Sverige

Hotell Draken i Göteborg – stadens nya höjdare

Den 1:a oktober 2023 öppnade Hotell Draken i Göteborg upp sina dörrar. Detta är Petter Stordalen och Strawberry Hotels största satsning i Sverige. Hotell Draken är centralt beläget med närhet till både Andra och Tredje långgatan samt shoppingstråken i Göteborg. Här kombineras den gamla kulturscenen med design.

Det är imponerande att se hur man har bevarat den gamla kulturscenen och tar detta genomgående som ett tema på Hotell Draken. I de publika miljöerna som lobbyn och lougen hittar man alltid anspelningar till den forna teatern scenen. Den gamla teatern finns fortfarande kvar och man har lyckats att återfinna många av det gamla namnskyltarna. Namnskyltar som tidigare köptes för att finansiera och stötta den kulturella platsen. Man har lyckats återställa nästan alla, så när som på 50 stycken. Detta är imponerande.

Hotell Draken
Hotell Draken
Hotell Draken

Utöver att Hotell Draken är ett hotell, är också tänkt att vara en mötesplats för alla som besöker Göteborg.

Brasserie Draken

33 våningar, upp högt över Göteborg svävar Brasserie Draken. Här hittar du en meny som har influenser både i det franska och det internationella köket, allt med en twist av västkustens råvaror. På Brasserie Draken finner du en imponerande vinlista, som vid skrivandet stund innehåller omkring 500 väl utvalda viner.

Detta öppna köket bjuder in till en show, där kockarna tillagar maten av dom bästa råvarorna. Brasserie Draken tänder verkligen eld på dina smaklökar. Den flamberade Tournedos med pepparsås är verkligen att rekommendera.

Brasserie Draken
Brasserie Draken
Brasserie Draken

Om du är som jag, en person som noterar detaljer, kommer du att se detaljer som anspelar på draken. Detta både i menyn och i porslinet. Allt är så genomtänkt. Här lämnar man inget åt slumpen.

Restaurang Heurlius

Här kombinerar man salt och sött. Du hittar här en avslappnad miljö där det serveras luncher. Detta är också ett ypperligt ställe att slinka in på en after work. Här kombinerar köket nämligen sötsaker med öl om man vill testa sina gränser.

I den första, salttäkta delen av Heurlins, serveras förfinade tolkningar av klassisk streetfood från havet och andra läckra lokala sjömaträtter. Här kan du njuta av både lunch och middag. Oavsett om du är ute efter en fullständig måltid eller bara vill slappna av med en öl eller ett glas vin. Heurlins har en passion för både öl och vin på fat. De håller sig ständigt uppdaterad med de senaste nyheterna från både etablerade och lokala bryggerier.

I den andra, sötsugna delen av Heurlins, kan du utforska en lekfull kombination av mousserande drycker direkt från kranen och välsvarvade bakverk och desserter. Den rosafärgade miljön är dekorerad med färgglada fjädrar och andra praktfulla inredningsdetaljer som ger en festlig atmosfär. Bakom denna lockande dessertmeny står den prisbelönte konditorn Patrik Fredriksson, vars kreativa skapelser har satt strålkastarljuset på den klassiska éclairen och skapat ett unikt dessertutbud som är exklusivt för Heurlins.

Restaurang Heurlius
Restaurang Heurlius

Hotell Draken i Göteborg

Hotell Draken i Göteborg är som namnet säger ett hotell. Med sina 474 rum kan man uppleva hotellet som stort. Men med tanke på alla de gemensamma utrymmena så upplever man inte känslan av att det är ett stort hotell. Det finns olika rumskategorier, allt från standardrum till delux sviter. Gemensamt för dessa är dock den fantastiska utsikten.

Vi tror att Draken kommer att lyfta i Göteborg, framför allt som en mötesplats. Och vi ser även fram emot när spat öppnar i mars nästa år.

Här har vi samlat alla artiklar om Sverige.

Här hittar du mer information om Hotell Draken.

Foto: First Class Magazine

To Top
Translate »