliteter som kan inkludera spa-område, fitnesscenter och soldäck med panoramautsikt över floden. Ombord på den 4-stjärniga kryssningsbåten med helpension kan du njuta av god mat och dryck, vilket är en viktig del av upplevelsen.

Viva One Cabin

Viva One Food
Viva One Food
Viva One Food

Viva Cruises erbjuder som tidigare nämnts, flodkryssningar längs floden Rhen i Tyskland och passerar genom vackra städer och landskap. Under vintersäsongen är det vanligt att de inkluderar besök på julmarknader längs vägen. Julmarknaderna i Tyskland är kända för sin charmiga atmosfär och traditionella juldekorationer, hantverk och läckerheter.

Under en flodkryssning med Viva One längs Rhen under julperioden kan du förvänta dig att få uppleva några av de mest populära julmarknaderna i regionen. Exempel på städer som ofta inkluderas på resplanen är Düsseldorf, Köln, Mainz, Koblenz, och Strasbourg (i Frankrike). Dessa städer har fantastiska julmarknader där du kan njuta av traditionell mat och dryck, köpa handgjorda presenter och njuta av julkänslan. Dessa städer väljer du att utforska på egen hand eller så deltar du i de organiserade rundturer som rederiet erbjuder.

Köln Viva One
Köln med domkyrkan
TV tornet Düsseldorf
Düsseldorfs kända TV-hus
Düsseldorf

Julmarknaden i Köln

Julmarknaden i Köln är en av de mest kända och populära i Tyskland. Köln, en vacker stad vid floden Rhen, har flera julmarknader som sprider en festlig atmosfär under säsongen. Kölns mest kända och mest besökta julmarknad är Kölns julmarknad (Kölner Weihnachtsmarkt), som äger rum på Kölner Domplatte, det stora torget framför Kölnerdomen. Ett besök i Kölnerdomen rekommenderas starkt, den är imponerande och har en vacker utsiktsplats för dem som går upp för de 533 trappstegen i spiraltrappan.

Katedralen Köln

Kölner Weihnachtsmarkt erbjuder en mängd olika stånd där du kan hitta allt från juldekorationer och presenter till traditionell mat och dryck. Du kan njuta av glühwein (varmt kryddat vin), bratwurst (tysk korv), pretzels (kringlor) och andra läckerheter. Det finns också stånd som säljer handgjorda produkter, hantverk och souvenirer. Du kommer också att kunna uppleva olika underhållningsaktiviteter och konserter som äger rum på marknaden.

Julmarknad Viva Cruises
Julmarknad Viva Cruises

Utöver Kölner Weihnachtsmarkt finns det också mindre julmarknader spridda över staden. Till exempel finns det en julmarknad vid Neumarkt och en annan vid Rudolfplatz. Dessa marknader erbjuder också en unik charm och möjlighet att uppleva den juliga stämningen i Köln.

En flodkryssning med Viva One med fokus på jul är att rekommendera och julstämningen infinner sig omgående utan stress.

Utöver Viva One har rederiet även Viva Two och under 2024 kommer nya Viva Enjoy.

Här har vi samlat alla artiklar om kryssningar.

Här hittar du mer information från Viva Cuises.

Foto: First Class Magazine samt press
To Top
Translate »