Turkiet

Fira kärleken i Turkiet

Kärleken firar vi 365 dagar om året. Turkiet erbjuder många romantiska platser. Varför inte avnjuta en romantisk middag med utsikt över Istanbul, flyga luftballong i Kappadokien eller skapa nya kärleksfulla Kars och Şirince? Turkiet har mycket att erbjuda. Bli inspirerad och låt kärleken flödas.

Istanbul – romantik i storstadsmiljö i Turkiet

Istanbul
Istanbul

Istanbul är en av de mest romantiska städerna i världen och ett perfekt resmål för en minnesvärd kärlessemester. I varje hörn av denna livfulla stad gömmer sig färgglada platser och vackra byggnader som får kärleken att sprudla. İstiklal Street, Galatatornet och Galatabron, Basilica Cistern, Rumeli Fortress, Çamlıca Hill, Emirgan Grove, Anadolu Kavağı och Bosporen är bara några exempel på var du kan njuta av fantastiska vyer blandat med fängslande historia. Passa även på att boka en romantisk middag och njut av varandras sällskap på någon av stadens alla förstklassiga restauranger. 

Kappadokien – ett romantiskt sagolandskap

Kappadokien

Med sitt sagolika landskap är Kappadokien ett annat utmärkt alternativ för en oförglömlig kärlekssemester. Den vackra miljön gör det till ett perfekt resmål för att fira kärleken. Starta dagen med en romantisk luftballongstur i soluppgången och om ni inte redan hade fjärilar i magen så har ni garanterat det nu. Besök också någon av de underjordiska städerna och bo på ett grotthotell där ni får ta del av regionens klassiska stenarkitektur tillsammans med komfort och lyx. Som grädden på moset avslutar ni sedan kvällen med ett glas vin från någon av de lokala vingårdarna. Förslagsvis framför en öppen brasa. Njut av romantiska Turkiet!

Kars – ett okänt paradis

Kars

Kars är en stad som gör sig extra vacker under vintern. Här firar du kärleken i ett magiskt vinterlandskap och njut av lokala delikatesser och mysiga aktiviteter. Du tar dig till Kars med tåget Touristic Eastern Express från Ankara. På vägen genom Kırıkkale, Kayseri, Sivas, Erzincan och Erzurum passerar ni flera historiska tågstationer och imponerande landskap. Väl framme i Kars kan ni besöka Sarıkamış och åka skidor i kristallsnö. På sjön Çıldır som fryser till is kan ni njuta av romantiska promenader, slädturer eller se när fiskare bryter isen för att fånga kvällens middag.

Şirince – Egeiska havets egen pärla

Şirince

Om du istället föredrar att fira kärleken och romantiken i ett något varmare klimat är byn Şirince i Izmir ett bra alternativ. Detta guldkorn är uppmärksammat för sin rika historia och vackra arkitektur. Promenera hand i hand längs smala gator medan ni beundrar pittoreska hus och bara njuter av varandras sällskap. Passa också på att besöka den antika staden Efesos och se ruinerna av en teater och ett bibliotek byggt i antiken. Ni kan sedan tillbringa kvällen framför den sprakande brasan, smutta på lokala viner och fånga varandras blickar.

Här har vi samlat fler artiklar om Turkiet.

Foto: Press
To Top
Translate »