Italien

Vackra Borgo Santandrea på Amalfikusten

En mytisk kuststräcka, ett örnnäste högt över havet fullt av löften och en djärv, modern vision av gästfrihet för en av Italiens mest tidlösa destinationer. Vi pratar om Borgo Santandrea i kustbyn Conca dei Marini på Amalfikusten.

Borgo Santandrea View

Staden Conca dei Marini på Amalfikusten

Conca dei Marini är en av Amalifkustens mer hemliga kustbyar. En tystare, men för den delen inte mindre charmig än de mer kända orterna Positano och Amalfi. Conca dei Marini ligger på en klippa med utsikt över ett turkost hav. Kustbyn är mest känd för dess långa och härliga stenstrand som badar i solljus under hela dagen på sommaren. Byns två restauranger är älskade av lokalbefolkningen som kommer med båt för att dinera vid vattnet överblickade solnedgången.

Fruktträdgårdar, en strand och en sjöbod

Året var 2017. Två vänner ser potential i en bortglömd byggnad byggd på 1960-talet. Här var glansdagarna över och det fanns ett stort behov av kärlek.

Borgo Santandrea Amalfi

Arkitekturen var exceptionell – en fantastisk vertikal byggnad som störtade 90 meter till havet från sin klippa.

Det fanns försummade men vackra trädgårdar med granatäpple-, citron- och olivträd. Jasminen som klättrade upp längs terrassernas kolonnerna.

Men mest lockande av allt var det Saracenos privata sträcka av Concas vackra strand, komplett med ett sjöbod som hade alla förutsättningar för en världsledande strandklubb. Den hyste verklig själ och viskade lockande att här kunde vara något helt annat. Kan detta bara vara en dröm, eller kan det bli verklighet?

Borgo Santandrea Beach
Sjöboden blev inspirationen till detta.

Borgo Santandrea skapar minnen

Överflöd av naturlig skönhet. Så kan de bestående intrycken och minnena som Borgo Santandrea skapar sammanfattas. Vare sig du utforskar Plumbago Bar cocktaillista medan solen går ner eller tar det första doppet en tidig morgonen från den privata bryggan ner i havets ljumna vatten.

Föreställ dig att vakna till solen som målar himlen i pastellfärger, se fiskarna som beger sig ut i sina små träbåtar medan härlig frukost intas är en lisa för själen. Njut därefter av en lång utomhusmassage på spaets terrass eller i din svits privata trädgård till ljudet av fågelsång. Eller lata dig i skuggan av ditt parasoll på den privata stranden. Det gör inget om du stannar i timmar med blicken fäst på horisonten i timmar, lyssnades på det hypnotiska ljudet av vatten som kysser stranden – för var annars än här skulle du någonsin behöva eller vilja vara?

Kvällarna spenderas på terrassen där du njuter av rätter tillagade av lokala råvaror under en stjärnklar himmel.

Borgo Santandrea Dinner
Borgo Santandrea view
Dining with a view
Borgo Santandrea dinner

Så ännu en gång, vill du vara någon annanstans än just här på Borgo Santandrea, Amalfikusten?

Här hittar du mer information om Borgo Santandrea.

Här har vi samlat fler artiklar om Italien.

Foto: Press
To Top
Translate »